Görüş Bildir
Haberler
TV
Roman Havası Dizisine Suç Duyurusu

Roman Havası Dizisine Suç Duyurusu

İçeriğin Devamı Aşağıda

Show TV’de yayınlanan ve Romanları aşağıladığı iddia edilen diziye karşı Roman Hakları Derneği harekete geçti. Dernek pazartesi günü suç duyurusunda bulunacak

Show TV ekranlarında yayına başlayan “Roman Havası” dizisi, romanları sürekli hırsızlık yapan insanlar olarak gösterilmesi nedeniyle tepki çekti. İstanbul Roman Dernekleri Federasyonu dizinin yayından kaldırılması için pazartesi günü suç duyurusunda bulunacak

Dizinin yayınlanmasının ardından Mersin,Yalova, İstanbul gibi şehirlerde romanlar diziyi protesto etti. RTÜK'ten ise,dizinin yayından kaldırmasına yönelik yapılan şikayetler sonrasında henüz bir açıklamada bulunulmadı.

Birgün'den Dilan Elveren'e konuşan Roman hakları savunucuları şu açıklamaları yaptı.

ROMAN ÖĞRENCİLERE 'SİZ BÖYLE MİSİNİZ, SÜREKLİ HIRSIZLIK MI YAPIYORSUNUZ?' SORUSU

Hacer Foggo -  Avrupa İnsan Hakları Merkezi Türkiye İnsan Hakları gözlemcisi :

Dizide romanları hırsız, arsız, ruhsuz, durmadan çalan çırpan ve bunu komedi şeklinde veren sözde sevimli halde gösteriyorlar. Yıllardır bu algıyı yıkmak için uğraşıyoruz, tam da iyi bir noktaya gelmişken bu dizi çıktı. Mücadele verdiğimiz bütün bu önyargılar dizide toplanmış.  Roman öğrenciler “Siz böyle misiniz, sürekli hırsızlık mı yapıyorsunuz?” gibi sorularla karşılaşıyor. Yapımcılar sırf reyting uğruna bu çocukların hayatlarını mahvediyorlar. Arkada bıraktıkları hayatların farkında değiller.

'ROMAN DERNEKLERİ ARTIK DAHA BİLİNÇLİ'

Yücel Tutar - Roman Hakları Derneği:

Bu dizi halkı kin ve nefrete özendiriyor, seksenlerde olduğu gibi Romanları aşağılamaya devam ediyor. Roman Dernekleri artık daha bilinçli. Bu yüzden bu tepkimiz çok önemli ve gereklidir. Dernek olarak bu dizinin takipçisiyiz. Pazartesi günü Roman Hakları Forumu temsilcilerine suç duyurusu metni göndereceğiz. Onlar da kendi bölgelerinde suç duyurusunda bulunacaklar. Romanlar hakkında yanlış algıların oluşması ve toplumda bir ötekileştirmeye sebep olmasından dolayı bu dizinin yayından kaldırılmasını istiyoruz.

'BÖYLE SÜRERSE TOPLUMDA AYAKLANMALAR BAŞLAYACAK'

Özcan Purçu - Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu :

Bu dizinin içeriği ile bizim roman vatandaşlarının yaşamı, kültürü, gelenekleri, hayat tarzları, hiç uyuşmuyor. Artık bu tür karamalara tahammülümüz yok. Bir çöp tenekesi misali her şey bizim üzerimizde. Her toplumun içerisinde yanlış yapanlar vardır. Böyle sürerse toplumda ayaklanmalar başlayacak, çünkü Roman mahallelerinde çok büyük tepkiler var.

  • Birgün
Kaynak: http://www.birgun.net/news/view/diziy...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0