Görüş Bildir
Haberler
Ruh Sağlığınız İçin Acilen Hayatınızdan Çıkarmanız Gereken 15 İnsan Tipi

Ruh Sağlığınız İçin Acilen Hayatınızdan Çıkarmanız Gereken 15 İnsan Tipi

Hayat yeterince zor değilmiş gibi hayatımızdaki insanlar onu daha da zorlaştırıyor. Bazen tek bir hareketleriyle, bazen tek bir sözleriyle hatta bazen nefes alışlarıyla bile ruh halimizi bozabiliyorlar. Kendi ruh sağlığınız için bu insanları hayatınızdan çıkarmanız lazım. İşte onlardan bazıları...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sözde en yakınısınızdır, yediğiniz içtiğiniz ayrı gitmez ama konu onu da ilgilendiriyorsa, sadece kendini düşünür. Hayatınızda böyle benciller varsa, bir dakika bile düşünmeden çıkarın.

Hayatınıza almanız bile büyük bir hataydı!

2. Hırs, ilk başta başarmak için yardımcı olsa da, abartınca gözün kararacağı bir durum. Hırlı insanlar önce etrafına, sonra da kendisine zarar verir. Yani bir müddet sonra zarar göreceğiniz kesin.

3. Herkes hata yapar ama özür dilemeyi bir alışkanlık haline getirmişse, artık affetmemeniz gerektiğini bilmelisiniz.

“Ben yapayım, nasılsa affeder!” düşüncesi kadar sağlıksız bir düşünce yok!

4. Destekleyen arkadaş, her zaman iyidir. Ama bu desteği abartıp, her durumda gaza getiriyorsa, olmayacak şeylere bile gerçekçilikten uzaklaşıp seni inandırıyorsa, hayal kırıklığına uğrayacaksın.

'Senin dediklerin zaten olmuyor.' düşüncesi bir süre sonra zaten sizi de etkisi altına alacak. Güvenin olmadığı bir ilişki, hiç olmasın daha iyi.

5. Takıntılı insanlar, uzak durulması gerekenler bölümündeler. Neye ya da kime takıntılı olduğu önemli değil. Eğer bir şeyi, olması gerekenden fazla düşünüyorsa orada sıkıntı var demektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Entrikacılar! Bugün, başkasının kuyusunu kazar, yarın senin. Bir de zayıf yönlerini biliyorsa, çok fazla acımasız olabilir. Hemen çıkar hayatından.

7. Daha kendi hayatını düzenleyemeyenler, sizin hayatınızı da dağıtacaklardır. Ne sözleştiğiniz saatte gelirler, ne de verdikleri sözü tutarlar. Deli ederler insanı!

8. Kıskançlık, öyle bir duygu ki iki insanın arasına girdiği zaman o arkadaşlık bitmiş demektir. Valla hi gözleriyle yer bitirir sizi.

O zaman gözü olanın, gözü çıksın!

9. Her duruma, kötü tarafından bakan birinin yanında siz nasıl olumlu olabilirsiniz ki. Negatiflik, mutsuzluk getirir. Kaçın oradan!

10. Dedikoducular! Sizde dedikodu yapmayı seviyor olabilirsiniz. Ama unutmayın, bugün sizinle dedikodu yapan, yarın sizin dedikodunuzu başkasıyla yapar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. O mu, bu mu derken karasızlıktan ölenler, sizi de bekletirken kahrınızdan öldürürler mazallah.

Kendileri, tam bir ömür törpüsü!

12. Her bakışıyla sizi küçümsüyorsa, dediklerinizi beğenmiyorsa, kendinizi yanında sürekli ezilmiş gibi hissediyorsanız, onu orada bırakın ve gidin.

Sizi küçümsemesi, sizin daha kötü olduğunuz anlamına değil, onun sizi kaldıramadığı, çekemediği anlamına geliyor.

13. Kendine acımak da değişik bir durum. Her şeye "ben yapamam, ben söyleyemem..." diye başlıyorsa, bir kere desteklersin iki kere ayağa kaldırırsın. Ama sonuçta kimsenin bakıcısı değilsin kendi haline bırak.

Zaten amacı kendinin övülmesi. Sen onu öv, yücelt, arşa çıkar istiyor. Boşuna uğraşma. Değişmez!

14. "Her şey benim olsun, hepsi benim olsun"cular, aç gözlüler, sizi ne kadar severse sevsin, sizin sahip olduklarınızı da isteyecek.

15. Sinirli insanlar, hele ki öfkesini kontrol edemeyenler, pimi çekilmiş bomba gibiler. Ne zaman, nerede, kime patlayacakları belli değil. Ki beraber çok vakit geçiriyorsanız, size patlamaları muhtemel.

Bir de hep gergin oluyorlar. İnsan yanında glümsemeyi unutuyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
153
145
30
18
18
9
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
hiç işte

Her insanda bu özelliklerden biraz biraz var. Bana kalırsa sadece sizi kullanan insanları hayatınızdan çıkarın.

Elif Bilge KEMER

kısaca herkes herkesten uzak dursun

TheArchitect_

saydıklarının hiç birinin olmadığı insan nesli mamutlardan önce tükendi :))