Görüş Bildir
Haberler
Profesörden Ders Niteliğinde Davranış: 20 Yıldır Günde 5 Saatini Ayırarak Sokak Hayvanlarını Besliyor

etiket Profesörden Ders Niteliğinde Davranış: 20 Yıldır Günde 5 Saatini Ayırarak Sokak Hayvanlarını Besliyor

Yüksel Venedik
20.01.2019 - 18:13 Son Güncelleme: 22.01.2019 - 08:50

Hayvan sevgisi ile bilinen Cumhuriyet Üniversitesi öğretim üyesi Nurten Tezer, 20 yıldır günde 5 saatini ayırarak sokak hayvanlarını besliyor...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yiyecekleri lokantadan topluyor

Yiyecekleri lokantadan topluyor

AA'nın haberine göre, Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Fen Fakültesi'nde öğretim üyesi olan Nurten Tezer, 20 yıldır her gün lokantalardan topladığı yiyeceklerle sokak hayvanlarını besliyor.

Hayvanlara geldiğini korna çalarak duyuruyor

Hayvanlara geldiğini korna çalarak duyuruyor

Hayvansever Profesör, 20 yıldır belirlemiş olduğu 16 noktada hayvanlar için yiyecek bırakıyor. Firmaların kapılarını tek tek çalarak hayvanlar için yiyecek olup olmadığını soran Tezer, hayvanlara geldiğini korna çalarak duyuruyor.

Tek tek ilgilendiği hayvanlara gerektiğinde ilaç veriyor, hasta olanları veterinere götürüyor.

Tek tek ilgilendiği hayvanlara gerektiğinde ilaç veriyor, hasta olanları veterinere götürüyor.

30'a yakın kedi, 70'e yakın ise köpek besleyen Tezer, onları sadece beslemekle de kalmıyor; hasta olduklarında veterinere de götürüyor.

Nurten Tezer, ilk olarak evinin önüne gelen hayvanları besleyerek bu işe başladığını, ardından sokak hayvanları ile ilgilenmeye başladığını belirterek, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

Hayvanlar da bir canlı, onlar da bizim gibi hastalanıyor, besine ihtiyaç duyuyor. İnsanlar bunu görmezden geliyor. Ben de elimden geldiği kadar sokaktaki hayvanları, hasta olanları kontrol etmeye ve beslenmelerine yardımcı olmaya çalışıyorum.

'Çöp bile karıştırdığım oluyor'

'Çöp bile karıştırdığım oluyor'

Hayvanları bulundukları yerde beslediğini ve kış mevsiminde yavruları için yuva yaptığını, yıllık parazit bakımlarını da ihmal etmediğini söyleyen Tezer, muhabire yaptığı açıklamada günlük rutinini şu şekilde ifade etti:

İşten çıktıktan sonra hemen eve gidiyorum, kıyafetlerimi değişiyorum. Sonra yemek toplamaya başlıyorum, çöp bile karıştırdığım oluyor. Çünkü günlük 70 kilogram yemek toplamam gerekiyor. Yetmediği zaman da kuru mama takviye ediyorum. Saat 17.00'den sonra çıkıyorum, yemek toplamam bazen 2 saati buluyor, topladıktan sonra dağıtıma çıkıyorum. Bazen 22.30'da eve dönebiliyorum. Günlük en az 5 saatim böyle geçiyor.

Hayvanlara uygulanan şiddet haberlerinin sıkça gündeme geldiği ülkemizde, Prof. Dr. Nurten Tezer'in bu ders niteliğindeki hareketi umarız ki örnek alınır 👏

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
474
239
9
5
4
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
dilara.eser

Ah ne tatlı! Tebrikler hocam şahanesiniz 👏

burak bilmez

Hocam siz hayvanlara böyle davranıyorsanız çocuklarınız ve öğrencileriniz ne kadar şanslıdır kimbilir :)

sylyzgi

kendilerinin öğrencisiydim. ikinci sınıfta aldığım organik dersini zorlaya zorlaya beşinci sınıfta verdim. diyeceklerim bu kadar... not: iyi bir insan.

SEMİR DÖNDER

Hocam siz muhteşem bir insansınız 😍😍