Görüş Bildir
Haberler
Prof Dr. Serap Yazıcı Kimdir, Kaç Yaşında ve Nereli? Serap Yazıcı Neden Gözlük Takıyor, Hastalığı Ne?

Prof Dr. Serap Yazıcı Kimdir, Kaç Yaşında ve Nereli? Serap Yazıcı Neden Gözlük Takıyor, Hastalığı Ne?

GNS
01.02.2023 - 08:22

Fatih Altaylı'nın sunduğu Teke Tek programının konukları arasında yer alan Prof. Dr. Serap Yazıcı'nın hayatına dair detaylar seyirciler tarafından merak edildi. Programda gözlüğüyle yer alan Yazıcı'nın hastalığı da merak konusu oldu. Peki Prof. Dr. Serap Yazıcı kimdir, kaç yaşında ve nereli? Prof. Dr. Seray Yazıcı neden gözlük takıyor, hastalığı ne? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Prof. Dr. Serap Yazıcı Kimdir, Kaç Yaşında ve Nereli?

Prof. Dr. Serap Yazıcı Kimdir, Kaç Yaşında ve Nereli?

Serap Yazıcı 1962 yılında Ankara'da dünyaya gelmiştir. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde eğitim görmüş ve 1984 yılında derece ile mezun olmuştur. 1991-1992 tarihleri arası İngiliz Hükümeti tarafından aldığı bursla Bristol Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünde 'Otoriter Sistemlerden Demokrasiye Geçiş' temalı bir programa katılmıştır. Bu programda doktora tezi üzerine çalışmalar sürdürmüştür. 

1995 yılında yüksek lisansını tamamlamış ve Hukuk Doktoru unvanını almıştır. 2009 yılında 'Demokratikleşme sürecinde Türkiye' ve 'Yeni Bir Anayasa Hazırlığı ve Türkiye: Seçkincilikten Toplum Sözleşmesine' basılı çalışmaları ile profesörlüğe atandı. 

1998 yılından 2012'ye kadar İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde Anayasa hukuk profesörü olarak ders verdi. Kapatılışına kadar İstanbul Şehir Üniversitesi'nde öğretim üyeliğini sürdürdü. 1 Kasım 2020'de gerçekleştirilen Gelecek Partisi 1. Olağan Kongresi'nde bu partiye katıldı. Daha sonra açıklanan bilgi ile birlikte başkanlık kurulunda İnsan Hakları Başkanı olarak atandı.

Serap Yazıcı Neden Gözlük Takıyor, Hastalığı Ne?

Serap Yazıcı Neden Gözlük Takıyor, Hastalığı Ne?

Prof. Dr. Serap Yazıcı, 13 yaşında ailesiyle geçirdiği ve annesinin hayatını kaybetmiş olduğu trafik kazasında görme yetisini kaybetmiştir. Serap Yazıcı'nın gözlük takmasının sebebi budur.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın