Görüş Bildir
Haberler
Rusya'ya Göre Dugina Suikastinin Arkasında Ukrayna İstihbaratı Var

Rusya'ya Göre Dugina Suikastinin Arkasında Ukrayna İstihbaratı Var

Burak Boyoglu
22.08.2022 - 15:57 Son Güncelleme: 22.08.2022 - 16:05

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), ünlü Rus siyaset uzmanı Aleksandr Dugin'in kızı Daria Dugina'ya düzenlenen suikastin arkasında Ukrayna istihbaratının bulunduğunu açıkladı. Ukrayna ise söz konusu iddiaları yalanladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

FSB'nin açıklamasına göre, saldırgan cumartesi akşamı başkent Moskova dışında Dugina ve babasının da bulunduğu bir etkinliğe katıldı. FSB, söz konusu kişinin daha sonra Estonya'ya kaçtığını iddia etti. 

Kurumdan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 'Acil operasyonel-keşif faaliyetleri sonucunda, Rus gazeteci Daria Dugina suikastı FSB tarafından açıklığa kavuşturulmuştur. Suçun Ukrayna istihbaratı tarafından hazırlandığı ve işlendiği, failin 1979 doğumlu Ukrayna vatandaşı Natalya Vovk olduğu belirlenmiştir.'

Ukrayna'ya İddiaları Redetti

Ukrayna'ya İddiaları Redetti

Kiev yönetimi ise Ukrayna'nın Darya Dugina’nın ölümüyle herhangi bir bağlantısı olduğu yönündeki iddiaları kesin bir dille reddetti. Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi anışmanı Mihail Podolya tarafından yapılan açıklamada, 'Ukrayna'nın bununla hiçbir ilgisi olmadığını vurgulamak istiyorum. Muhtemelen ülkede askere alma uygulamasını yaygınlaştırmak istiyorlar. Onlar şunu anlamıyorlar; Biz Rusya gibi kriminal bir devlet değiliz.' dendi.

Aleksandr Dugin kimdir?

Aleksandr Dugin kimdir?

Rus siyaset uzmanı Aleksandr Dugin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in önde gelen destekçilerinden biri olarak biliniyor. Dugin, 2014 yılında Foreign Policy dergisi tarafından 'Modern Dünyanın 100 Küresel Düşünürü' listesine dahil edilmişti. Dugin ayrıca 2010 yılından beri ABD, Kanada ve Avrupa Birliği'nin yaptırım listelerinde yer alıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
3
3
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın