Görüş Bildir
Haberler
Restorasyonu Tamamlanan Galata Kulesi Yeniden Ziyarete Açıldı

Restorasyonu Tamamlanan Galata Kulesi Yeniden Ziyarete Açıldı

İstanbul'un simge mekanlarından Galata Kulesi'nin restorasyon çalışması tamamlandı. Tarihi yapının yeniden ziyarete açılışı konserler ve ışık gösterileri eşliğinde gerçekleşti. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Restorasyon sürecinde hiltilerle yıkım yapılarak bir skandalın da yaşandığı Galata Kulesi'nde çalışmalar tamamlandı. .

Açılış nedeniyle saat 19.20'de ilk olarak Zeynep Bastık konser verdi

Ardından mapping ve ışık gösterisi yapılırken, son olarak Uninvited Jazz Band Konseri verildi.

"Galata Kulesi'nin yeni işleviyle tekrar hizmete alınışını başlatıyoruz"

"Galata Kulesi'nin yeni işleviyle tekrar hizmete alınışını başlatıyoruz"

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, açılış nedeniyle basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları söyledi:

'Bugün 6 Ekim, İstanbul için çok önemli bir günde, önemli bir yapının, ağır restorasyondan sonra tekrar açılışını gerçekleştiriyoruz. Hem 6 Ekim, İstanbul'un kurtuluşunu kutluyoruz. Hem de Galata Kulesi'nin yeni işleviyle tekrar hizmete alınışını başlatıyoruz. Bundan önceki ağır restorasyon 1967 yılında tamamlanmıştı. Ama o zaman işlev olarak, çok farklı bir işlevle sınıflandırılmıştı. Yeme, içme, eğlence amaçlı bir işleve sahipti. Günümüz açısından kabul edilebilir bir işlev değildi. O yüzden biz Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak binanın, İstanbul'un da cazibe noktası olduğunu göz önünde tutarak, işlevini müze, kalıcı sergi alanları ve geçici sergi alanları olarak tekrar yapılandırdık. Ve bundan sonra Galata Kulesi sadece cazibe merkezi olarak değil, İstanbul'un diğer kültür varlıklarına yönlendirme merkezi olarak kullanılacak. İçindeki müzede özellikle Galata Kulesi'nden baktığınız zaman, İstanbul'un gözlemleyebildiğiniz değerli binalarını, değerli noktalarının ayrıca detaylı tanıtımını gösteren bir müze planladık ve gerçekleştirdik. İstanbul'un tarihi çok eski. İçinde, o eski tarihinden itibaren Cumhuriyet tarihine kadar gelen tanıtıcı sergi alanı var. Bir de İstanbul'un ve Türkiye'nin anlamlı günlerinin tanıtılacağı, belgelendirileceği geçici bir sergi alanımız var. Normalde bugünkü konserlerimiz meydanda yapılacaktı. Pandemi nedeniyle online yaptık. İnşallah pandemi sonrası canlı bir şekilde meydanlarda buluşturacağız.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

İşte açılıştan renkli görüntüler

İşte açılıştan renkli görüntüler
İçeriğin Devamı Aşağıda

Restorasyonda hilti skandalı

İşletmesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden alınarak Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne devredilen Galata Kulesi’nde restorasyon skandalı yaşanmıştı. 

Sosyal medyada yayılan videoda ise iki işçinin kulenin duvarını hiltiyle deldiği görülmüştü. İBB duruma tepki göstererek konuyu yargıya taşıyacağını bildirmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
81
35
18
12
4
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kunti kunti

Sırf belediyeden alabilmek için içine sictilar!Yoksa kültürel miraslara çok önem verdikleri için değil

İronici

Atatürk’ün resmini yansıtalım ki muhalifler yediğimiz bokları unutsun...

İyi. O restorasyon sonrası ayakta durabilmesi de bir şey. Büyük başarı.