Görüş Bildir
Haberler
Putin’in Barış Görüşmeleri Sırasında Kalem Kırdığı Görüntüler Yeniden Gündemde: 'O Günlerden Belliymiş…'

Putin’in Barış Görüşmeleri Sırasında Kalem Kırdığı Görüntüler Yeniden Gündemde: 'O Günlerden Belliymiş…'

Ulaş
15.03.2022 - 14:46

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 2015 yılında Belarus'un başkenti Minsk'te gerçekleştirilen barış görüşmeleri sırasında kalemi kırdığı anlar yeniden gündem oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yorumcular, bunun, alnındaki görünür damarlarla birlikte, Rusya’nın Batı tarafından geri adım atmaya zorlanması nedeniyle “kaygı” veya öfke belirtileri olduğunu söylemişti.

Avrupa Politika Analizi Merkezi’nden Anders Ostlund o sırada tweet atmış ve “Kaygı mı? Putin #Minsk görüşmelerinde kalem kırıyor. Ve alnındaki damarlar!” ifadelerini kullanmıştı.

Başka bir kişi ise eylemi “klasik bir Napolyon kompleksinin A sergisi” olarak nitelendirmişti.

O dönem Hollande ile anlaşmaya aracılık eden isimlerden biri Almanya Şansölyesi Angela Merkel’di. Merkel, ateşkeste mutabık kalınmasının ardından “şimdi bir umut ışığımız var” demişti.

Putin’in o dönem ateşkes sonrası oldukça kızgın olduğu yeniden hatırlatıldı.

Putin’in o dönem ateşkes sonrası oldukça kızgın olduğu yeniden hatırlatıldı.

Vladimir Putin, 2015’teki toplantının ardından gazetecilere verdiği demeçte, “Hayatımdaki en iyi gece değildi, ama bence sabah güzel çünkü müzakerelerin tüm zorluklarına rağmen ana konularda anlaşmayı başardık.” ifadelerinde bulunmuştu.

Yedi yıl önceye damga vuran olay, Ukrayna’nın ülkesine yönelik işgale bir son vermek için müzakere etmeye istekli olduğunu, ancak teslim olmayacağını veya herhangi bir ültimatomu kabul etmeyeceğini söylemesiyle yeniden gündeme geldi.

Sosyal medyada görüntüler yeniden paylaşılırken, birçok kişi bugünkü durum için ‘O zamandan belliymiş’ , ‘Öfkeye bakın’ gibi yorumlar yaptı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın