Görüş Bildir
Haberler
Rusya, Türkiye'ye Hava Savunma Sistemi Tedarik Edebilir

Rusya, Türkiye'ye Hava Savunma Sistemi Tedarik Edebilir

Batuhan
14.10.2016 - 16:26

Türkiye ile Rusya arasındaki uçak krizinin çözülmesi ve karşılıklı olumlu adımların atılması ardından Rusya'nın 'Türkiye'ye çeşitli hava savunma sistemleri sevk etmeyi değerlendirebileceği' açıklandı. KremlinPutin ile Erdoğan'ın Rusya'nın Türkiye'ye hava savunma sistemleri tedarik etmesi hakkında görüştüğünü açıkladı. Bu bilgi daha önce Türkiye Dışişleri Bakanlığı kaynaklarına dayandırılarak basına yansımıştı. Türkiye'ye daha önce uzun menzilli hava savunma sistemi ile ilgili ABD, Çin, Rusya ve bazı Avrupa ülkeleri teklif vermişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ermenistan’ın başkenti Erivan’da konuşan Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Pazartesi günkü Putin-Erdoğan görüşmesi hakkında konuştu. İki liderin Rusya’nın Türkiye’ye hava savunma sistemi sağlaması ihtimalini görüştüğünü söyleyen Peskov, 'Türk tarafının istemesi halinde Rusya, hava savunma sistemi sevkiyatını farklı seçeneklerde değerlendirebilir' dedi.

'Tamamen ticari bir konu'

'Tamamen ticari bir konu'

Öte yandan Peskov, Rusya'nın Türkiye'ye hava savunma sistemi sevk etmesi ihtimali hakkında 'Bu tamamen ticari bir konu ve işbirliğinin çok hassas bir alanı' ifadelerini de kullandı.

Rusya lideri Putin, uçak krizinden sonra ilk kez 10 Ekim’de Türkiye'ye gelmişti.

Rusya lideri Putin, uçak krizinden sonra ilk kez 10 Ekim’de Türkiye'ye gelmişti.

İki ülkenin liderleri, ortak basın toplantısında tüm alanlarda işbirliğinin geliştirilmesi konusunda mutabık olduklarını açıklamış, Türkiye ve Rusya arasında Türk Akımı projesinin hızlandırılmasına ilişkin anlaşma imzalanmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İmza töreninin ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Birçok alanda, savunma sanayii ile ilgili olsun, ticari, kültür, bundan sonraki süreçte bu ilişkilerimizi geliştireceğiz” demişti.

Sputnik, Reuters

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
71
32
10
4
3
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ali Yılmaz

uçağını düşürdüğümüz bir ülkeden hava savunma sistemi almamız ilginç deil mi ne yani rusya iyi vuramadınız alın bide bunla mı deneyin dicek.

Melih Işık

bence bak ben kendim veriyom götün yerse vur bakalım diyo :D

kartacali

BİZİM kilerden beklenmedik derece akıllıca bir adım olur. Umarın amerikan köpekligini bırakıp bu antlaşmayı yapabilirler

Anti Emperyal

KÖpeklik mi ? Estagfurullah

koktengri

Türkiye radar konusunda oldukca ıyı oldugunu bılen bılır.Ukrayna ıle ortak radar calısmasını baslattıktan 1-2 gün sonra Rusya'nın boyle bir antlasmaya varmas... Devamını Gör