Görüş Bildir
Haberler
RTÜK Başkanı ile Emin Çapa Arasında ‘Maske’ Tartışması

RTÜK Başkanı ile Emin Çapa Arasında ‘Maske’ Tartışması

ismail kahraman
24.12.2022 - 12:52 Son Güncelleme: 24.12.2022 - 13:17

RTÜK, Halk TV’de yayınlanan Medya Mahallesi programına ‘mimikle terör övme’ suçlamasıyla ceza vermişti. Ceza sonrası programın yorumcusu Emin Çapa, maske takarak RTÜK’ün kararına tepki göstermişti. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin ile Emin Çapa arasında sosyal medyada tartışma çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

‘Basit şova ihtiyaç duymazdınız’

‘Basit şova ihtiyaç duymazdınız’

Emin Çapa’nın programa maske ile çıkması sonrasında RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medya hesabı üzerinden; “At gözlüğüyle bakmayıp gerçekleri araştırma zahmetinde bulunsaydınız böyle basit bir şova ve animasyona ihtiyaç duymaz, kendinizi gülünç duruma düşürmemiş olurdunuz. Maskeyle yüzünüzü kapatabilirsiniz ama gerçekler için gözünüzü ve kulaklarınızı kapatmayın lütfen.” açıklamasında bulundu.

‘Benim korkma huyum yok’

‘Benim korkma huyum yok’

Gazeteci Emin Çapa, RTÜK başkanına Twitter hesabı üzerinden şu şekilde cevap verdi;

Sansür kurulu olmak yerine, temel insan haklarına saygılı bir yönetin sergileseydiniz, olmadığınız biri gibi (demokrat bir insan) görünmeye çalışmak zorunda kalmaz ve herkese kendinizi güldürmezdiniz. Biliyor, görüyor ve amacınızı okuyoruz

Ve son olarak Sn Ebubekir Şahin bu mesajınızı son derece tehlikeli buldum.

Siz ben dahil bütün televizyoncuları denetleyen kurumun başındasınız. Sosyal medya üzerinden bana ne mesaj vermeye çalışıyorsunuz? Siz bağımsız kurul başkanısınız, verdiğiniz kararlarla konuşacaksınız.

Bir mahkeme verdiği kararlarla konuşur. Bunu da topluma gerekçeli kararıyla açıklar. Hakimler sonradan çıkıp açıklama yapmaz. Bir üst kurul aldığı kararla konuşur ve kararı gerekçesiyle yayınlar. Kurul başkanı çıkıp aldığı karara ilişkin ona buna laf yetiştirmez. Yakışmaz.

Ve bu mesajınızla bana, 'gözüm üstünde' mesajı verip korkutmayı amaçlamadığınıza inanıyorum. Her şeyden önce bunu kendinize saygınızdan yapmayacağınızı düşünüyorum. Ayrıca huyum kurusun, benim korkma yeteneğim yok.'

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
27
22
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Amon Ra

Emin çapa RTÜK başkanı yapılsın

Pasif Kullanıcı

RTÜK değil tayyipütük

Trabuzeni

Gerçek mi bu haber