Görüş Bildir
Haberler
Project Loon Operatör Testleri Nihayet Başlıyor

Project Loon Operatör Testleri Nihayet Başlıyor

İçeriğin Devamı Aşağıda

Google’ın Project Loon adıyla anılan, ücra noktalara yüksekten uçan balonlarla internet erişimi götürme projesi, bu yılın içinde Endonezya ve başka ülkelerdeki gerçek operatörler tarafından test edilmeye başlayacak.

Bizzat projenin başındaki isim tarafından açıklanan bilgilere göre, yolculuğun şirket için pek pürüzsüz geçmediği biliniyor. Google Project Loon girişiminde yaşanan temel sıkıntı, şirketin sadece gökte süzülmekle kalmayıp, aynı zamanda stratosferde tahmin edilebilir biçimde ilerleyecek dayanıklı ve pahalı olmayan bir balon tasarımı bulamamasından kaynaklandı.

Project Loon’u yürüten Alphabet X biriminin başındaki Astro Teller, Kanada’da düzenlenen TED konferansı kapsamında yaptığı konuşmada yaşadıkları zorluklardan bahsederken, “Çok sayıda balonu patlattık.” ifadesini kullandı. Parlak, yuvarlak ve yastığa benzeyen balonları deneyen şirket, sonunda hem uygun fiyatlı hem de istediği gibi ilerleyebilecek bir balon tasarımına ulaşmayı başardı.

Teller, söz konusu tasarımla hazırlanan balonun geçtiğimiz yıl 187 gün içinde dünyanın etrafında 19 kez tur attığını belirtti. Yola devam ettiklerini söyleyen Teller, balonları aracılığıyla 15 Mbps hızında internet bağlantısı sunabildiklerini dile getirdi. Teller, söz konusu hızın yaptığı konuşmanın internetten canlı olarak izlenmesini mümkün kılmak için yeterli olduğunu ifade etmeyi de unutmadı.

Google Project Loon için bir sonraki adım ise gerçek internet servisinin müşterilere nasıl ulaştırıldığını görmek olacak. Bu konuda yola Endonezya’dan çıkacak olan şirket, daha sonra Sri Lanka’da da testlere başlayacak. Google, söz konusu ülkelerde internet servis operatörleriyle birlikte çalışacak.

Kaynak: http://gizmodo.com/googles-project-lo...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın