Görüş Bildir
Haberler
Platini'den 'Beyaz Kart' Önerisi

Platini'den 'Beyaz Kart' Önerisi

Batuhan
17.10.2014 - 15:43

Michel Platini, hakem kararlarına aşırı tepki gösteren futbolculara 'beyaz kart' gösterilmesini ve 10 dakika süreyle oyundan çıkarılmasını istedi

Yeni basılan 'Parlons Football' adlı kitabında futbol kurallarına ilişkin görüşlerini aktaran Platini, uygulanması taraftarı olduğu beyaz kartın kullanımına ilişkin görüşlerini aktardı. Maç esnasında hakem kararlarına bazı futbolcuların fazla tepki göstermesini, 'futbolda salgın hastalık' olarak niteleyen UEFA Başkanı Platini, bu durumlarda hakemlerin beyaz kart göstererek oyunculara 10 dakika boyunca saha kenarında bekleme cezası vermesi gerektiğini ifade etti.

Sarı kartın sadece faul pozisyonlarında verilmesi gerektiğini vurgulayan Platini, takımların maç esnasında 3 futbolcu değiştirme hakkına ek olarak 2 oyuncuyu da devre arasında çıkartabilmesi gerektiğini savundu.

Platini'nin uygulamaya geçmesini istediği yeni futbol kuralları arasında ceza sahasında rakibin son oyuncusunun faulle durdurulmasının ardından eylemi yapan futbolcuya kırmızı kart ve penaltı kuralının hafifletilmesi, çizgi hakemlerinin saha içine girebilmesi ve hakemlerde minimum yaş uygulamasının sonlandırılması bulunuyor.

BLATTER'E TEPKİ

FIFA başkanının yetki alanının kısıtlanması gerektiğini de savunan Platini, 'FIFA, genellikle tek adamın hizmetindeki seçim makinesi gibi çalışıyor' ifadesini kullandı.

Blatter'ın 17 yıldır görevine aralıksız devam ettiğine dikkati çeken Platini, 'Kurumda çalışanların ortak kararları söz konusu olduğunda bile FIFA, tek adamın patronluğunu yaptığı bir federasyona dönüşüyor' değerlendirmesinde bulundu.

Haber Türk

Kaynak: http://spor.haberturk.com/futbol/habe...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0