Görüş Bildir
Haberler
Protesto Yürüyüşüne Katılan HDP'li Vekiller Yaralandı

Protesto Yürüyüşüne Katılan HDP'li Vekiller Yaralandı

Hakkari'de Abdullah Öcalan'ın tecrit edildiği iddiasıyla yapılan protesto yürüyüşünde HDP Hakkari milletvekilleri Abdullah Zeydan'a gaz fişeği kapsülü, Selma Irmak da plastik mermi isabet etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hakkari'de Codlemerg Örenci Derneği'nin (CÖDER) tarafından Abdullah Öcalan üzerinde uygulandığı öne sürülen tecride son verilmesi için yürüyüş düzenlendi. DBP Hakkari il binası önünde toplanan 150 kişilik gruba, HDP'li Milletvekilleri Selma Irmak, Abdullah Zeydan ve Nihat Akdoğan da katıldı. Cumhuriyet Caddesi'nde yürüyen kalabalığın önü, kent merkezinde bulunan Atatürk Anıtı yanında kesildi. Polis araçlarından yapılan anonslarla da grubun dağılmaması halinde müdahalede bulunacağı uyarısında bulunuldu. HDP Milletvekilleri Irmak, Akdoğan ve Zeydan, yürüyüşlerine devam edeceklerini söyledi.

Grup dağılmayınca polis müdahalede bulundu. Bu kargaşada HDP milletvekillerinden Selma Irmak'ın kulağına plastik mermi, Abdullah Zeydan'ın da eline gaz fişeği kapsülü isabet etti. Hafif yaralanan Milletvekilleri Hakkari Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

HDP Milletvekili Selma Irmak, 'Biz polislerle konuşurken ateş edildi. Kulağıma plastik mermi çarptı. Çok yakın mesafede hedef gözetilerek ateş edildi. Hem gaz bombalarıyla hem plastik mermilerle bir anda ateş edildi' dedi.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0