Görüş Bildir
Haberler
Robotik Eldivenler, Görme Engelliler İçin Kullanılabilecek

Robotik Eldivenler, Görme Engelliler İçin Kullanılabilecek

İçeriğin Devamı Aşağıda

Nevada, Reno ve Arkansas Üniversitesi’ndeki araştırma ekipleri, Perşembe günü, görme engelliler için robotik giyilebilir bir eldiven teknolojisi üzerinde çalıştıklarını duyurdu.

Bu robotik eldivenler sayesinde görme engelliler, aradıkları şeyi rahatlıkla önceden algılayabilecekler. Hafif bir maddeden üretilen ve ele giyilebilen bu eldivenler, üzerindeki sensorlar ve kamera sayesinde bir harita görevi görüyor. Dokunmaya duyarlı ve ısı sensoru içeren eldivenler ile dokunulan yer konum ve şekil olarak algılandıktan sonra kullanıcıya sesli olarak geri dönüş sağlıyor.

Görme engelli insanların eksikliklerini gidermek amaçlı üretilen bu robotik eldivenler, robotik teknolojisinde bir gelişme ve öncüsü olarak da önem arz ediyor. Bu projenin başarılı olması halinde, hala geliştirilmeye devam edilen robotik teknolojide büyük bir adım atılmış olabileceğinin yanı sıra çok sayıdaki görme engelli insan için de büyük bir yarar sağlanmış olacak.

Nevada Üniversitesi’nde araştırmalarını sürdüren Doç. Yanto Shen, projeye dair yaptığı açıklamada, bu teknolojinin sadece görme engelli insanlar için yarar sağlamayacağını, buna ek olarak basit ve giyilebilir teknolojide harika bir potansiyel olduğunu göstermesi açısından da büyük öneme sahip olduğunu söylüyor.

Kaynak: http://www.engadget.com/2015/12/17/ro...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0