Görüş Bildir
Haberler
Reklam Ajanslarında Karşılaşacağınız 20 İnsan Tipi

Reklam Ajanslarında Karşılaşacağınız 20 İnsan Tipi

Nil Yalcinkaya
20.05.2015 - 21:17 Son Güncelleme: 20.05.2015 - 22:02

1. Ego Patlaması Yaşayan Yaratıcı Yönetmen

Yürüdüğü yolun rüzgarından kağıtlar uçuşur. Parfüm kokuları koridorlardan süzülür. Kendi fikrinden başka hiçbir fikri beğenmez. Oooo biiiiir, yaratıcı yönetmeeeen!!!

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Güzel Sanatları Bitirip Neye Uğradığını Şaşıran Jr. Tasarımcı

'Güzel resim yapıyorsun' dediler... 

'Ressam olma aç kalırsın, grafik tasarımda çok para var' dediler...

3. Gerçek Hayat Konusunda İlk Hayal Kırıklığını Yaşayan Stajyer

Ama bana 'reklamcılık çok havalı bir şey' demişlerdi! 

'Sadece kahve taşıtırlar, merak etme' demişlerdi!

4. Alaylı ve Çalışkan Grafik Tasarımcı

Ekmeğin aslanın ağzında olduğunu bilen, bileğinin hakkıyla geç saatlere kadar çalışan, gözleri kanlanan da şikayet etmeyendir. O ki her ajans başkanının gözdesidir. Fazla yemek de yemez zaten, masrafsızdır.

5. Alaylı ve Rahat Grafik Tasarımcı

Zırt bırt kahve molası veren bu sevimli şey, çalışmak yerine sosyalleşmeye ayırdığı enerjisi sayesinde pek de sevilir. Baba parasıyla işletme okumuştur ama işte içten içe kendisini hep 'kreatif' hissettiği için babaya isyan edip ajansta çalışmaya başlamıştır. Zaten ileride kendi ajansını kuracaktır. O da baba parasıyla olacaktır.

6. Bölümünü Başarıyla Bitirmiş, Eşek Gibi Çalışan Ama Maaşına Zam Alamayan Kadın Grafik Tasarımcı

Eğitimi desen gıcır, çalışkanlık desen dibine kadar... Ama gel gör ki o doğuştan köle olmak ve az maaşla yetinmek için yaratılmıştır. O bir kadındır ve ağzıyla kuş tutsa asla bir erkek tasarımcı kadar takdir göremeyecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Birinin Tanıdığı Olup Tam Olarak Ne İş Yaptığı Belli Olmayan O Havalı Kadın

İşe geç gelir, erken çıkar, pahalı çantasını masanın görünür köşesine koyar. Daima ajansın sahibi gibi bir şıklık seviyesinde gezer. Bu hatun, 'Alaylı ve Rahat Grafik Tasarımcı'nın kahve ve dedikodu arkadaşıdır. O da yapacak iş bulamadığından tüm gün ofiste çok sıkılmaktadır. Haklı tabii...

8. Ajansın Moda Polisi Gay Grafik Tasarımcı

'Ay hayatım o ayakkabı o renk çorapla hiç olmamış!' diyerek Pazartesi sabahı kendinize gelmenizi sağlar. Dobradır, dan diye söyleyiverir. Tasarım işleriyle diğer tasarımcılara takla attırır, görsel zevkleriyle rakipsizdir. Tüm kadın çalışanların kankası, dedikodu kazanının kepçesidir.

9. Grafik Tasarımcıların Ensesinden Bakan Sanat Yönetmeni

Ekranın arkasından hissedeceğiniz o nefes, bir sanat yönetmenine aittir. Her tıkınızı seyreder, 'bir tık büyütsem mi, bir tık küçültsem mi' diye soğuk terler dökersiniz.

10. Ekranını Göstermeyen Sanat Yönetmeni

Aynı sanat yönetmeni, size ekranını göstermek konusunda biraz temkinli davranacaktır. Zevkleri ve renkleri değerlidir, kimseyle paylaşmak istemez.

