Görüş Bildir
Haberler
Sabahları 6'da Uyanmanız İçin 6 Şahane Sebep

etiket Sabahları 6'da Uyanmanız İçin 6 Şahane Sebep

Ecephant
17.04.2016 - 14:31

Ne derler bilirsiniz, 'Erken kalkan yol alır.'

Blogger Eghosa Aihie de iki yıldır sabahları 6'da kalkıyor. Bu alışkanlığın hayatında birçok şeyi değiştirdiğini söyleyen Eghosa; erken uyanmanın yararlarından 6 tanesini Brightside ile paylaşmış.

Belki bizleri de motive eder, ne dersiniz?

Kaynak: http://brightside.me/article/six-wond...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kendinizi keşfetmenize yardımcı olur.

Çoğu insan yeterince odaklanamadığı için amaçlarını gerçekleştiremiyor. Çünkü ne yapmanız gerektiğini gün içinde düşünmezseniz; yaşama dair hedeflerinizden kopmanız kolaylaşıyor.

Bilindiği üzere, beynimiz günün ilk yarısında daha verimli çalışıyor. Bu zaman dilimini hayatınızı kontrol etmek için kullanın ve sizi yönetenin sadece duygularınız olmasına izin vermeyin.

2. Günün geri kalanını planlamak için zaman kazanırsınız.

Erken uyananların her zaman günlerini önceden planlama fırsatları olur. Gününüzü ne kadar erken planlarsanız, o günü o kadar etkili ve üretken geçirirsiniz.

Akşamları ertesi günü planlamak ise ters etki yapar. Çünkü zaten günün yorgunluğu üzerinizde olduğundan; beyniniz de dinlemek isteyecek ve sorumluluklardan en basit yolla kurtulmayı deneyecektir.

3. Kişisel gelişim için en uygun zaman, sabahın erken saatleridir.

3. Kişisel gelişim için en uygun zaman, sabahın erken saatleridir.

Uyandıktan hemen sonra okula ya da işe koşmalısınız diye bir zorunluluk mu var? Birçok insan aile, eğlence ve spora vakit bulamamaktan şikayetçi. Oysa sabahları 6'da uyansanız, spor için de bolca vaktiniz oluyor.

Hem sabah sporu sayesinde vücudumuzun salgıladığı endorfin hormonu, bizi günün geri kalanında da enerjik ve keyifli kılmaya yetiyor.

4. Kahvaltı yapmak için bolca vaktiniz olur.

Herkes kahvaltının günün en önemli öğünü olduğunu bilir. Yapılan araştırmalar da, kahvaltı alışkanlığının sağlığa birçok olumlu katkısı olduğunu gösteriyor. Nasıl arabalar gitmek için benzine ihtiyaç duyuyorsa; vücudumuz da gün içinde düzgün çalışmak için kahvaltıya ihtiyaç duyuyor.

Okula ya da işe gitmeden birkaç saat önce uyanıyorsanız; bu değerli öğünü atlamak için bir bahaneniz kalmıyor.

5. Başarıya ulaşmış insanlar zaten böyle yapıyor!

5. Başarıya ulaşmış insanlar zaten böyle yapıyor!

Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey için gün, sabah 5:30'da başlıyor. Jack işe başlamadan önce 10 km koşup meditasyon yapıyor.

Apple'ın genel müdürü Tim Cook ise sabahları 4:30'da maillerini cevaplamaya başlıyor.

Virgin Grup'un kurucusu Richard Branson da erken kalkmayı sevenlerden. Business Insider'a verdiği bir röportajda, sabahları 5:45'te kalktığını ve direkt işe koyulduğunu söylüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Herkesten iki adım önde olursunuz.

Araştırmalar gösteriyor ki; erken kalkma alışkanlığı insanlardaki yaratıcılığın ortaya çıkmasını sağlıyor. Aynı zamanda, rakipleriniz uyurken güne başladığınız için de kendinizi iyi hissetmenizi sağlıyor.

'Sevimsiz işlerimi sabah 8'den önce halletmeye başladım. Bu alışkanlık, günün geri kalanında daha enerjik ve neşeli olmamı sağlıyor. Çünkü en zorunu zaten hallettiğimi biliyorum. Bu da; gün içinde stresimi ve gerginliğimi azaltıyor.' 

diyor Eghosa.

Dahası, eğer kendinizi normalden iki buçuk saat kadar erken uyanmaya alıştırırsanız; her gün için ekstra 150 dakika kazanıyorsunuz. Bu da haftada 17 buçuk saat,  ayda 70 saatten fazlasına denk geliyor, ve yılda da 35 gün..

Seçim sizin!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2795
662
451
154
136
128
34
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
KaRaBaSaN

Sabah 6 da yatanları ilgilendirmeyen bir içerik. Ben çıkıyorum. :)

tosarık

bende iste direk 12 de uyanip ögle yemeyi ile güne basliyorum felan :p

fioooona

şerefsiz

Naled

6 da kalkmam için iki gün önceden uyumam lazım herhalde 😂