Görüş Bildir
Haberler
RÜYALAR İLE İLGİLİ 10 İLGİNÇ GERÇEK

RÜYALAR İLE İLGİLİ 10 İLGİNÇ GERÇEK

Rüyalar birçok insanın merakını uyandırır. Rüyalar hakkında merak edilenler, ilginç gerçekler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Uykudan uyandıktan 10 saniye sonra rüyaların %90 ı unutulur. 5 dakika sonrada yarısı unutulur.

Zihnimiz yeni yüzler icat etmez. Rüyalarımızda gördüğümüz ve tanımadığımızı düşündüğümüz kişiler aslında hayatımızın bir döneminde gördüğümüz gerçek insanlar ve gerçek yüzlerdir. Hatırlamıyor olabiliriz. Hepimiz hayatımız boyunca binlerce insan yüzü ve karakteri görür. Bu yüzden beynimizin bu konuda inanılmaz geniş bir kaynağı mevcuttur.

İnsanların %12 si rüyalarını siyah beyaz görür. Diğerleri ise renkli rüyalar görür. 1915 den 1950 li yıllar arasında yapılan rüya araştırmaları rüyaların siyah beyaz olduğu yönündeydi. Ancak 1960 larda durumun böyle olmadığı ortaya çıktı. Bugün biliyoruz ki, 25 yaş altı insanların %4.4 ü siyah beyaz rüya görür. Yeni araştırmalar son dönemlerdeki renkli televizyon ve renkli medyanın rüyaları renklendirdiği yönünde.

Rüyanızda yaşadığınız cinsel birleşme kadar zevk veren bir birleşmeyi gerçek hayatta yaşamak imkansıza yakındır.

Biz uykudayken dış uyaranları beynimiz yorumlar ve rüyamızın bir parçası haline getirir. Bu demek oluyor ki bazen rüyamızda duyduğumuz bir ses gerçekte de mevcuttur. Mesela siz uyurken yanınızda birisi gitar çalarsa, rüyanızda bir konserde olduğunuzu görebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bir çok anket sonucu, insanların %18 ile %38 i arasındaki kısmının hayatları buyunca en az

bir kere gerçekleşen bir rüya gördüklerini göstermiştir. (gerçekleşecek bir olayı önceden rüyada görmüşlerdir)

Ve insanların %63 den fazlası rüyaların bir gelecekten haber verdiğine inanmaktadırlar.

Uykudaki REM evresi gözlerin hızlı hareketlerinden oluşan uyku evresidir. (Rapid Eye Movement) REM evresi uykunun %20-25 ini oluşturur ve her gece yaklaşık 90-120 dakika arası sürer. Bu evrede görülen rüyalar esnasında bedenin hareket etmesinin önlenmesi amacıyla beyin fiziksel hareket mekanizmasını dondurur.

Birçok hayvan üzerinde yapılan araştırmalar, hayvanların insanlarla aynı beyin dalgalarının olduğunu göstermiştir. Bir köpeği uyurken izleyin. Patileri kşuyor gibi hareket eder, rüya gördüğünü gösteren sesler çıkarır.

Rüyalarda en sık yaşanan duygu endişe, kaygıdır. Olumsuz duygular, olumlulardan daha sık yaşanır.

Aşırı psikolojik bozukluk durumları haricinde her insan rüya görür. Eğer rüya görmediğinizi düşünüyorsanız sadece rüyalarınızı unutuyorsunuz demektir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın