Görüş Bildir
Haberler
Robin Hood Bu Kez Diyarbakır'da: Bazı Bakkalları Gezen Hayırsever, 12 Bin 500 Liralık Borcu Sildi

Robin Hood Bu Kez Diyarbakır'da: Bazı Bakkalları Gezen Hayırsever, 12 Bin 500 Liralık Borcu Sildi

İstanbul'un yoksul mahallelerinde zaman zaman ortaya çıkan ve kendine Robin Hood diyen hayırsever, bu defa Diyarbakır'da ortaya çıktı. Bazı bakkalları gezen hayırsever, 12 bin 500 liralık borcu sildirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Veresiye defterinin yapraklarını kopararak yaktı

Veresiye defterinin yapraklarını kopararak yaktı

İHA'nın aktardığı bilgiye göre, Robin Hood olarak bilinen gizemli hayırsever, Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesindeki Fiskaya Mahallesi'nde ortaya çıktı.

Vatandaşların 12 bin 500 liralık borcunu sildiren Robin Hood, hem borçluların hem de esnafın yüzünü güldürdü.

"Herkes 'Allah ondan razı olsun' diyor"

"Herkes 'Allah ondan razı olsun' diyor"

Bakkal Mehmet Kızılhan, birinin gelerek, mahallenin tüm borçlarını sileceğini söylediğini ifade etti. Kızılhan, muhabirlere şu açıklamayı yaptı:

'Biri geldi, haber verdi, bu mahallenin borçlarının hepsini sileceğini söyledi. Bende gel dedim, yan komşum olan berberi çağırdım. Defterimi kontrol etti, toplam 12 bin 500 lira paramı peşin verip borç kağıtlarını yırtıp aldı. Kim buraya borcunu ödemeye gelirse borçlarının silindiğini söylüyorum, herkes 'Allah ondan razı olsun' diyor. Kiminin borcu 500 lira, kiminin 100 lira, hepsini sildi'

"Uzun boylu, esmer biri"

"Uzun boylu, esmer biri"

Borçları sildiren kişiyi gören berber Adnan Katmer ise, 'Geçenlerde bir yardımsever gelip burada vatandaşlarımızın borçlarını sildi, Allah ondan razı olsun. Uzun boylu, esmer biriydi. Vatandaşların borcunu silenden Allah razı olsun' dedi.

Mahalleli borçlarının sildirildiğine inanmadı

Borçlu olan vatandaşlardan İrfan Yapan, borcunun silindiğine inanmayıp tekrar baktığını söyledi. Yapan şu sözlerle duygularını özetledi:

Geçen camiye gittim, millet birinin gelip mahallenin borçlarını sildiğini söyledi, bende çok inanmadım, gelip sordum 'Borcum ne kadar' diye. Borcumun olmadığını söyledi. Ben o anda sevindim, Allah razı olsun borcumu sildi. Ben bu yaşıma kadar ilk kez böyle bir şey gördüm. Ben şeker, yağ, çorba gibi şeyler almıştım, o adamı görürsem çok teşekkür edeceğim

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
93
31
10
4
3
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mahir riha

Ne güzel böyle bir insan olmak. Herkes adam gibi zekatını verse, yardımını yapsa zaten insanların maddi sıkıntısı azalır, kalmaz.

Alperen Durak

Helal olsun vallahi bu devirde iyiliği gizli yapanlarda varmış

Mert i.

Erdogan cikiyormus :D uzun ve esmer