Görüş Bildir
Haberler
Pelin Çini Yazio: ClubHouse Günlükleri

etiket Pelin Çini Yazio: ClubHouse Günlükleri

Pelin Çini
27.04.2021 - 16:57 Son Güncelleme: 10.05.2021 - 11:34

Dilara Gönder ile bebeğimiz: 'Günaydın ClubHouse'

Birkaç haftadır yeni bağımlılığımız ClubHouse üzerine yazılar yazıyorum. Bu nasıl bir uygulamadır, ne işe yarar, kimler vardır anlatmaya çalışıyorum. Konu şimdilik kısıtlı bir zümrenin ilgisini çekiyor farkındayım çünkü uygulama henüz sadece IOS kullanıcılarında var. Ancak müjdemi isterim: Mayıs sonu gibi Android'ciler de ClubHouse'da olacak ve bizler 'buralar dutluktu' esprisini bol bol yapacağız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bugünkü yazımın konusu benim için inanılmaz özel: ClubHouse'a girdiğim günden itibaren Dilara Gönder ile birlikte yönettiğimiz ve her sabah 08.30-10.30 arasında açtığımız odamız: "Günaydın Clubhouse" .

Hiç aksatmadan, aynen TV'de çalıştığımız dönemdeki gibi her sabah önceden konu toplantımızı yapıp açıyoruz odayı. Müdavimlerimiz oluştu, dünyanın her yerinden (Japonya'dan, Moskova'dan, Kanada'dan düzenli gelenler var) insanlar geliyor. Yüz küsur kişi güne birlikte başlıyoruz. Yani sizin anlayacağınız ilk başta birbirimizi motive etmek için açtığımız oda canlı bir şeye dönüştü ve bu bizi inanılmaz mutlu ediyor. Beni bıraksanız konuyla alakalı yazmaya doyamam ama yapsam da ' kendini övmek' gibi algılanır o yüzden sorularımı canım partnerim Dilara cevapladı. Odamızı o anlattı. Buyursunlar efendim...

Ben biliyorum ama sormazsam olmaz. ClubHouse maceran nasıl başladı ve göz bebeğimiz "Günaydın ClubHouse" nasıl doğdu?

Bir sabah gündemde neler var diye bakmak için Twitter’a girmiştim. Girer girmez de senin tweetin düştü önüme :) Clubhouse diye bir yerden bahsediyordun. Merakla sana cevap yazmıştım nasıl girilir diye… Bu cevabımı sevgili Banu Yelkovan görmüş ve o an bana davetiye göndermiş. Sayende haberdar olduğum bu uygulamaya girer girmez de birbirimizi bulduk ve 3 gün sonra erken uyanan insanlar olarak bir odada günaydınlaşmaya başladık. İkimizin beraber açtığı bu odaya da Günaydın Clubhouse dedik. Şimdi de sen ben ve çiçeği burnunda moderatörümüz Büşra Çam ile devam ediyoruz.

Bizim odanın diğerlerinden farkı ne sence Dilara?

İsteyen herkesin bizim belirlediğiniz konular üzerinden konuştuğu bir oda bizimkisi. Saygı sanırım bizim olmazsa olmazımız. Bu yüzden konuşanlar kendini güvende hissediyor, paylaşımlarını daha samimi yapıyor. Bir de aramızdaki uyum bu odanın devamlılığını sağladı.

Bugüne kadar en keyif aldığın yayınımız hangisiydi, ve en hoşlanmadığın?

Valla o kadar çok keyif aldığım yayın oldu ki… Her telden çalıyoruz çünkü. Tarot açtığımız gün de eğlenceliydi mesela :)) Küfür gerginliğinin yaşandığı

gün ben de gerilmiştim. Sanırım o.

Bir yayıncı olarak bu mecra seni heyecanlandırıyor mu Dilara? Diğer sosyal medya mecralarıyla kıyasla çok daha aktifsin burada…

Bir yayıncı olarak bu mecra seni heyecanlandırıyor mu Dilara? Diğer sosyal medya mecralarıyla kıyasla çok daha aktifsin burada…

Ben çok sevdim. Çünkü 3 senedir insanlardan uzaktım. Hamilelik, doğum derken iletişimde çok az kalmışım sosyal çevreyle. Instagramı oldum olası sevemedim. Fotoğraf bana göre değil çok. Ama konuşmak… İşte o benim işim :)) Moderatörlüğü de çok özlemişim bu geçen sürede. Kendime uygulama yazsam herhalde ortaya böyle bir şey çıkardı :)

Buradan para kazanılır mı? Daha doğrusu şöyle sorayım: Bizler mesleklerimizi artık digital platformlara taşıyoruz. ClubHouse'da bunlardan biri olur mu sence?

Açıkçası bilemiyorum. İlk başlarda kazanabilir diyebilirdim. Ama şimdi nereye gider pek öngöremiyorum. Gerçi uygulama henüz beta sürümünde. Müzisyenler için ışık var ama. Biletli odalar, etkinlikler, konserler yapılabilir burada. Dediğim gibi uygulama kendini geliştirdikçe göreceğiz.

Günde kaç saatini burada geçiriyorsundur? Bağımlılık geliştirmeye başlamış insanlar... Sen bugün bırakıyorum desen boşluğa düşer misin?

Hafta içi zaten 2 saat yayın var, üzerine de 2-3 saat sosyalde vakit geçiriyorumdur… Günde 4-5 saat sanırım. Ama kulaklıkla iş de yapabildiğin için sadece buraya odaklanmıyorsun. Spor yapmışlığım çoktur mesela :) Bırakmaya karar versem 1-2 gün boşluğa düşerim ama kolay adapte olan biri olduğum için zorlanmam. Ama bizim sabah sohbetlerimizi yani Günaydın ClubHouse'u özledim.

Ve herkesin aklındaki soru: Pandemi biterse burası da biter mi?

Genel odalarda katılım azalabilir ama sosyal odalar yani sadece tanıdıklarınla sohbet edebildiğin odalara ilgi hiç bitmez bence.

Instagram

Facebook

Twitter

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın