Görüş Bildir
Haberler
Rüştü Reçber: "Salih'in Hareketi, Türk Hakemine Yapılmış Bir Saygısızlıktır"

Rüştü Reçber: "Salih'in Hareketi, Türk Hakemine Yapılmış Bir Saygısızlıktır"

Enver K.
24.02.2016 - 21:40

Eski milli kaleci Rüştü Reçber, Salih Dursun'un hakeme yaptığı hareketi, Türk hakemine yapılmış bir saygısızlık olarak değerlendirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Eski milli kaleci olan ve şimdilerde yorumculuk yapan Rüştü Reçber, Salih Dursun'un hakem Deniz Ateş Bitnel'e gösterdiği kırmızı kart hakkında konuştu.

AA'da yer alan habere göre, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın oluşturduğu 'Tecrübe Konuşuyor' projesi kapsamında Malatya'da gençlerle buluşan Reçber, Deniz Ateş Bitnel'in Galatasaray - Trabzonspor maçındaki performansıyla alakalı olarak, ''Deniz hocanın çok iyi maç yönetmediğini, hatalar yaptığını da kabul ediyorum ama sorgulamamız gereken şey bence düzenin, o kurgunun gelişmesi, yenilenmesi veya yapılanmasıdır' diye konuştu.

''İNSANIN OLDUĞU YERDE HATA VARDIR''

Deniz Ateş Bitnel'in bir hakem açısından çok talihsiz bir maç geçirdiğini belirten Reçber, 'İnsanın olduğu yerde hata vardır. Futbol, hatalar oyunudur. Bu hataları futbolcular da yapar, hakemler de yapar. Tabii ki maçın gidişatı içerisinde özellikle Deniz hocanın çok baskı altında kalıp kararlarını sağlıklı veremeyişi de aslında o sahada mücadele eden 22 futbolcunun eseridir. Bunu da unutmamak lazım' ifadelerini kullandı.

''GALATASARAY MAÇINDAN SONRA DENİZ HOCAYI ASTIK''

Sorgulanması gereken asıl şeyin düzen ve kurgunun gelişmesi olduğunu ifade eden Reçber, ''Ben Deniz hocanın çok iyi maç yönetmediğini, hatalar yaptığını da kabul ediyorum ama sorgulamamız gereken şey bence düzenin, o kurgunun gelişmesi, yenilenmesi veya yapılanmasıdır. Biz Galatasaray maçından sonra Deniz hocayı astık. Biz böyle kararlar alırsak, bu şekilde hareket edersek deve kuşu misali yine başımızı toprağa gömeriz ama aslında tüm vücudumuz dışarıda kalır. Ben bu konuda Türk futbolunu yönetenlerin sağlıklı bir karar vereceği inancındayım. Çünkü geçmişte bir çok hakem arkadaşımız ve büyüğümüz bu tarz olaylar neticesinde yalnız kaldı ve mesleklerinden uzaklaştırıldılar. Empati yapmayı bilmiyoruz. Yani hiçbir zaman kendimizi karşımızdaki insanın yerine koymayı bir türlü beceremiyoruz. Benim temennim Deniz hocayı sadece bu olaydan dolayı bu işin dışına itmek değil, kaç yıldır süregelen hakem hatalarını düzeltebilme adına alınabilecek önlemlerin alınmasıdır, beklentim bu yönde. Ben Deniz hocanın devam etmesinden yanayım. Ben hiç hatalı gol yiyip de takımıma 3 puan kaybettirmedim mi? O zaman ben kaleciliği mi bırakayım. Biraz daha sağlıklı düşünüp, sağduyulu hareket etmeliyiz.'

''TÜRK HAKEMİNE YAPILMIŞ BİR SAYGISIZLIKTIR''

''TÜRK HAKEMİNE YAPILMIŞ BİR SAYGISIZLIKTIR''
İçeriğin Devamı Aşağıda

Reçber, futbolcu Salih Dursun'un hakeme kart göstermesine ilişkin ise 'Bir futbolcunun saha içerisinde böyle bir hareket yapmaya hakkı yoktur. Hakem kötü olabilir ama onunla ilgili kararı Merkez Hakem Kurulu, Türkiye Futbol Federasyonu verir. Bir futbolcu saha içerisinde bunu yaparsa önce bütün futbolcuları hakemin aleyhine çevirir, sonra taraftarı, şehri ve medyayı çevirir. Dolayısıyla futbolcu sahada futbolculuğunu bilecek. Bir futbolcunun her ne olursa olsun bu hareketi yapmaya hakkı yok. Bu hareket sadece Deniz hocaya değil Türk hakemine yapılmış bir saygısızlıktır' diye konuştu.

Goal

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
99
81
6
5
3
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
monacolu

Sonunda mantıklı bir açıklama