Görüş Bildir
Haberler
PYD'den Suriye'nin Kuzeyinde Federasyon İlanı

PYD'den Suriye'nin Kuzeyinde Federasyon İlanı

Onedio Medya
17.03.2016 - 13:37 Son Güncelleme: 17.03.2016 - 15:34

Kontrol ettiği üç bölgede oylama yapan PYD, Suriye'nin kuzeyinde federasyon ilan etti. Esad yönetimi, federasyon ilânının hiçbir yasal sonucu olamayacağını belirtti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

PKK'nın Suriye'deki kolu PYD, kontrol ettiği üç bölgede oylama yaparak ülkenin kuzeyinde federal sistem ilan etti. Suriye devlet televizyonundan yapılan açıklamada, Esed yönetiminin federasyon ilanının hiçbir yasal ya da siyasi sonucu olmayacağını belirttiği ifade edildi.

Fotoğraf: Twitter

PYD, Suriye'nin kuzeyinde federasyon ilan edeceğini dün açıklamıştı. Reuters'e konuşan bir Türk Dışişleri yetkilisi, 'Federasyon ilanı gibi tek taraflı bir kararın geçerliliği yoktur' demişti. 

Suriye'den de 'Amacımız ülkeyi bir bütün olarak tutmak' açıklaması gelmişti. ABD Dışişleri Bakanlığı, Suriye’de özerk ya da yarı özerk bir Kürt yönetimini tanımayacaklarını açıklamıştı.

Ocak 2014'te PYD ağırlıklı 'Yasama Meclisi'nin kabul ettiği 'Anayasa' ile Suriye'nin kuzeyinde 'Demokratik Özerk Yönetim' ilân edilmişti. Yoğunlukla Kürtlerin yaşadığı kuzeydeki bölgenin Cizre, Kobani ve Afrin olmak üzere 3 kantona ayrıldığı ve Anayasa'da bu kantonların Suriye topraklarının bir parçası olduğuna vurgu yapılmıştı. 'Anayasa'da PYD'nin silahlı kanadı YPG için de ayrı bir madde ayrılmış, o maddeye göre, YPG, Özerk Yönetim'in savunma gücü olarak kabul edilmişti.

Reuters, AFP ve Al Jazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
164
56
50
28
11
7
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Ulan Kürtler kadar rezil bir ırk yok Basterds..

denemecelersss

sadece rezil değiller vatan haini kanı bozuklar

bulbasaur

Oğlum siz kimsiniz de devlet kuracaksınız. Ne zaman kurabildiniz de şimdi kuracaksınız. Kantonunu siktiklerim

bulbasaur

YAPPPPPPPPRAĞA kadar yolları var keşke kursalar da düşman belli olsa

Kartalow

Bakalım bundan sonra, bunların özerkliğini tanımıyoruz diyen Abd ve Suriye rejiminin tutumunu dikkatli gözlemek lazım. Hele Abd'nin samimiyet sınavı olacak b... Devamını Gör