Görüş Bildir
Haberler
Sabah Yazarlarının Hedefinde Soylu Var: 'Siyaset Mühendisliği Öngörülerine Dalanlar, Cumhurbaşkanımızın Tarzını Yanlış Yorumlamasın'

Sabah Yazarlarının Hedefinde Soylu Var: 'Siyaset Mühendisliği Öngörülerine Dalanlar, Cumhurbaşkanımızın Tarzını Yanlış Yorumlamasın'

Sabah gazetesi yazarları Hilal Kaplan ve Okan Müderrisoğlu, istifası Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edilmeyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu eleştirdi. İstifanın Erdoğan'a haber vermeden açıklandığını öne süren Kaplan, Soylu'ya 'cepheyi bırakıp gitmek' eleştirisi getirdi. Müderrisoğlu, ise Erdoğan'ın 'dereyi geçerken at değiştirmeyen' bir siyasetçi olduğunu belirterek, 'Cumhurbaşkanının bu tarzı özgündür ve geleceğe dair siyaset mühendisliği öngörülerine dalanlar için yanlış yorumlanmamalıdır' ifadelerini kulandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sabah gazetesi yazarları Hilal Kaplan ve Okan Müderrisoğlu, sokağa çıkma yasağının 2 saat kala duyurulması nedeniyle yaşanan kaos nedeniyle istifa eden ancak istifası kabul edilmeyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu eleştirdi.

Soylu'nun istifasını açıklamasının ardından sosyal medyadan attığı tweeti hatırlatan Hilal Kaplan, 'Metni okuduktan sonra attığım tweette, ''Sayın Cumhurbaşkanım beni bağışlasın'' ifadesinden istifanın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulmadan duyurulduğu anlamı çıkıyorsa, terör örgütleriyle mücadelesi hafızamıza kazınan başarılı bir bakanımızın zorlu bir kriz sürecinde görevi bırakmaması gerektiği kanaatindeyim' demiş ve PKK'lılar ile FETÖ'cülerin nasıl bayram ettiğine dikkat çekmiştim' dedi. 

'Yani mevzu hakkında zamanında fikir belirten beş yazar varsa, birisi benim' diyen Kaplan, 'Çünkü Soylu, başından beri farklı bir İçişleri Bakanı portresi çiziyor. Terörizmle mücadeledeki ödün vermezliği ile kendi özgün hikâyesini yazıyor. Dahası kimilerinin 'dokunulmaz' ilan ettiği, karanlık bağlantılar içindeki Ankara kuşu çetesine de dokunmaktan çekinmiyor. Bu yüzden beş yıllık bakanlığını bir hataya kurban etmesi olacak iş değildi' değerlendirmesinde bulundu.

"Soylu'dan milletimizin beklentisi liderinin iradesini hiçe saymamasıdır"

"Soylu'dan milletimizin beklentisi liderinin iradesini hiçe saymamasıdır"

Kaplan yazısının devamında Soylu'ya şu eleştirileri getirdi:

'Ama eli kalem tutan çoğunluğun ölü taklidi yaptığı o gece konuşmuş biri olarak bugün de şunu belirtmezsem eksik kalır. Milletin gerçek anlamda canıyla uğraştığı, terör örgütlerinin erketeye yattığı bir dönemde, doğru dürüst uyku uyumadan binbir dertle uğraşan Cumhurbaşkanımızın onayı olmadan bu istifayı ilan etmek ne kadar doğruydu? Bu, ona haksızlık sayılmaz mı? Cepheyi bırakarak çekip gitmek, kimlerin işine yarardı?

Soylu, mücadeleci olduğu kadar duygusal bir Trabzonlu; eyvallah. Fakat Hadi Özışık'ın dediğine göre Davutoğlu döneminde de iki kez istifaya kalkışmış. 2018'de de helallik istediği konuşmasıyla yine istifa söylentilerine sebep olmuştu. Pazar gecesi de anlaşıldı ki Soylu'dan milletin beklentisi bundan sonra hangi sebeple yorulmuş olsa da liderinin işaret ettiği istikâmetten ayrılmaması, onun iradesini hiçe saymamasıdır.'

"Siyaset denklemi, kırılıma uğradığı anlar ve ardından aldığı şekille yeniden kurulur!"

"Siyaset denklemi, kırılıma uğradığı anlar ve ardından aldığı şekille yeniden kurulur!"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Soylu'yu bir diğer Sabah yazarı Okan Müderrisoğlu da eleştirdi.

'Stresli günlerin yönetimi çelik gibi sinir, sağlam irade, sabır, basiret ve feraset gerektirir' diyen Müderrisoğlu, 'zincirin halkalarından birinin zayıf olmasının domino etkisi yaratabileceğini' vurguladı ve 'Bu nedenle süreç yönetimi duygusallıktan arınmayı, rasyonel çizgide kalmayı zorunlu kılar. Kolay değildir ama devlet adamlığı bunu gerektirir' dedi. 

'Kamuoyunun ilgi ve sevgisine mazhar olmak her siyasetçinin en büyük arzusu ve hedefidir. Şahıs bazında kurulan sempati halkaları, ancak kurumsal yapıların içinde, liderliğin sürükleyici gücüne uyumla ve kalibreli ekiplerle anlamlıdır' ifadelerini kullanan Sabah yazarı, şöyle devam etti:

'Cumhurbaşkanı, dere geçerken at değiştiren bir siyasetçi olmadığı için günün ve görevin gereklerini gözeterek sağduyulu davranmıştır. Cumhurbaşkanı'nın bu tarzı özgündür ve geleceğe dair siyaset mühendisliği öngörülerine dalanlar için yanlış yorumlanmamalıdır. 

Özetle... Siyaset denklemi, kırılıma uğradığı anlar ve ardından aldığı şekille yeniden kurulur!'

Soylu ile Albayrak arasında gerilim iddiası

Soylu ile Albayrak arasında gerilim iddiası

Sabah gazetesini de bünyesinde barındıran Turkuaz Medya Grubu'nun başında Cumhurbaşkanı Eroğan'ın damadı ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın ağabeyi Serhat Albayrak bulunuyor. Hazine Bakanı Albayrak ile İçişleri Bakanı Soylu arasında gerilim ve rekabet olduğu iddiaları sık sık gündeme geliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
169
50
30
5
5
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
kadir33

dereyi geçerken at degiştirmeyen siyasetçi mi :DD degiştirmediği yolda bırakmadıgı adam mı kaldı aq

Bozkurt

Süleyman Soylu'nun istifasıyla PKK ve FETÖ'cülerin bayram ettiğine dikkat çeken Hilal Kaplan, Akil Adamlar'ın Ege Bölgesi sorumlularındandı. Bu arada AKPutpe... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Yalan değil en çok sevinenler pkklılar fetöcüler uyusturucu satıcıları ve onedioda ki ne idüğü belirsiz yazarlar oldu

Ercan

Durum şunu gösteriyor Cumhurbaşkanı siyaseti bıraktığı gün bunlar birbirini yiyecekler..çok enteresan günler göreceğiz gibime geliyor ileride.