Görüş Bildir
Haberler
Putin: 'Suikast Rusya-Türkiye İlişkilerine Zarar Vermeyecek'

Putin: 'Suikast Rusya-Türkiye İlişkilerine Zarar Vermeyecek'

FreiGeist
23.12.2016 - 15:46

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, düşürülen Rus uçağı ve Büyükelçi suikastıyla ilgili olarak “Karlov’un öldürülmesi Rusya-Türkiye ilişkilerini bozmaya yönelik bir eylemdi. Rus uçağının düşürülmesinden sonra bu emri verenlerin amacının Rusya-Türkiye ilişkilerinin bozmak olduğu yönündeki açıklamalara şüpheyle bakıyordum. Fakat artık buna ikna olmaya başladım. Rus uçağını düşürme emrinin arkasında Türk liderliğinin olduğu konusunda fikrimi değiştiriyorum. Karlov’un öldürülmesi Rusya-Türkiye ilişkilerine zarar vermeyecek” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Moskova’da her sene sonunda düzenlediği yıllık basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e, Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrei Karlov suikasti soruldu. 

Putin, bu suikastin ilişkilere zarar vermek için düzenlendiğini, Türkiye içinde iki ülke arasında ayrılık yaratmak isteyen şüpheliler olduğunu ancak bunun gerçekleşmeyeceğini söyledi:

'Karlov'un öldürülmesi Rusya-Türkiye ilişkilerini bozmaya yönelik bir eylemdi. Bana göre her şey mümkün. Yıkıcı unsurların, emniyet  ve istihbarat teşkilatları ve ordu da dahil olmak üzere Türk devlet organlarına derin bir biçimde nüfuz etmiş olması mümkün. Fakat kendimde birilerini bir şeyle suçlama hakkını görmüyorum. Karlov'un öldürülmesi Rusya-Türkiye ilişkilerine zarar vermeyecek.'

Putin, geçen yıl düşürülen ve iki ülke arasında krize neden olan Rus uçağına ilişkin ise şöyle konuştu:

Putin, geçen yıl düşürülen ve iki ülke arasında krize neden olan Rus uçağına ilişkin ise şöyle konuştu:

'Rus uçağının düşürülmesinden sonra bu emri verenlerin amacının Rusya-Türkiye ilişkilerinin bozmak olduğu yönündeki açıklamalara şüpheyle bakıyordum. Fakat artık buna iknâ olmaya başladım. Açık konuşmak gerekirse, uçağımızın Türk liderliğinin emri olmadan, Rusya-Türkiye ilişkilerine zarar vermek isteyen insanlar tarafından düşürüldüğü tezine şüpheyle bakıyordum. Fakat büyükelçimize bir polis tarafından düzenlenen saldırı ardından fikrimi değiştirmeye başlıyorum.'

Putin, Suriye'deki son gelişmelere dair ise "Siyasi uzlaşı için görüşmelere başlanması lazım" dedi

Putin, Suriye'deki son gelişmelere dair ise "Siyasi uzlaşı için görüşmelere başlanması lazım" dedi

AP

İçeriğin Devamı Aşağıda

Putin, Doğu Halep'teki muhalif savaşçıların ve sivillerin tahliyesinin Rusya, Türkiye ve İran'ın yardımları ile Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın iyi niyeti olmadan mümkün olmayacağını da sözlerine ekledi ve Suriye'de bundan sonraki aşamanın ülke çapında ateşkes ilan edilmesi olduğunu vurguladı.

“Tüm ülkede ateşkes sağlandıktan sonra siyasi uzlaşı için görüşmelere başlanması lazım” diyen Putin, bu görüşmelerin Astana’da yapılmasının planlandığını ve Esad’ın de masada olacağını da sözlerine ekledi.

Putin basın toplantısını ilk defa erteledi...

Putin basın toplantısını ilk defa erteledi...

Putin, dün düzenlenmesi planlanan bu yılki basın toplantısını Karlov’un cenaze törenine katılmak için bugüne ertelemişti.

Reuters, AJT

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
129
42
11
7
4
4
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
onur

yakında esadla görüşecek tayyip bekleyin asıl şamata o zaman başlayacak ''ben esad demedim esed dedim'' diyecek çomarlar bunu açıklamaya felan çalışacak çok ... Devamını Gör

onur

ak torllere kıçımızla gülecez felan müthiş bir olay olacak asdsghfhdsasda

Belphegor

Aşqım yav,''provokasyon bunlar krdş'' diyorsun ama,bakışların sanki ''bekleyin olm,şu ortaklık bitsin hepinizi skerov'' der gibi :m

Pasif Kullanıcı

PUTİN Adamsın