Görüş Bildir
Haberler
RTÜK'ten Halk TV'ye 'Terörü Mimikle Övme' Cezası

RTÜK'ten Halk TV'ye 'Terörü Mimikle Övme' Cezası

RTÜK Halk TV, TELE1 ve FOX TV'ye ceza yağdırdı. Halk TV'ye 'terörün mimikle övüldüğü' iddiasıyla program durdurma ve para cezası verildi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

RTÜK toplantısından yine muhalif kanallara ceza çıktı

RTÜK toplantısından yine muhalif kanallara ceza çıktı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) toplantısından Halk TV, TELE1 ve FOX TV'ye ceza kararları çıktı. 

RTÜK Üyesi İlhan Taşçı, RTÜK'ün ceza kararlarını sosyal medya hesabından duyurdu. 

Taşçı, Halk TV'de yayınlanan 'Medya Mahallesi' programında 'terörün mimikle övüldüğü' iddiasıyla programın üç kez durdurulduğunu ve kanala yüzde 3 idari para cezası kesildiğini aktardı. Aynı programın farklı tarihlerdeki iyi ayrı yayını için de yüzde 3 idari para cezasına hükmedildiğini bildiren Taşçı 'RTÜK kendi rekorunu kırdı!' dedi. 

Taşçı, TELE1'e Prof. Dr. Emre Kongar ile TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ın İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen hapis cezasını 'halkın iradesine darbe' olarak nitelemeleri nedeniyle kanala yüzde 3 idari para cezası verildiğini duyurdu.

Taşçı ayrıca FOX TV’de İlker Karagöz’ün konuk ettiği TİP Sözcüsü Sera Kadıgil’in  Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik “Bir tek gün pazara gitse şu cümleyi kurmaya utanır” sözleri nedeniyle ise kanala yüzde 3 idari para cezası verildiğini aktardı.

RTÜK’ün kestiği cezaları seçime giderken Türkiye'yi “karanlığa ve suskunluğa boğma arayışı' olarak nitelendiren Taşçı 'Medyadan istenen, ülkede % 150’yi bulan enflasyonu göstermemeleri, iktidarı eleştirmemeleri, muhalefetin çözüm önerilerini halka duyurmamaları!' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
32
19
9
5
3
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Yarım limon

Nasıl bi mimikmiş la bu . Bu arada pkk nın aq

Halil Değerli

Tam gözünün üstünde kaşın var cezası... .... 🤪😡😠

haşikio

bu son derece ciddi bir durum. komik diye gülüyoruz belki ama bu iktidarın herhangi birisini suçlamak için bahane aramasına gerek olmadığını bahaneyi kendisi... Devamını Gör