Görüş Bildir
Haberler
Rejime Tanınan Süre Doldu: Hulusi Akar ve Komutanlar Sınırın Sıfır Noktasında

Rejime Tanınan Süre Doldu: Hulusi Akar ve Komutanlar Sınırın Sıfır Noktasında

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Esad rejimine saldırıları durdurması ve Soçi mutabakatında belirlenen sınırlara çekilmesi için verdiği süre doldu. Erdoğan 'Rejim çekilmezse şubat bitmeden bu işi yapacağız.' demişti. 

Sürenin dolmasıyla birlikte Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın komuta kademesiyle birlikte sınırın sıfır noktasına giderek incelemelerde bulunduğu bildirildi. Akar ve komutanların daha sonra İdlib'deki faaliyetlerin sevk ve idare edildiği 2. Ordu Taktik Komuta Yeri'ne geçtiği belirtildi.

Suriye'ye yönelik yeni bir saldırı dalgası başlatan Türkiye'nin Lazkiye, İdlib ve Halep’teki hedefleri Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA), top ve füzelerle vurduğu belirtiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre Akar, Orgeneral Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Suriye sınırının sıfır noktasındaki birlikleri ziyaret ederek, harekata ilişkin son bilgileri yerinde alıyor.

Birliklerdeki incelemelerinin ardından İdlib'deki faaliyetlerin sevk ve idare edildiği Taktik Komuta Yeri'ne geçen Akar, 2. Ordu Komutanı Korgeneral Sinan Yayla'dan, gün boyu yapılmakta olan etkili top, ÇNRA ve SİHA atışları ile manevra unsurlarının faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Akar'ın incelemelerine ilişkin bu fotoğraflar servis edildi 📸

Akar'ın incelemelerine ilişkin bu fotoğraflar servis edildi 📸

Türkiye, Rusya ve İran desteğiyle İdlib’de ilerleyen Suriye rejimine Soçi Mutabakatı sınırlarına çekilmesi için Şubat ayının sonuna kadar süre vermişti. 

Türkiye’nin verdiği süre dolmasının ardından  İdlib’deki tansiyon gece 00:00’dan itibaren yükseldi.

"SİHA, top ve füzelerle çok sayıda hedef ateş altına alınıyor"

"SİHA, top ve füzelerle çok sayıda hedef ateş altına alınıyor"

Independent Türkçe muhabiri Cihat Arpacık'ın haberine göre Türk Silahlı Kuvvetleri, Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA), top ve füzelerle birçok rejim hedefini vurmaya başladı.

TSK, Suriye rejiminin kalesi olarak kabul edilen Lazkiye’deki bazı hedeflere obüs atışı gerçekleştirdi.

Tel Rıfat'taki hedefler vuruluyor

Suriye rejimi, Rus askeri polisi ve YPG’nin ortak hareket ettiği Tel Rıfat da hedefler arasındaydı. Tel Rıfat yakınlarındaki Minnag Askeri Hava Üssü ateş altına alındı. Vurulan tek hava üssü Minnag değildi.

Neyrab Üssü de hedefte

Neyrab Hava Üssü de TSK tarafından vuruldu.

İdlib güneyindeki stratejik Maaretunnuman, Vadi el Deyf, Tel Merdih, Mar Debse’deki hedefler de çok namlulu roket sistemleriyle hedef alındı.

Bu operasyonlarda çok sayıda hava aracı ve tankın kullanılamaz hale getirildiği bildirildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
111
32
16
15
6
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Emre.

Tek dileğim ordumuzun, askerimizin tek bir zarar daha görmemesi.Bir an önce o bataklıktan kurtuluruz.🙏🙏

liho13728475

Daha fazla şehit verilmemesi dileği ile

Pasif Kullanıcı

Nedir bu inat?

doriangrayy

İnatlık bir durum yok, aslına bakarsan rejim ortadan kaldırılmalı bu zamana kadar durması hata, Rusya destek vermese TSK karşısında dayanacak gücü yok Rusyan... Devamını Gör