Görüş Bildir
Haberler
Piksel Piksel Sanatın Tadına Varmak İsteyenler Buraya! En Başarılı Örnekleriyle Piksel Tasarımları

Piksel Piksel Sanatın Tadına Varmak İsteyenler Buraya! En Başarılı Örnekleriyle Piksel Tasarımları

idil kaba
03.11.2018 - 14:41

Piksel tasarım, sanatçıların tek tek piksellerin konumunu belirlediği, karmaşık sahneler, oyun arka planları, karakterler ve 3D efektler oluşturmak adına yapılan, tümü sınırlı bir renk paletine sahip bir dijital sanat türüdür. İlk olarak 80'lerin başında oyun konsollarının piyasaya çıkmasıyla görülen 8 bitlik grafikleri düşünün ve ne demek istediğimizi anlayacaksınız.

Bu tasarımları yapmak sadece biraz zaman ve yaratıcılık istiyor. İşte bazı önemli yeteneklerden piksel sanatının en iyi 10 örneği...

Kaynak: https://www.noote.com/en/blog/top-ten...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. David Bowie

David Bowie'nin 10 Ocak'ta gelen üzücü haberinin ardından, iilüstrasyon sanatçısı Ivan Dixon bir dizi Bowie piksel çizimlerini gif haline getirerek, sanatçının renkli kişiliğini başarılı bir şekilde yaşatıyor.

2. Piksel Akışı

2. Piksel Akışı

Görsel tasarımcı Kelly Goeller, piksel kavramını biraz daha farklı ele alıyor ve bu bağlamda gerçek bir yaşam konsepti üzerinde çalıştı. Bu orijinal kurulum, dijital dünyanın farklı nasıl çalışabileceğine dair harika bir örnek. Su akan pikselleri kentin çevresine kurarak, vatandaşlara her iki dünyayı bir araya getiren eğlenceli bir hayale ortak ediyor.

3. Steve Jobs

3. Steve Jobs

Metin Seven'nin çalışması, tasarım ve piksel sanatını 3 boyutlu elemanlar ile birleştirerek daha dinamik ve ayrıntılı bir görüntü haline getiriyor. Steve Jobs'un yeniden yorumlanmasıyla birlikte, birleştirilmiş kare elemanlara dayalı bir dizi karakter üretmiştir.

4. Cristian Zuzunaga

4. Cristian Zuzunaga

Piksel sanatına ve tasarımcılarına bakarken, baskı ve dijital tasarımlar en yaygın olanıdır. İşte moda, tekstil tasarımı ve mobilya ile kombine edildiğinde, piksellerin kullanım alanı için yaratıcı bir örnek ortaya çıkıyor.  Karelerin doğru renk seçimleri ile yerleşimi ve yaratıcı bakış açısı birleştiğinde hayatımızı renklendiriyor.

5. Benimle Konuş

5. Benimle Konuş

MoMA, sergilediği nesnelerden yola çıkarak canlı ve ilginç bir desen duvarı oluşturmak için basit kare kombinasyonları kullanarak piksel dünyasına bir dönüş yaptı. Tasarım ve iletişim arasındaki köprünün kurulması, basit siyah-beyazların kullanımı, sergi için ilgi çekici ve dinamik bir his yaratıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ben Fino-Radin

6. Ben Fino-Radin

Bu tasarım piksellerin orijinal ve yenilikçi çalışma parçalarını yaratmak için çeşitli tasarım alanlarına ilham verebileceği ve onları nasıl yönlendirilebileceğinin mükemmel bir örneğidir. Bu el işlemesi, ömürlük bir tasarım olması dışında, koleksiyonluk bir parça.

7. Valentina ve Frederico

7. Valentina ve Frederico

Lego, piksel tasarım ve 8 Bit görüntüleri ile günlük ürünler için tutkuyu bir araya getirdiler.

Tasarımın Portekizli kurucuları Valentina Cunha ve Frederico Ferreira, ürünü geliştirmek için hayatlarının 4 yılını harcadılar, sonuçta tamamen legolardan yapılmış bir kapağa sahip ilk not defterini yarattılar.

8. Piksel Ünlüler

Craig Robinson, piksel sanatını karakter tasarımları yaparak icra ediyor. Çalışmalarının arasında Minipops adlı bir kitap var. Bu kitabında ünlü İnsanların gerçekten küçük çizilmiş piksel hallerini hayata geçiren başarılı sanatçı bu alana yeni bir tat katıyor.

9. Karina Dehtyar

9. Karina Dehtyar

Karina, film ve video oyunu konusunda ilham veren piksel tasarımlarında uzmanlaşmış Moskova merkezli bir illüstrasyon sanatçısıdır. Portföyünün bir parçası olan bu karede, yarattığı piksel evrenini, gerçek hayata uyarlayan sanatçı oldukça yaratıcı bir fikirle ortaya çıkıyor.

10. Txaber

10. Txaber

İspanyol tasarımcı Txaber, bir dizi piksel tasarımı üretmek için Pantone modülleri kullanmıştır. Sanatçı tasarımlarını yaratma sürecini şu sözlerle anlatıyor “Süreç, görüntüleri renkli mozaiklere dönüştürmek, sonra her bir renge tekabül eden Pantone modülünü tek tek değiştirerek ilerliyor”. 'Bu zahmetli bir süreç ama sonuç oldukça ilginç. Piksel arşivinde Mario, Andy Warhol ve The Rolling Stones ve Apple gibi ikonik logoların yeniden yorumlanmış halleri yer alıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
2
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın