Görüş Bildir
Haberler
Rıza Çalımbay Mersin İdmanyurdu'ndan İstifa Etti

Rıza Çalımbay Mersin İdmanyurdu'ndan İstifa Etti

Enver K.
28.06.2015 - 12:02
İçeriğin Devamı Aşağıda

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, istifa ettiğini açıkladı

Rıza Çalımbay, sabah saatlerinde bir basın toplantısı düzenleyerek,  Mersin İdmanyurdu'nda bir yıldır devam ettirdiği teknik direktörlük görevini  bıraktığını duyurdu. 

Sezonun tamamlanmasının ardından yönetimle tekrar görüşüp anlaştığını  dile getiren tecrübeli teknik adam, şunları söyledi: 

'Bazı şartlar koşarak anlaşmıştım. Çözülemeyen sorunlar nedeniyle  istifa edeceğimi yönetime dün söylemiştim. Ben buradan kesinlikle ayrılmak  istemiyordum. Şahsi olarak hiçbir problemim yok. Çok güzel bir anlaşmam var ve  hiçbir sorun yaşamadan anlaştık. Fakat anlaşırken, transfer yasağınızın  bulunmasından dolayı, mevcut kadronun korunmasını istedim.  Ancak bugüne kadar  bazı pürüzler vardı ve çözülmedi. Biz görevimizi bırakıyoruz, istifa ediyoruz.' 

Mersin'e 2 gün önce gelip yöneticilerle görüşme yaptığını anlatan  Çalımbay, bazı konularda ortak karar alamadıklarını vurgulayarak, 'Haklı  oldukları yönler vardır ama ben de bir teknik direktör olarak, bu takıma emeği  geçmiş, bu takımın zor günlerinde bulunmuş arkadaşlarımızı dışarıda bırakmanız  doğru bir hareket olmadığını düşündüm. Bu oyunculara sahip çıkmamız gerektiğini  düşündüm. Bunun bir orta yolunun bulunması, hep beraber yolumuza devam etmemiz  gerekiyordu' ifadelerini kullandı. 

'Bir teknik direktör olarak bütün oyuncularımı burada görmek  istiyordum' değerlendirmesinde bulunan Rıza Çalımbay, 'Fikir ayrılığı olduğu için  yönetimden izin istedim. Çalışmayacağımı, buraya bir faydam olamayacağını  söyledim' dedi. 

Çalımbay, yönetimin anlaşma sağlayamadığı Servet Çetin ve Sinan  Kaloğlu'nun takımda tutulması gerektiğini belirterek, 'Sinan'ın bu takımda ilk 11  çıktığı 2 maçı var ve buna karşın 8 gol atmış. Çok büyük faydası olmuş. Servet  bir abi, takım kaptanı olarak 32 maç oynanış. Kalecimiz Nihat Şahin, çok iyi  grafik çizmiş bir oyuncu. Bunları takımda tutmamız gerekiyordu. Bunlar  halledilmeyince, ben de kırıcı olmak istemedim ve böyle bir karar aldık. Bu  oyunculara vefa gösterilmeliydi. Biraz daha fedakar olunsaydı, ben de görevime  devam ederdim' diye konuştu. 

Başka bir takımla anlaşmadığını söyleyen Çalımbay, 'Mersin'e takımın  kamp programını hazırlamak için gelmiştim. Kadroyu netleştirip kampa gidecektik  ancak sıkıntıların giderilememesi üzerine istifa kararı aldım' şeklinde görüş  belirtti.

Sampiy10

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0