Görüş Bildir
Haberler
Rusya’da Paraşütçüleri Taşıyan Uçak Düştü: 16 Ölü

Rusya’da Paraşütçüleri Taşıyan Uçak Düştü: 16 Ölü

Rusya Federasyonu’na bağlı Tataristan Cumhuriyeti’nde paraşütçüleri taşıyan bir uçak zemine sert iniş yaptı. RIA ajansı, uçaktaki 23 kişiden 16'sının öldüğünü, yedisinin enkazdan çıkarıldığını duyurdu.

Kaza yapan uçağın, iki motorlu bir L-410 Turbolet olduğu belirtildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Kaza ile ilgili soruşturma başladı

Rusya Soruşturma Komitesi Ulaştırma Bölgeler Arası Soruşturma Departmanı’ndan Rus basınına aktarılan bilgiye göre, Tataristan’da meydana gelen L-410 uçak kazası ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Yetkili, “Tataristan'da müfettişler kazanın hangi koşullarda meydana geldiğini araştırıyor. Rusya Soruşturma Komitesi Ulaştırma Bölgeler Arası Soruşturma Departmanından müfettişler ve kriminologlar olay yerine gitti. Kazanın tüm ayrıntıları ve nedenleri netleştiriliyor” diye konuştu.

Yerel basında çıkan haberlere göre, kazanın nedeni ekipman arızası oldu.

İç hatlarda kullanılan L-410, çift motorlu bir uçak olup, 1960'ların sonlarında Çekoslovakya'da geliştirildi. 1973'te ise ticari amaçlı kullanımına başlandı.

Rusya'da geçtiğimiz ay da bir Antonov An-26 uçağı düşmüş, altı kişi ölmüştü. Temmuz ayında da benzer bir uçak kaza yapmış, 28 kişi hayatını kaybetmişti.

Sputnik Türkiye & Gazete Duvar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Son kale

Hangi millet olursa olsun insanların ölümü üzücü tabi. Düşen uçağın yolcuları paraşütcüyse neden atlamamışlar ki?

Hector Hector

iki motoru çalışmayan bir uçağın çok hızlı irtifa kaybetmesinden dolayı. O hızla uçağın içinde hareket bile edememişlerdir. Film olsaydı sürünerek kapıya gid... Devamını Gör

Ns Leon

Paraşütcülerse düşerken neden atlamamışlar mallar aq

Lal K.

bu yorumu atacaktım gardas