Görüş Bildir
Haberler
TV
RTÜK'ten Habertürk'e Rekor Kim Kardashian Cezası

RTÜK'ten Habertürk'e Rekor Kim Kardashian Cezası

FreiGeist
22.09.2014 - 13:21 Son Güncelleme: 22.09.2014 - 17:56
İçeriğin Devamı Aşağıda

Habertürk TV’deki bir programda çaldığı bir şarkının Ermenice olduğu iddialarıyla eleştirilen Murat Bardakçı’nın, ‘Kardashian’ın poposunu seyrediyorsunuz! O Ermeni, seyretmeyin’ sözlerini affetmeyen RTÜK, Habertürk’e yaklaşık 600 bin TL ceza kesti.

ABD'li magazin yıldızı Kim Kardashian, baba tarafından Ermeni, anne tarafından Hollanda ve İskoç asıllı.

RTÜK, Habertürk TV’de yayınlanan “Tarihin Arka Odası” adlı programda tarihçi Murat Bardakçı’nın bir şarkı çaldıktan sonra gelen tepkilere, “ Kim Kardashian’ın koca k.çını seyrediyorsunuz ya o da Ermeni seyretme” diye cevap vermesi hakkında Habertürk’e “insan onuruna saygılı olmama ” ve “kaba ve argo bir dil kullanımı” gerekçesiyle yaklaşık 600 bin TL ceza kesti.

RTÜK uzmanlarının hazırladığı rapora göre, 6 Eylül 2014′te yayınlanan “Tarihin Arka Odası” nda ünlü sanatçı Charles Aznavur’a ait “Sur Ma Vie” adlı şarkının yayın akışı içinde izleyiciye dinletildiği ve izleyicilerden tepki mesajları alan Bardakçı’nın, gelen mesajlara yönelik şöyle konuştuğu aktarıldı:

“Nasıl Ermenice şarkı çalarsın diyorlar. Çüş efendim, oha. Ulan Fransızca be. Tamam kulağınızla dinlemiyorsunuz, başka tarafınızla dinleseniz bile böyle bir halt edemezsiniz. Şarkı Fransızca herif Ermeni, aptal mısın? Salak aptal sensin. Kardashian’ın koca k.çını seyrediyorsunuz ya o da Ermeni seyretme. Ermeni k.çı niye bakıyorsun?”

Üst Kurul’da yapılan tartışmaların ardından Bardakçı’nın bu sözlerinin, “Yayınların insan onuruna saygılı olmaması, küçük düşürücü aşağılayıcı ve iftira niteliği içermeme” ile “Kaba ve argo dil kullanmama” ilkelerine aykırı olduğuna hükmedildi. Cezanın 600 bin TL’yi bulduğu öğrenildi. 

nediyor.com

Kaynak: http://nediyor.com/2014/09/22/rtukten...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
0
0
0
0