Görüş Bildir
Haberler
Ramazan Kolisi Yardımı Başvurusu Nereye, Nasıl Yapılır? e-Devlet Ramazan Kolisi Yardımı Başvuru Ekranı

Ramazan Kolisi Yardımı Başvurusu Nereye, Nasıl Yapılır? e-Devlet Ramazan Kolisi Yardımı Başvuru Ekranı

On bir ayın sultanı olarak bilinen Ramazan, İslam alemi için çok büyük önem arz ediyor. Ramazan ayında farz ibadetler yerine getiriliyor, bol bol dua ediliyor. Ramazan ayında ayrıca birlik ve beraberliğe verilen önem de artıyor. Ramazan ayında öne çıkan uygulamalardan birisi de 'Ramazan Kolisi' oluyor. Ramazan kolisi yardımı çeşitli belediyeler, vakıflar veya dernekler tarafından yapılıyor. Ramazan erzak yardımı başvuruları ise e-devlet üzerinden yapılabiliyor. Peki Ramazan kolisi yardımı e-devlet başvuru nasıl yapılır? Ramazan kolisi yardımı kimlere verilir, kimler başvurabilir?

İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ramazan ayının başlamasına sayılı günler kaldı. Tüm İslam alemi 23 Mart Perşembe günü ilk orucu tutacak.

Ramazan ayının başlamasına sayılı günler kaldı. Tüm İslam alemi 23 Mart Perşembe günü ilk orucu tutacak.

Bin aydan daha hayırlı olduğu söylenen Ramazan'da milyonlarca kişi farz ibadetlerini yerine getirmeye çalışıyor. Ramazan'da oruçlar tutuluyor, tövbeler ediliyor ve duaların kabulu için eller semaya kalkıyor. Aynı zamanda paylaşmanın ve bütünlüğün, birliğin simgesi olarak bilinen Ramazan'da yardımlaşmaya verilen önem artıyor. Ramazan'da farklı kişiler tarafından Ramazan kolisi yardımı yapılıyor.

Ramazan Kolisi Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Ramazan Kolisi Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Ramazan yardım kolileri genellikle çeşitli yardım kuruluşları, dernekler, vakıflar veya belediyeler tarafından dağıtılıyor. Bu kurum ve kuruluşların yardım kolileri hakkında bilgi almak için internet sitelerini veya kendi yerel merkezlerini ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca belediye, vakıf ve bazı dernekler e-devlet üzerinden de başvuruları kabul ediyor. Başvuruda bulunmak için e-Devlet üzerinden sisteme giriş yapmak ve 'Sosyal Yardım Başvuruları' kısmına gitmek gerekiyor. 

e-Devlet sistemine şifreniz ve T.C. kimlik numaranız ile girdikten sonra arama kısmına 'Sosyal Yardım Başvurusu' yazarak ilgili sayfaya gidebilirsiniz. Yönlendirileceğiniz sayfada ikamet ettiğiniz belediyenin yardım kampanyasına yönlendirileceksiniz. Bu sayfada gerekli bilgileri doldurduktan sonra bilgileriniz ilgili kuruma iletilecek ve bilgilerinizin uygun görülmesi durumunda  erzak kolisi yardımı yapılacak. 

Ancak bağlı olduğunuz belediyenin e-devlet başvuruları açık değilse bu ekran üzerinden başvuru yapamazsınız. 

e-DEVLET SOSYAL YARDIM TALEBİ

Ramazan Kolisi Yardımından Kimler Yararlanabilir?

Ramazan Kolisi Yardımından Kimler Yararlanabilir?

Ramazan kolisi yardımı çeşitli dernekler ve kuruluşlar tarafından yapılıyor. Derneklerin yardım kolisi gönderirken dikkat ettiği farklı hususlar olabiliyor. Genel olarak ihtiyaç sahiplerine yardım düzenleniyor. Ayrıca yetimler, engelliler, yaşlılar, öğrenciler ve diğer ihtiyaç sahipleri de öncelikli grup içerisinde yer alıyor. Başvurulan derneğe göre yardımların kimlere yapılacağı farklılık gösteriyor.

Ramazan Kolisi Yardımı Ne Zaman Alınır?

Ramazan Kolisi Yardımı Ne Zaman Alınır?

Ramazan yardım kolileri hayırsever vatandaşlar, dernekler, belediyeler tarafından farklı zamanlarda dağıtılabiliyor. Genellikle dağıtım zamanı Ramazan ayı gelmeden başlıyor. Bazı kurum ve kuruluşlar Ramazan ayı içerisinde de dağıtımlara devam ediyor. Detaylı bilgiler için başvurmayı düşündüğünüz internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Ramazan Yardım Kolisi Kim Tarafından Dağıtılıyor?

Ramazan Yardım Kolisi Kim Tarafından Dağıtılıyor?

Ramazan kolisi yardımı çeşitli kurum veya dernekler tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Ramazan kolisi dağıtan ve başvuruda bulunabileceğiniz çeşitli yerler ise şu şekilde:

  • Bağlı olduğunuz il veya ilçe belediyeleri

  • AHBAP

  • İHH İnsanı Yardım Vakfı

  • Diyanet Vakfı

  • Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları

  • Kızılay

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?