Görüş Bildir
Haberler
Sedat Peker'in İddialarıyla Gündeme Gelmişti: DEVA ve Gelecek Arasında Taşkesenlioğlu Atışması

Sedat Peker'in İddialarıyla Gündeme Gelmişti: DEVA ve Gelecek Arasında Taşkesenlioğlu Atışması

Gelecek Partisi, Sedat Peker'in gündeme getirdiği eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nu Halkbank yönetimine öneren kişinin Ahmet Davutoğlu olduğu iddialarını yalanladı. İddiaya liderliğini Ali Babacan'ın yaptığı DEVA Partisi'nden daha önce teyit gelmişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Peker rüşvet karşılığı aldığı 100’e yakın mal varlığı olduğunu iddia etmişti

Peker rüşvet karşılığı aldığı 100’e yakın mal varlığı olduğunu iddia etmişti

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun rüşvet karşılığı aldığı 100’e yakın mal varlığı olduğunu öne sürmüştü. 

Taşkesenlioğlu, uzun süre Fethullah Gülen yapılanmasının bankası olan Bank Asya’nın üst düzey yöneticiliğini yapmış, ardından Halkbank genel müdürlüğüne ordandan da SPK başkanlığına getirilmişti. Atamanın Davutoğlu ve Babacan tarafından birlikte yapıldığı da yine son dönemde öne çıkan iddialar arasındaydı.

"Atanmasını öneren isim Davutoğlu"

"Atanmasını öneren isim Davutoğlu"

Gazeteci Cüneyt Özdemir daha önce DEVA Partisi’nden İdris Şahin’in bu iddiaları doğruladığını söylemişti. Özdemir’in aktardığına göre Şahin, Taşkesenlioğlu’nun Bank Asya’daki ‘FETÖ’cü ekip tarafından tasfiye edilen ekipten olduğunu ve Mayıs 2011’de işten çıkarıldığını ifade etti. 

Şahin ayrıca Taşkesenlioğlu’nun Halkbank yönetimine atanmasını öneren ismin dönemin başbakanı Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu olduğunu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Taşkesenlioğlu ailesini yakından tanıdığını da iddia etti.

Gelecek Partisi atama tarihine dikkat çekti

Gelecek Partisi atama tarihine dikkat çekti

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan’sa iddiayla ilgili DEVA Partisi sözcüsünü yalanlayan bir açıklama yayınladı. Özcan, “Sn. Ahmet Davutoğlu başbakanlık görevine 28 Ağustos 2014 tarihinde başlamıştır. Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun Halkbank genel müdürü olarak atanması ise 7 Şubat 2014 tarihindedir” ifadelerini kullandı.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ da benzer bir açıklamayla söz konusu iddiaları reddeti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
29
5
4
4
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ercan

Sedat Peker yanlışlıkla 6'lı masayı dağıtacak sanırım. AKP artıkları bunlar dün neyseler bugün de olar. Ne dün ne bugün 1 kere bile sempati duymadım. Cumhurb... Devamını Gör

İkta Solork

Bro haklısın genel olarak katiliyorum ama Abdullah Gülün cb iken izin alma mevzusu yalan diye okumuştum.

Trabuzeni

Kardeşler birbirine düştü yiyin birbirinizi