Görüş Bildir
Haberler
Pazartesiyi Üvey Evlat Olarak Görmeyin !

Pazartesiyi Üvey Evlat Olarak Görmeyin !

22.03.2014 - 10:58 Son Güncelleme: 22.03.2014 - 12:52

Pazartesiyi Üvey Evlat Olarak Görmeyin !

Günaydın değerli okurlarım,

   Bugün hem benim hemde sizin için büyük gün... O bahsettiğimiz yolcuğa bugün ilk adımızı atarak başlıyoruz. İlk konumuz bir çok kesimi ilgilendiren ' Pazartesi Sendromu... '

  Pazartesi  kişinin hafta boyu bekleyip eni sonunda ulaştığı hafta sonunu elinden aldığı bir gün. Bu tanım sendromu yaşayan kişiler tarafından yapılmaktadır. Sendrom kişide  cuma günü başlayıp iki gün boyunca süren hafta sonunun verdiği rahatlığı bir anda stres ve yorgunluk belirtilerinin görülmesine neden oluyor. Sendromun verdiği büyük zararlardan bir tanesi olan stres kişinin işlerinde ve yaptığı eylemlerinde mutsuz ve başarısız olmasına sebep oluyor. Sendrom kişinin hafta sonunu dahi mutsuz geçirmesine kadar yol alabiliyor.

  Bu ve bunun gibi durumlardan kurtulmanın en etkili kişinin kendini tanıması ve kendini bu durumdan kurtarma çabasıdır.

   Kişi bu sendromdan bir an önce kurtulması için öncelikle pazartesiyi diğer günlerden ayırmamalıdır. Pazartesinin üvey evlat gibi görmemelidir. Olabildiğince mutlu bir şekilde geçirmeye çalışmalıdır. Pazar günü iyi bir uyku uyuyup kişi sevdiği ve zevk aldığı aktivitelerle zaman geçirmelidir. Yapılan araştırmalara göre kişinin yapacağı veya yapmakla sorumlu olduğu faaliyetleri ertelememesi sendromdan kurtulmasına katkı sağlıyor. 

   Yazıma değer verdiğim sanatçılardan Mehmet Erdem'in şu sözüyle bitirmek istiyorum.

' Ne kaldıysa senden geri,

Ne bulduysan daha yeni,

Gel hadi gör kendini,

Gel hadi daha bitmedi.

Hayat bu incitir,

Hayat bu böyledir... '

Kaynak: http://yuruyengemi.blogspot.com.tr/20...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın