Görüş Bildir
Haberler
RTÜK Yürütmeyi Durdurma Kararına İtiraz Etmişti: TELE1'e 3 Günlük 'Ekran Karartma Cezası'

RTÜK Yürütmeyi Durdurma Kararına İtiraz Etmişti: TELE1'e 3 Günlük 'Ekran Karartma Cezası'

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) TELE1′e verdiği 3 günlük ekran karartma cezası TELE1 yönetiminin mahkemeye itirazı sonucu durdurulmuştu. 

RTÜK'ün itirazı sonrası Ankara Bölge İdari Mahkemesi’nin kararıyla TELE1'e 23-24-25 Şubat tarihlerinde uygulanacak 'ekran karartma' cezası kesinleşti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

TİP Milletvekili Serra Kadıgil'in Enver Aysever'in sunduğu programdaki konuşması gerekçe gösterildi

TİP Milletvekili Serra Kadıgil'in Enver Aysever'in sunduğu programdaki konuşması gerekçe gösterildi

RTÜK, TELE1 ekranlarını, “dil, din, ırk ayrımı gözeterek yayın yaptığı” gerekçesiyle 3 gün kararmasına karar vermişti. Oy çokluğu ile alınan kararın gerekçesi olarak, TELE1’de Enver Aysever’in sunduğu “Ayrıntılar” programına konuk olarak katılan TİP Milletvekili Sera Kadıgil’in “Diyanet bu haliyle siyasal İslamcı gereçtir” eleştirisi gösterilmişti.

RTÜK’ün kararı üzerine TELE1 yürütmeyi durdurma talep etmiş, mahkeme yürütmeyi durdurmanın kabulüne karar vermişti.

Durdurma iptaline karar verildi

Durdurma iptaline karar verildi

Kurulun mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararına itirazı üzerine karar Ankara Bölge İdari Mahkemesi’ne gitti. Mahkemede ikiye karşı bir oy ile yürütmeyi durdurmanın iptaline karar verdi.

RTÜK’ün 3 günlük, 'ekran karartma' cezası, 23-24-25 Şubat tarihlerinde uygulanacak.

Merdan Yanardağ: Boyun eğmeyeceğiz

İçeriğin Devamı Aşağıda

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ karara sosyal medya hesabından tepki gösterdi: 

'1- TELE1 ekranı 23-24-25 Şubat tarihlerinde üç gün karartılacak. RTÜK, bir canlı yayında TİP’li Milletvekili Sera Kadıgil’in Diyanet’e ilişkin eleştirilerini ceza gerekçesi yaptı.. Mahkemeden yürütmeyi durdurma (YD) karırı almıştık, RTÜK itiraz etti, karar 2’ye 1 oyla kaldırıldı.

2- Boyun eğmeyeceğiz. TELE 1’in karartıldığı Türkiye, daha iyi, daha güzel ve daha demokratik olmayacak. Bütün demokrasi düşmanları, yandaşlar, dönekler, iktidarın eteğine tutunanlar, gericiler ve faşistler kına yakabilirler. Ama bu devran dönecek, hesap sorma günleri de gelecek.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
32
6
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ahmet yılmaz

Taktılar TELE1'e. Meyve veren ağaç taşlanır.

Uğur Balaban

Van depreminden sonra Müge Anlı'nın açıklamalarına hiç ceza verilmedi. RTÜK mükemmel ayrımcılığını uyguluyor. Verecekleri cezada saydıkları dil, din, ırk....... Devamını Gör

wood pecker

Bu cezaların asıl sebebi kendileri gibi düşünmeyen birkaç kanalın medyanın geri kalan yalaka ve yardakçı % 90 ı gibi olmamasından. Ellerinden gelse temelli k... Devamını Gör