Görüş Bildir
Haberler
Psikolojik Olarak Kendini Ne Kadar İfade Edebiliyorsun?

etiket Psikolojik Olarak Kendini Ne Kadar İfade Edebiliyorsun?

Sosyal yaşamda kendini ifade edebilmek büyük meziyet gerektirirken acaba sen bu konuda ne kadar yeteneklisin? Kendi yaşantının akışını ne kadar eline almışsın; ne kadar başkalarının davranışlarından etkileniyorsun?

Gelin, bu soruların cevabını biz verelim size...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bu kartta ne görüyorsun?

1. Bu kartta ne görüyorsun?

2. Aşağıdaki mekanlardan seni en çok tedirgin eden hangisi?

3. Bu resim sana hangi rengi çağrıştırıyor?

3. Bu resim sana hangi rengi çağrıştırıyor?

4. Zorlu zamanlardan geçtiğinde, nerede bulunmak, ne yapmak istersin?

5. Hangisi Freud'a göre suçluluk duygusunun ve ahlaki kavramların oluşmasından sorumlu benlik kavramı olarak tanımlanabilir?

5. Hangisi Freud'a göre suçluluk duygusunun ve ahlaki kavramların oluşmasından sorumlu benlik kavramı olarak tanımlanabilir?
İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Karta baktığında sana neyi çağrıştırıyor?

6. Karta baktığında sana neyi çağrıştırıyor?

7. Aşağıdaki fobilerden hangilerine sahip olduğunuzu ya da yakın duyguları beslediğinizi sorsak?

8. Şu anda telefonuna baktığını ve bilmediğin bir numaradan, 5 tane cevapsız çağrı olduğunu düşünelim. Ne hissedersin?

9. Hangisi seni en çok üzer?

10. Son soru! Hararetli bir tartışmanın içinde hangi tavrı takınırsın?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Senin Hala Umudun Var!

Senin insanlara çok zor güvenen bir yapın var. Kimseye kolay kolay güvenemediğinden içini de açmıyor, hissettiklerinden faklı davranıyorsun. Adeta kendine bir duvar örmüşsün ve kimsenin diğer tarafını görmesine izin vermiyorsun. Evet, kendini korumak için bunu yapıyor olabilirsin ama bu özelliğini biraz kırıp insanlara daha da açarsan kendini hayat senin için daha da yaşanabilir olacak.

Ah Bu Sen!

Sen içinden geldiği gibi yaşayan biri olsan da çoğu zaman karşındaki insanı incitmemek ya da yanlış anlaşılmamak adına hissettiklerini paylaşmıyorsun. Çok sevdiğin biri seni kırsa bile sırf onu üzmemek için bunu ona yansıtmıyorsun. Aynı zamanda kendi kendine yeteceğine inandığın için her zaman güçlü olmaya çalışıyor kolay kolay kimseden yardım istemiyorsun. Ancak kendine bu kadar bencilken, etrafına karşı öylesine şefkatlisin ki, birisi azıcık üzülse sığınacak liman olarak ilk sana geliyor. Ama unutma, her zaman iyi, kibar ya da başkalarına karşı düşünceli olmayabilirsin çünkü senin de her duyguyu yaşamaya hakkın var. Ve hiç kimsenin, senin duygularını göz ardı etmeye hakkı yok!

Olmazsan Olmaz!

Sen hayattan ve insanlardan beklentilerini çoktan belirlemişsin, ne istediğini çok iyi biliyorsun en önemlisi de duygularına sahip çıkıyorsun. Sınırlarını sağlam bir şekilde çizmişsin ve bu çizgiyi geçen biri olursa hak ettiği tepkiyi rahat ve doğru bir şekilde verebiliyorsun, aynı zamanda buna saygı duyan kişilere ise içini ve hayatını sonsuz bir içtenlik ile öylesine güzel açabiliyorsun ki insanlar, ’Senin Hayatında’ olmayı bir ayrıcalık olarak görüyor. İyiyi ve kötüyü ayırt etme yetisine sahip her insan gibi hem kendinin hem de çevrendekilerin zarar görmesini engellemeye çalışan bir kılavuzsun. Olmazsan olmaz!

11.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2538
440
250
131
128
95
20