Görüş Bildir
Haberler
Reklam Ağları ve Uygulamaların İzlemesini Engellemek İçin Yeni Bir Adım

Reklam Ağları ve Uygulamaların İzlemesini Engellemek İçin Yeni Bir Adım

Bilgi Çağı
05.08.2015 - 12:32 Son Güncelleme: 05.08.2015 - 12:42

Reklam Ağları ve Uygulamaların İzlemesini Engellemek İçin Yeni Bir Adım

‘Do not track’ yani ‘izleme’ seçeneği Firefox, Chrome ve Safari’de standart olmasına rağmen (tabii ki Microsoft Edge’de değil), vicdansız reklam avcıları girdiğimiz siteleri, ilgi alanlarımızı bir şekilde takip etmeyi sürdürüyor.

Engadget’ta yayınlanan habere göre, bu durumu değiştirebilmek için Electronic Frontier Foundation (EFF); Adblock, Medium, Mixpanel ve DuckDuckGo ile birlikte hareket ederek daha güçlü bir yaptırım standardı oluşturmaya çalışıyor.

Reklam endüstrisi ve gizliliğimize musallat olmuş gruplar reklam bloklarımızı ortadan kaldırmaya yönelik çabalarında başarısız oldukça giderek daha cüretkar yöntemler denemeye başlıyor. Yeni girişim, internet kullanıcılarının haklarının korunduğu ve reklamverenlerin bizlerin seçimlerine hassasiyetle yaklaştığı; her iki tarafın da aynı ortamda huzur içinde varolabileceği bir sanal dünya olduğunu gösterme amacını taşıyor.

Yeni standart basitçe; alan yöneticilerinin ‘do not track’ özelliğiyle uyumlu çalıştıklarını beyan etmesi ve gizliliği korumaya yönelik yazılımların da bu doğrultuda bağlantı kurulan internet sitelerinde ne ölçüde bloklama yapacaklarını bilebilmesi temeline dayanıyor.

Aslında tarayıcı standartları ve her şey bir yana, gizliliğimizi aslında en iyi yine biz sağlayabiliriz. Bunu da ancak sürekli tetikte –hatta belki paranoyak- olarak yapabiliriz. Çünkü telefon ve laptop pillerimiz bile bizi izlemek için kullanılıyor olabilir.

Bilgi Çağı

Kaynak: http://bilgicagi.com/reklam-aglari-ve...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın