Görüş Bildir
Haberler
Fenerbahçe'den Rize'de Gol Şov

Fenerbahçe'den Rize'de Gol Şov

Enver K.
04.04.2015 - 18:04 Son Güncelleme: 04.04.2015 - 21:07
İçeriğin Devamı Aşağıda

Süper Lig'de Fenerbahçe deplasmanda, Çaykur Rizespor'u 5-1 mağlup etti. Maç fazlasıyla liderliğe yükselen Sarı lacivertliler bu sezon ikinci kez bir maçta beş gol attı.

Yeni Rize Şehir Stadı'nda oynanan maçta Fenerbahçe 5'inci dakikada Mehmet Topuz'un golüyle öne geçti. Bu golden yalnızca iki dakika sonra Moussa Sow farkı ikiye çıkardı. 35'te Sow bir gol daha attı ve takımını iyice rahatlattı. İlk yarı Sarı lacivertlilerin 3-0'lık üstünlüğü ile tamamlandı.

Fenerbahçe ikinci yarıya da golle başladı. 49'da golü atan isim bu kez Pierre Webo oldu. 55'te Caner Erkin frikikten attığı golle farkı beşe yükseltti. Çaykur Rizespor'un tek golü ise 62'de Deniz Kadah'tan geldi.

Sarı lacivertlilerin 75'te Mehmet Topuz ile Rizespor'un da 90'da Sylvestre ile birer şutu direkten döndü.

Fenerbahçe'de kaleci Volkan Demirel, ilk yarıda sakatlandı ve oyuna devam edemedi. Volkan, 25'te yerini Mert'e bıraktı.

Son dört maçta üçüncü kez kazanan Fenerbahçe puanını 56'ya yükseltti. Maç fazlasıyla, Galatasaray ve Beşiktaş'ın önünde liderlik koltuğuna oturdu.

Beş hafta sonra kaybeden Çaykur Rizespor ise 28 puanda kaldı.

Süper Lig'de gelecek hafta Fenerbahçe evinde, Bursaspor ile karşılaşacak. Rizespor ise deplasmanda, Başakşehir karşısına çıkacak.

Emenike yedek başladı

Çaykur Rizespor'a konuk olan Fenerbahçe, sahaya Beşiktaş maçına göre dört farklı oyuncuyla çıktı.

Sarı lacivertli takımda, sakatlıkları nedeniyle Kuyt, Meireless ve Egemen Korkmaz, kadroda yer almadı. Teknik direktör İsmail Kartal, Beşiktaş derbisinde tribünlerin kendisine tepkisi üzerine formasını çıkarıp sahayı terk eden ve ardından ikna edilerek oyuna dönen Emenike'yi bu kez yedek soyundurdu. Emenike ise ligde dokuz hafta aradan sonra kendisini yedek kulübesinde buldu. Nijeryalı golcü 57'de Alper Potuk'un yerine oyuna dahil oldu.

Bu futbolcuların yerine Bekir İrtegün, Sow, Webo ve sakatlıktan dönen Gökhan Gönül görev alan oyuncular oldu.

Orta alanda Miereles ve Diego'nun yokluğunda Emre Belözoğlu ile Alper Potuk görev yaptı.

Çaykur Rizespor ise 3-0 kazandığı Erciyesspor maçının 11'ine göre tek değişlik yaptı. Yeşil mavililerde cezası biten Viera savunmadaki yerini alırken, Oboabona ise yedek kulübesinde oturtuldu.

15 bin 500 kişilik Rize Yeni Şehir Stadı'nın büyük bölümü boş kaldı. Soğuk ve yağışlı havada oynanan karşılaşmaya Yeşil mavili taraftarlar fazla ilgi göstermedi.

Yaklaşık 4 bin dolayında yeşil-mavili taraftar karşılaşmayı izlerken 500 civarında Sarı lacivertli taraftar da Rize deplasmanında takımlarını yalnız bırakmadı.

Kaynak: Al Jazeera ve AA

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/fen...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0