Görüş Bildir
Haberler
Popüler Analist PlanB'den Olası BTC Rallisine Dair Açıklamalar Geldi: Bu İki Şey Olursa Fiyatlar Çıkabilir!

etiket Popüler Analist PlanB'den Olası BTC Rallisine Dair Açıklamalar Geldi: Bu İki Şey Olursa Fiyatlar Çıkabilir!

Merlot Vinho
21.04.2022 - 15:00

PlanB takma adıyla bilinen analist, paylaştığı bir Twitter gönderisinde Bitcoin (BTC) fiyatı için tetikleyici olabilecek hareketlerin haberini verdi. Ona göre Bitcoin'in yeni bir ralli başlatması için gerçekleşmesi gereken iki temel katalizör var.

Devamı içeriğimizde!

Not: Bu içerik bilgilendirme amaçlı üretilmiştir. Herhangi bir yatırım tavsiyesi içermemektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Analist PlanB için Bitcoin'deki global ölçekli benimsenme önemli.

Analist PlanB için Bitcoin'deki global ölçekli benimsenme önemli.

Twitter üzerinde 2 milyona yakın takipçiye sahip olan kripto para analisti PlanB, yakın zamanda katıldığı bir canlı yayında Bitcoin için gerçekleşebilecek olası yükseliş hareketlerini açıkladı. Lider kripto para biriminin yeni bir ralli başlatarak marketi yükseltmesi için gereken temel katalizörleri sıraladı ve temel olarak global ölçekli kripto para benimsenmesine dikkat çekti. Ayrıca Bitcoin yükselişini tetikleyebilecek iki olası senaryodan bahsetti.

El Salvador'un Bitcoin benimsenmesindeki rolü sanılandan büyük olabilir.

El Salvador'un Bitcoin benimsenmesindeki rolü sanılandan büyük olabilir.

Katıldığı Youtube yayınında yükseliş tetikçilerinden bahseden analistin ilk vurguladığı şey El Salvador'un Bitcoin'i resmi para birimi olarak kabul etmesi oldu. Eylül 2021 tarihinde resmi olarak BTC'yi kabul eden El Salvador'un örnek bir davranış sergilediğinden ve ilerleyen dönemde yeni ülkelerin benzer hamleler yapabileceğinden bahsetti. Böyle bir durumun olması halinde ise BTC fiyatının global anlamda zirvelere koşabileceği yorumunda bulundu.

Analistin genel beklentisi hızlı bir ralli başlaması yönünde.

Analistin genel beklentisi hızlı bir ralli başlaması yönünde.

Analist ayrıca El Salvador'a Brezilya, Meksika ve Arjantin gibi ülkelerin destek verebileceğinden; devamında ise IMF fonu için oluşabilecek güçlüklerden bahsetti. Esas beklediği gelişmenin bu olduğu vurgusunu yapan PlanB, genel olarak Bitcoin için hızlı yükselişlerin gelebileceğine inandığını söyledi.

Kripto para birimlerindeki günlük kullanım hacminin artması kurumsalların dikkatini çekebilir.

Kripto para birimlerindeki günlük kullanım hacminin artması kurumsalların dikkatini çekebilir.

Analistin benimsenme konusunda vurguladığı bir diğer faktör de günlük  kullanım hacimleri idi. Kripto para birimlerinde günlük kullanım açısından yaşanan artışın yükseliş habercisi olduğuna değindi ve bunun benimsenme adına olumlu bir etki yaptığından bahsetti. Ek olarak günlük hacimdeki artışların kurumsal ölçekte talep oluşturabileceğini ve devamında BTC için yeni ralli hareketlerinin gelebileceğini dile getirdi.

200 haftalık hareketli ortalama fiyatların alım seviyesinde olduğunu gösteriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yayından kısa süre sonra kişisel Twitter hesabından paylaştığı bir gönderide BTC fiyatının 200 haftalık hareketli ortalamaya yaklaştığını açıkladı ve bu ısı haritasının dip seviyelerin tespiti için kullanıldığına değindi. Tarihsel anlamda BTC fiyatı, 200 haftalık ortalamaya uygun şekilde hareket etti ve fiyatlar genel olarak bu seviyelerden dip buldu. Uzman, mevcut seviyelerin bu verileri desteklediğine ve bunun yeni bir yükseliş habercisi olabileceğine değindi. Dolayısıyla güncel fiyatların iyi bir alım noktası olduğunu vurguladı.

Bitcoin 40.000 dolar desteğini kaybetmedi ve yükselmeye başladı.

Bitcoin 40.000 dolar desteğini kaybetmedi ve yükselmeye başladı.

Bir süredir piyasaya korku salan Bitcoin (BTC), düştüğü 38.800 dolar seviyelerinde tutunmayı başardı ve önemli destek 40.000 doları geride bıraktı. İçerik hazırlanırken yaklaşık 41.380 dolar seviyelerinden işlem gören lider kripto para birimi, bu yükselişle birlikte marketin yeniden canlanmasını sağladı. BTC'de yaşanan bu küçük çaplı yükseliş ETH başta olmak üzere diğer kripto para birimlerine de yansıdı ve market hacmi son 24 saatte büyüme kaydetti. Analistin tahminlerinin tutup tutmayacağının bir kesinliği olmasa da kripto para piyasasının genel anlamda BTC hareketlerine bağlı olduğu bir kez daha kanıtlanmış oldu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın