Görüş Bildir
Haberler
Rusya'dan Türkiye'ye Bir Dizi Yasak ve Sınırlama

etiket Rusya'dan Türkiye'ye Bir Dizi Yasak ve Sınırlama

ATKN
30.11.2015 - 13:43 Son Güncelleme: 30.11.2015 - 17:30

Rusya Başbakan Yardımcısı İgor Şuvalov, Türkiye'ye yönelik yaptırımlar kapsamında yeni bir açıklama yaptı. Açıklamaya göre Türkiye'ye tur paketi satışlarının ve 'charter' uçuşlar yasaklandı.  Kırım dahil tüm limanlarda kontrollerin artırılacağını ve Türk şirketlerinin gerçekleştirdiği karayolu taşımacılığına da sınırlamalar getirileceğini belirten Şuvalov, bununla birlikte Türkiye'den sebze ve meyve alımına sınırlama getirileceğini açıkladı. Açıklamaya göre yaptırımlar sanayi ürünlerini 'henüz' kapsamıyor. Şuvalov ayrıca, '31 Aralık'tan önce imzalanmış inşaat projelerinde Türk vatandaşları çalışmaya devam edebilecek. 1 Ocak'tan sonra imzalanan yeni sözleşmelerde ise böyle bir özgürlük olmayacak. Bunun için hükümetten özel bir izin alınması gerekecek' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rusya Başbakan Yardımcısı İgor Şuvalov

Rusya Başbakan Yardımcısı İgor Şuvalov, Türkiye'ye yönelik yaptırımlar kapsamında Kırım dahil tüm limanlarda kontrollerin artırılacağını ve Türk şirketlerinin gerçekleştirdiği karayolu taşımacılığına da sınırlamalar getirileceğini belirtti.

Türkiye'den sebze ve meyve alımına sınırlama

Türkiye'den sebze ve meyve alımına sınırlama

Türkiye'den sebze ve meyve alımına sınırlama getirileceğini açıklayan Şuvalov, yaptırımların sanayi ürünlerini ise henüz kapsamadığını da ifade etti.

Türkiye'ye tur satışı ve 'charter' uçuşlar yok

Türkiye'ye tur satışı ve 'charter' uçuşlar yok
İçeriğin Devamı Aşağıda

Şuvalov, Türkiye'ye tur paketi satışlarının ve 'charter' uçuşların yasaklandığını açıkladı. Bunların yanı sıra Şuvalov, Rusya'dan Türkiye'ye düzenli uçuşların ise güvenlik gerekçeleri nedeniyle 'özel bir kontrol' altında gerçekleştirileceğini belirtti.

'Vizesiz seyahatin askıya alınacak olması sınırlama anlamına gelmez'

'Vizesiz seyahatin askıya alınacak olması sınırlama anlamına gelmez'

Şuvalov ayrıca, vizesiz seyahat uygulamasının 1 Ocak'tan itibaren askıya alınacak olmasının 'Türk vatandaşlarının Rusya'ya girişine sınırlama getirildiği anlamına gelmediğini' söyledi. Bunların yanı sıra Şuvalov, Rusya'dan Türkiye'ye düzenli uçuşların ise güvenlik gerekçeleri nedeniyle 'özel bir kontrol' altında gerçekleştirileceğini belirtti.

Türk vatandaşları inşaatlarda ciddi kontroller altında çalışabilecek

Türk vatandaşları inşaatlarda ciddi kontroller altında çalışabilecek

'Yaptırımlar genişletilebilir'

'Yaptırımlar genişletilebilir'

Rus yetkili ayrıca enflasyonist baskıları hafifletmek için Türkiye'den gıda ithalatına sınırlamaların birkaç hafta erteleneceği bilgisini de verdi ve ekledi: 'Rusya gerekli olursa Türkiye'ye yaptırımları genişletebilir'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye'ye yönelik yaptırımların 31 Aralık'tan önce imzalanmış sözleşmeleri kapsamayacağını da belirten Şuvalov, şunları söyledi: '31 Aralık'tan önce imzalanmış inşaat projelerinde Türk vatandaşları çalışmaya devam edebilecek. 1 Ocak'tan sonra imzalanan yeni sözleşmelerde ise böyle bir özgürlük olmayacak. Bunun için hükümetten özel bir izin alınması gerekecek. Rusya'da devam eden inşaat projelerinde Türk vatandaşlarının çalışma ihtimalini dışlamıyoruz. Ancak bu, çok ciddi kontroller altında gerçekleşebilecek.'

Rusya Devlet Başkanı Putin, Türkiye'ye yönelik özel ekonomik tedbirler uygulanması yönündeki karara 28 Kasım'da onay vermişti.

Sputnik Türkiye ve Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
375
119
42
36
27
21
0