11. Daima Müşteriyi Haklı Bulan Ajans Başkanı

Para neredeyse o oradadır. Müşteriyle kötü olmamak pahasına her şeye evet der, nasıl olsa geç saatlere kadar uğraşmak ve ertesi gün aynı saatte işe gelmek zorunda olan o değildir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Daima Müşteriyi Haklı Bulan Ajans Başkanının Sağ Yanından Ayrılmayan Müşteri Temsilcisi

Ajans başkanı daima haklıdır. Para ondan gelmektedir. Demek ki paranın gelmeye devam etmesinin yolu başkanın her dediğine kafa sallayıp 'Ne yapalım, müşteri böyle istedi' deyip geçmektir. Ne de olsa işi yapan o da değildir.

13. Kreatif Ekibi Ezdirmek İstemezken Kendini Paspas Eden Müşteri Temsilcisi

İşte bu cengaverin elleri öpülür. Daima haklının yanında, haksızın karşısında duran cesur bir savaşçıdır. Ajans başkanına asla boyun eğmez, asi ruhludur ve sözünü sakınmaz. Helal sana!

14. Kendini Ernest Hemingway Sanan ama AVM Sloganı Yazan Reklam Yazarı

Modlardan modlara girer, hassas ve içlidir. Fazla ürkütülürse içine kaçar. Aslında çok ünlü bir edebiyat yazarı olacaktır, ama para var diye reklam yazarı olmak zorunda kalmıştır.

15. Kendini Ernest Hemingway Sanan Reklam Yazarının Arkasını Toplayan Metin Yazarı

Reklam yazarı modlardan modlara girip 'o gün kendisini pek modunda hissetmezken' işin cefasını çekendir. En amele işleri o yapar, konut projesi kataloğu içeriği gibi en yapmacık metinleri o yazar.

16. Herkesin Saygı Duyduğu ve Uzaktan Baktığı İllüstrator

Kimse onun gibi çizemez. Onun gibi bir tane daha yoktur. Bir şey resmetmek gerektiğinde el mahkum, yüce illüstratöre saygı çerçevesinde yaklaşılıp ürkütmeden iş istenir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

17. Vızır Vızır Gezen Trafikçi

Oradan oraya koşturur. Matbaadan ajansa, ajanstan bilmem nereye koşar. O ajansın can damarıdır, damarında akan kandır. Onsuz hiçbir iş yürümez, ajans kangren olur.

18. Hiçbir Zaman Yerinde Olmayan Prodüksiyoncu

Sandalyesi, masası, ilk günkü tazeliğini korur. O daima dışarıda, setlerde, bir şeyleri takip etmekte, bir şeyleri tedarik etmektedir. Tam dinlenecektir ki yerine oturur oturmaz telefon çalar, kaçması gerekir. Dahiliden aramayın, ulaşamazsınız.

19. Kapalı Kapılar Ardında Dünyayı Kurtarıyor İzlenimi Veren Stratejist

Buzlu camlar ardında kansere çare buluyor olabilirler. O zaman susalım. Zaten ne yaptıkları hakkında bir şey bilmiyoruz.

20. Yeni!!! Sosyal Medyanın Önemine Çok İnanan Ama Kendi de Ne Yaptığını Tam Olarak Bilmeyen Sosyal Medya Uzmanı

Bu sektörde yenidir ama zaten sektör de yenidir. Çok şeyler başaracaktır ama neyi başarması gerektiğini bir bilse daha iyi olacaktır. Ajans başkanı onu işe 'sosyal medyamız da var diyelim' diye işe almıştır ama jenerasyon farkı nedeniyle o da tam olarak bu çalışanından ne talep etmesi gerektiğini kestirememektedir. Sonunda 'sen şurada otur, yorumları takip et' talimatı verilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
71
26
11
7
3
2
1