Görüş Bildir
Haberler
Rota Oluşturuluyor! Bu Sömestr Tatilinde Şehrin Karmaşasından Kaçmak İsteyenler İçin Yurt Dışı ve Yurt İçi Öneriler

Rota Oluşturuluyor! Bu Sömestr Tatilinde Şehrin Karmaşasından Kaçmak İsteyenler İçin Yurt Dışı ve Yurt İçi Öneriler

ozcanmine
10.01.2019 - 11:48 Son Güncelleme: 11.01.2019 - 12:00

Okulların tatil olması için adeta gün sayanlar sizleri buraya bir alabilir miyiz? Sömestr tatiline doğru adım adım ilerlerken 'Bu sömestr tatilinde nerelere gitsek?' ya da 'Tatilin keyfi en güzel nasıl çıkar?' gibi sorularınız varsa size tatlış rotalar sunabiliriz. 

Türkiye'nin doğal güzelliklerinin yanı sıra 'Ah euro 2 lira olsaydı da dünyayı da gezseydim' diyeceğiniz güzel mi güzel yerleri sizler için derledik. Hadi bakalım tatilin keyfini çıkartmaya... ☺

İçeriğin Devamı Aşağıda

Abant

Abant

Resmen dünyadaki cennet olarak adlandırılan Abant, tatil için düşünebileceğiniz en güzel seçeneklerden biri. Göl etrafında tatlı yürüyüşler yapabilir ya da şömineli mekanlarda keyifle zaman geçirebilirsiniz.

Bansko- Bulgaristan

Bansko- Bulgaristan

Avrupa'nın en gelişmiş kayak merkezlerinden biri olan Bansko, hem sömestr tatili hem de başka zamanlar kayak yapmak isteyenler için mükemmel bir adres olabilir. Kayak yapmanın dışında Bansko kasabasında yürüyüş yapabilirsiniz. Hatta dilerseniz Bansko'dan Sofya'ya da geçebilir tarihi ve güzel yerlerini gezebilirsiniz.

Eskişehir

Eskişehir

Yaşanılabilirlik açısından dünyanın pek çok şehrini gerisinde bırakan Eskişehir tabii ki de kışın bir başka güzel. Porsuk Çayı'nı mı yoksa Odun Pazarı'nı mı saysak bilemedik. Hafta sonu kaçamağı için en güzel adreslerden biri olan Eskişehir'e yolunuz düşerse çi börek yemeyi de ihmal etmeyin.

Belgrad- Sırbistan

Belgrad- Sırbistan

Sırbistan'ın en büyük kenti ve başkenti olan Belgrad, tarihi dokusuyla insanın içini bir hoş eden şehirlerden biri. Tarihi geziler yapabilir, Kalemegdan Kalesi'ne çıkıp Belgrad'ın eşsiz güzelliğini izleyebilirsiniz. Dünyanın en büyük Ortodoks Kilisesi olarak bilinen Sava Katedral'ine minik bir gezinti yapabilirsiniz. 

Unutmadan söyleyelim alternatif akımın mucidi Sırp asıllı Nikola Tesla için de bir müze bulunmakta. Sırp Kahramanı olarak bilinen Tesla müzesi sizi görkemiyle büyüleyecek.

Kars

Kars

Özellikle Doğu Express'i ile Kars'a gitmek pek çoğumuzun rüyası haline geldi. Yolculuk boyunca doğanın tüm harikalarını izleyebilirsiniz. Rus mimarisinin de esintilerini taşıyan ve her noktasında tarihin izlerini görebileceğiniz Kars, sömestr tatili için ideal noktalarınızdan biri olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Palandöken

Palandöken

Erzurum'un 5 kilometrelik güneyinde kalan Palandöken, tatilinde kayak yapmak isteyenler için birebir. Her seviyeye uygun kayak imkanları bulunan Palandöken, kışın tadını çıkarmanız için en güzel fırsatlardan biri. 

Kayak fırsatlarının yanı sıra, tarihiyle ve doğal güzellikleriyle dolu dizgin olan Palandöken, Yakutiye Medresesi, Çift Minareli Medrese, Atatürk Müzesi ve Aziziye Tabyası'yla sizleri büyüleyecek.

Laponya Kuzey Işıkları - Rovaniemi- Finlandiya

Laponya Kuzey Işıkları - Rovaniemi- Finlandiya

Lapland bölgesinin merkezi olarak bilinen Rovaniemi, size bambaşka maceralar yaşatabilecek güzide yerlerden biri. Helsinki bölgesinin 800 km kuzeyinde kalan Rovaniemi'de Kuzey Işıklarını izlemek sizi farklı bir dünyaya götürcek. 

Aynı zamanda, Rovaniemi Kilisesi'ni gezebilir, Ranua, Pyha-Luosto ya da Oulanka Doğal Parkları'nda dolaşabilirsiniz. Unutmadan söyleyelim, çocukluk hayallerinizi süsleyen Ren Geyikleri'yle de seyahat edebilirsiniz.

Uludağ

Uludağ

Bursa'nın en önemli simgelerinden biri olan Uludağ, sömestr tatilinde sizlere kapılarını açmaktan gurur duyuyor. Tarihiyle bütünleşmiş olan ve manzarasıyla büyüleyen Uludağ, tatilde kayak yapmak için tercih edilen uğrak yerlerden biri. 

Uludağ Milli Park'ını gezebilir, Çobankaya Yaylası'na çıkabilirsiniz. Doğayla bütünleşmek isteyenler için oldukça cazip bir fırsat.

Ilgaz

Ilgaz

Evet evet, Ilgaaz Anadolunun sen yüce bir dağııısıın. 

Botanik geziler yapabileceğiniz, doğanın manzarasına kendinizi bırakabileceğiniz ve dilediğinizde kayak yapabileceğiniz imkanları size sunan bir yer Ilgaz. Temiz havası ve saflıkla akan sularıyla kendinizi cennette gibi hissedebilirsiniz.

Safranbolu

Safranbolu

Osmanlı tarihini halen daha yaşatan ve 'Safranbolu Evleri'yle anılan güzeller güzeli Safranbolu, tatilinde tarih kokusunu içine çekmek isteyenler için ideal. 

Kent Tarih Müzesi'nde gezebilir, Tokatlı Kanyon'unda dolaşabilir ya da UNESCO Dünya Mirası listesinde bulunan Safranbolu Evleri'nin arasında dilediğinizce gezebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
127
71
11
9
4
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
batistuta

tatilinde şehrin karmaşasından kaçmak isteyenleri bayburt a beklerim, belli bir saatten sonra sokaklarda neredeyse tek başınıza dolaşırsınız

Çınar Canöz

keşke hepsine gidebilsek ..

finlandiyaya kadar tamamdır biz hayallerde gittik gezdi tozduk çok güzeldi