Görüş Bildir
Haberler
Rock Dünyasının Acı Günü: Ünlü Gitarist Eddie Van Halen Hayatını Kaybetti

Rock Dünyasının Acı Günü: Ünlü Gitarist Eddie Van Halen Hayatını Kaybetti

Batuhan
06.10.2020 - 23:01

Dünyaca ünlü rock gitaristi, Van Halen grubunun kurucu Eddie Van Halen hayatını kaybetti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

TMZ'nin bildirdiğine göre rock yıldızı Santa Monica'daki St. Jhons Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Halen'in son anlarında eşi Janie, oğlu Wolfgang ve grubun davulcusu Alex yanındaydı...

Eddie Van Halen kimdir?

Eddie Van Halen kimdir?

Hollandalı müzisyen, gitar virtüözü. Gerçek adı Edward Lodewijk Van Halen'dır. Van Halen adlı grubunun en önemli üyesidir. Rolling Stone dergisinin hazırladığı Tüm Zamanların En İyi 100 Gitaristi sıralamasında 8. sırada yer almıştır.

Michael Jackson'ın Beat It şarkısındaki gitar sololarını çalmasıyla tanındı

Michael Jackson'ın Beat It şarkısındaki gitar sololarını çalmasıyla tanındı

Yaklaşık 12 yaşlarında gitar çalmaya başlayan Eddie günde 8-9 saat pratik yaparak kendini geliştirdi. 14 yaşına geldiğinde Eric Clapton'un Cream grubunda attığı soloları notası notasına çalabilir duruma gelmişti. 1974 yılında Van Halen grubunun temellerini abisiyle birlikte 'Mamut' adlı grupla attı. 1982 yılında yayımlanan ve dünyanın en çok satan albümü olarak bilinen Michael Jackson'ın ünlü Thriller'ında çalışan Halen, albümdeki en bilinen şarkılardan Beat It'in gitar sololarını çalmasıyla tanındı. Tapping tekniğini dünyaya duyuran gitaristtir. Eddie, dünyanın sayılı solo gitaristlerindendir. Yazdığı Eruption şarkısıyla büyük bir ses getirmiştir. Shred tekniğinin öncülerindendir.

90'ların sonunda kansere yakalandı

90'ların sonunda kansere yakalandı

1990'ların sonlarında ağız ve dil kanserine yakalandı. Doktorlar günde 12 ile 14 saat ağzında metal pena tutmasının bu hastalıklara sebep olduğunu söylediler. Çeşitli tedavi metotlarıyla dil kanserinden kurtulmuş ancak hâlâ ağız kanseriyle mücadele etmekteydi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
145
9
4
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
samanyolundan

yapma len,çok severdim keratayı

Kader AKTAŞ

kendine has tekniği olan iyi bir müzisyen ve gitar virtüözüydü. müziğiyle yanımızda olmaya devam edecek. hoşçakal gitarlara fısıldayan adam.