Görüş Bildir
Haberler
Prof. Dr. Aziz Sancar: 'Aşı Karşıtı Olmak Mantık Dışı Bir Tutum'

Prof. Dr. Aziz Sancar: 'Aşı Karşıtı Olmak Mantık Dışı Bir Tutum'

Nobel ödüllü bilim insanı Aziz Sancar, Türkiye'ye aşı mesajı vererek, 'Aşı karşıtı olmak mantık dışı bir tutum. Kanun zorlamasa bile aşı olmak gerek' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

TÜBİTAK'ın onur konuğu olarak Türkiye'de bulunan Sancar, 'TÜBİTAK Kovid-19 Türkiye Platformu' çatısı altında aşı ve ilaç geliştirme çalışmaları yürüten bilim insanlarıyla bir araya geldi.

'Birlikte Geliştirme ve Birlikte Başarma' başlıklı toplantının ardından değerlendirmelerde bulunan Sancar, 'Türkiye'de aşı çalışmalarıyla ilgili bilgi aldınız. Aşı çalışmalarının geldiği noktayı nasıl buluyorsunuz?' sorusu üzerine, 'Çok başarılı buldum. Bazılarından haberim vardı ama bu kadar ayrıntılı bilmiyordum. Gerçekten 3 yıl içinde harika işler başarmışlar ve iyi öğrenciler yetiştirmişler, gerçekten çok beğendim.' ifadelerini kullandı.

Sancar, aşı karşıtlığı konusunda bir mesajının olup olmadığıyla ilgili soruya ise 'Ne diyeceğimi bilmiyorum çünkü aşı karşıtı olmak bence mantık dışı bir tutum. Aşı karşıtı olmak mantıklı bir tutum değil.' yanıtını verdi.

Görev yaptığı üniversitenin aşı olmayanları kabul etmediğini kaydeden Sancar, 'Türkiye kanunları zorluyor mu bilmiyorum ama kanun zorlamasa bile aşı olmak gerek, yoksa başkasını tehlikeye sokuyorsunuz. Buna hakkınız yok.' değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
11
10
5
4
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Metin Akalp

Tahsil terbiye görmüş insan tabi. "Geri zekalılık, cahillik" demeye dili varmıyor da "mantık dışı" diyor. Siz öyle anlayın.

bu şartlarda gençlere Türkiye'de kalın demek de öyle...