Görüş Bildir
Haberler
Psikolojin Neden Bozuk?

etiket Psikolojin Neden Bozuk?

Psikolojinin neden bozuk olduğunu merak ediyorsan;

Haydi teste! 

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cinsiyetini öğrenelim.

2. Kaç yaşındasın bakalım?

3. Söyle bakalım, üzgün olduğun durumu bu ikisinden ilk kime anlatırdın?

4. Peki bu tweete 5 üzerinden kaç veriyorsun?

4. Peki bu tweete 5 üzerinden kaç veriyorsun?

5. Peki şu an kendini buralardan hangisine ışınlamak isterdin?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Seni bunlardan hangisi daha mutsuz eder?

7. Ve son olarak, gün içerisinde çok fazla duygu değişimi yaşıyor musun?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Senin psikolojin;

Tam olarak etrafındaki yanlış insanların davranışları yüzünden bozuk. Sen onlar için ne kadar çaba göstersen de karşındaki insanların hiç çaba göstermemesi seni çıldırtıyor. Son zamanlarda bunu daha fazla yaşıyorsun. Çünkü sen her ne kadar insanları kendin gibi zannetsen de gerçek yüzleriyle karşılaşıyorsun. Bu da seni gerçek anlamda hem üzüyor hem de yıpratıyor. Bazen sen de onların sana davrandığın gibi davranmaya çalışıp sınırlarını aşmaya çalışıyorsun. Çünkü sınırların içerisinde kalmak seni fazlasıyla geriyor. Kendinin değil de başkalarının iyiliğini ve mutluluğunu düşünmekten artık vazgeçmelisin. Aksi takdirde sen kendi iç sesini dinleyemiyor ruhunu dinlendiremiyorsun. Aslında çoğumuz kendi içimizde bu sorunu yaşıyoruz. Fakat bir türlü üstesinden gelemiyoruz. Sürekli bir iç çatışma halindeyiz. Sen de bu kervanın içerisinde olduğunu sakın unutma. Fakat neden dışına çıkmayasın ki? Merak etme biz senin bu durumdan kurtulmanı istiyoruz. O yüzden artık bundan sonra ilk önce düşüneceğin kişi her zaman kendin olmalısın. Sen kendin eğer bir insanın yanında mutlu ve huzurlu hissetmiyorsan o insanla birlikte olmak zorunda değilsin. Ya da onun istediği gibi bir davranışta bulunmak zorunda da değilsin. Rahatsızsan ilk önce kendini düşünmeli ve ona göre hareket etmelisin. İçinde yaşadığın çelişkileri dışarıdaki insanların ne düşüneceğini düşünmeden yansıtmalısın. Anlayacağın bu olayda sadece ve sen olmalısın. Ana karakterimiz her zaman sen olmalısın. Çünkü sen onların hepsinden emin ol daha değerlisin. Bunu sakın ama sakın unutma!

Aslında senin psikolojin;

Fazla bozuk değil. Sadece sen kendini son zamanlarda o kadar yorgun ve bitkin hissediyorsun ki her şeyden bıkmışsın. Aslında bunun sebebi de yaşadığımız hayat şartlarından kaynaklanıyor. İnsanların hatta sevdiklerinin sürekli senden bir şeyler beklemesi, senin bunlar için dur durak bilmeden çaba sarf etmen ve insanların hala bu durumdan memnun olmaması seni epey yoruyor. Artık etrafındaki insanlara karşı kafanda ciddi şüphelenmeler yaşıyorsun. İçten içe ne yapacağını düşünüp duruyorsun. Kendince bir yol bulmaya çalışsan da olmadığını düşünüp takıntı haline getiriyorsun. Bu da seni bir hayli yoruyor. Tabii bunların yanında yaşadığın kendi sorunlar da buna dahil. İçsel olarak bazen kendini çok düşünüyorsun. Bu hayattaki amacını, ne istediğini bilmediğini düşünüyorsun. O yüzden ne yapsan her seferinde içinde büyük bir şüphe oluşuyor. Acaba doğru yer benim için burası mı diye kendini düşünmeden edemiyorsun. Tabii bu sorunları sadece sen değil hepimiz yaşıyoruz. Ne kadar üstesinden gelmeye çalışsak da bizi epey zorladığı doğru. Hele etrafımızda yardım alabileceğimiz birileri yoksa işimiz çok daha zor. O yüzden bu hayatta tek başına olduğunu ve nerden başlayacağını nasıl ilerleyeceğini pek kestiremiyorsun. Bu da içten içe seni yıpratıyor ve psikolojini bozuyor. O yüzden artık kendine çeki düzen vermenin zamanı geldi. Şimdi sıra sende!

Senin psikolojin;

Kendinle ilgili yaptığın şeylerde çok çelişki yaşanmandan dolayı bozuk. Dışarıya verdiğin izlenimle kendi içinde yaşadıkların o kadar zıt ki bazen sen bile anlam veremiyorsun. Etrafındaki insanlar senin o güler yüzünü, espri anlayışını ve mantıklı olan karakterine bayılıyorlar. Fakat kendi köşene çekildiğin zaman içinde mutsuz ve bi o kadar duygusal bir insan var. Geçmişe dair kendine kızdığın bazı konular var ki, onlardan bir türlü kurtulamıyorsun. Her yerde karşına çıkıyor. Sürekli düşünüyor ve hatayı bulmaya çalışıyorsun. Yaptığın hataların geri telafisinin olmadığını fark edip daha da üzülüyorsun. Hem kendine hem de geçmişindeki insanlara çok sinirleniyorsun. Sanki şu anda yaşadığın hayatın suçlusu onlarmış gibi. Önünde kurduğun hayaller var, bunları gerçekleştirmek adına çok çabalıyorsun. Ama bazen öyle bir şey oluyor ki, kendini her konuda yetersiz buluyorsun. Her şey yolundayken bile durup düşünüyorsun. 'Neden çok daha iyi değilim?' diye. Ama sen zaten her şeyin iyisini yapıyorsun. En azından yapmaya çalışıyorsun. Bunu takıntı haline getirdiğin için sürekli kendinde kusur arıyorsun. O yüzden artık kendine bu kadar yüklenmemelisin. Sen de insansın ve hayatında bazı yanlış kararlar alabilirsin. Önemli olan artık tüm olanlardan ders çıkarıp psikolojini düzeltmen. Kendine iyi davran. :)

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1609
300
226
117
96
89
57
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
moonymoony

yazdığınız her şeyin kelimesi kelimesine doğru olması...

Jean Jenny

şu tavsiyeyi gittiğim psikolog bile veremedi. teşekkürler onediocum, iyi geldi.

Cavid Huseynov

helal olsun bunu hazırlayana her cümle beni ifade ediyor.