Görüş Bildir
Haberler
Proje Ekibi, Teknolojisi, Güncellemeleri Sağlam mı? Altcoin Yatırımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

etiket Proje Ekibi, Teknolojisi, Güncellemeleri Sağlam mı? Altcoin Yatırımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Well Ok Then
11.06.2021 - 15:00

Altcoin piyasasından kazanmak istiyorsan ya da zarar etmek istemiyorsan bu içerik senin için aşırı faydalı olacak. 

Bu içerik bilgilendirme ve eğlence amaçlı üretilmiştir. Herhangi bir Yatırım Tavsiyesi içermemektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Altcoin nedir?

Önce kısaca altcoin nedir ona bakalım. Altcoin aslında Bitcoin dışındaki bütün kripto paraları kapsayan genel bir ifadedir. Altcoinler Bitcoin'in dünyada ses getirmesinin ardından Bitcoin'e alternatif olarak üretilmiştir.

Altcoin yatırımı yaparken nelere dikkat etmeliyim?

Bitcoin'in il üretilmesinin üzerinden uzun bir zaman geçti ve Bitcoin'e alternatif binlerce altcoin çıktı. Bu kadar fazla altcoin içerisinden hangisine yatırım yapacağını seçmek için her kripto para yatırımcısının temel olarak takip etmesi gereken bir yol var. İşte biz sana o temel yolu göstereceğiz şimdi.

White Paper'ı var mı?

Bir altcoine yatırım yapmadan önce ciddi bir araştırma yapmalısınız. Bu araştırmayı yaparken de mutlaka güvenilir kaynaklara başvurmalısınız. İşe yatırım yapacağınız altcoinin White Paper'ı ile başlayabilirsiniz. White Paper ilgili altcoinin size sunduğu hizmeti, teknolojisini, metodolojisini içeren bir dokümandır. Genelde her altcoinin kendi web sitesinde bu dokümanı bulabilirsiniz. Bu dokümanı incelerken orijinal mi yoksa çalıntı mı olduğunu tespit etmeniz gerekir.

Proje ekibinde kimler var? Tecrübeliler mi?

Bir başka dikkat etmen gereken husus da proje ekibi. Yatırım yapacağınız altcoinin ekibini mutlaka incelemelisiniz. Bu ekiptekilerin geçmişi ile ilgili bilgilere ulaşmaya çalışın. Daha önce ne işler yapmışlar öğrenin. Sağlam bir ekipse zaten bu bilgilere kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Tabi bu işte tecrübeli bir ekip olması da oldukça önemli.

Ekip proje konusunda şeffaf mı?

Altcoin projesi ortaya çıktıktan sonra proje üzerinde yenilikler, güncellemeler yapılır. Olumlu ya da olumsuz gelişmeler yaşanabilir bu süreçte. Önemli olan ekip olumlu ya da olumsuz olsun bu gelişmeleri paylaşma hususunda şeffaf mı? Olumsuz ise bunu düzelmek için çabalıyor mu? Yatırımcılarını düzenli bilgi akışı sağlıyor mu? Bunların hepsine dikkat etmeniz gerekiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Üretilecek altcoin miktarı nedir? Nasıl üretilecek?

Araştırmanızı yaparken size yardımcı olacak bir diğer şey ise üretilecek altcoin miktarı ve üretim tekniğidir. Önceden bu altcoin zaten üretilmiş mi yoksa madencilikle mi üretilecek? Bu soruların cevaplarını araştırdıkça o altcoine daha fazla hakim olacak ve burada belki de yazmayı atladığımız başka bilgilere de ulaşacaksın.

Coin Burn takvimi var mı?

Coin burn dediğimiz olay o altcoinin bir kısmının dolaşımdaki adedi azaltmak amacıyla geliştiricileri tarafından bir daha kullanılamaz hale getirilmesidir. Bu sayede o altcoinin fiyatı desteklenir çünkü arzı bir anlamda düşmüş olur. Yatırım yapacağınız altcoinin böyle bir takvimi olması öngörülebilirlik açısından önemlidir.

Kripto para piyasasını düzenli olarak takip etmeli miyim?

Son olarak bütün kripto para piyasasını da düzenli olarak takip etmelisin. Çünkü bu piyasalar 7/24 işleme açıktır. Dünyanın farklı yerlerinde farklı projelerle ilgili her gün yeni bir şeyler olmakta. Bu hem genel piyasa trendini hem de senin yatırımını etkileyebilir. Bu nedenle piyasayı düzenli takip etmek de en az diğerleri kadar önemli.

Kripto para konusundaki tüm işlemlerinizi Dünyanın Lider Kripto Borsası OKEx ile gerçekleştirebilirsiniz!

Kripto para konusundaki tüm işlemlerinizi Dünyanın Lider Kripto Borsası OKEx ile gerçekleştirebilirsiniz!

OKEx, her seviyeden traderlar için tamamen özelleştirilebilir bir kripto borsası sunar!

OKEx ile Bitcoin ve diğer alt coinlerin alım satımını yapmak için tıklayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın