Görüş Bildir
Haberler
Pazar Gecesi Geç Yatanların, Pazartesi Günleri Yaşadığı 15 Keder Verici Durum

Pazar Gecesi Geç Yatanların, Pazartesi Günleri Yaşadığı 15 Keder Verici Durum

Rıdvan Melek
08.05.2016 - 22:41

Onlar gece kuşları. Onlar kaçta yattığı kaçta kalktığı belli olmayanlar. Onlar simitçilerin 'yanlış para üstü' vermeyi en çok sevdikleri kişiler. Pazar gecesi geç yatanların, pazartesi günü yaşadıkları 15 berbat durumu sizler için derledik ki; belki bir ibret alırsınız da iş yerinde fotokopi makinesine kafanızı dayayıp uyumazsınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Uyanabilmek için 8 ayrı alarm kurarlar; yine de zamanında uyanamazlar.

O alarm ötmeye başladığı an, kolları otomatik olarak alarmı ertelemek için uzanır. Bir kez erteler, iki kez erteler. Son erteleyebileceği saate kadar o alarmı erteler. Sen gitme canım kardeşim zaten işe ya. Alarm kendi keyfi için ötüyor sen bozma uykunu yat yat.

2. Yataktan kalkmak adeta bir işkencedir.

Kollarını kaldıracak güçleri yoktur. Son bir umutla yatakta doğrulduklarında; gece geç saatlere kadar bilgisayar/televizyon başında iki büklüm durdukları için sırtlarının da tutulduğunu fark ederler.

3. Kadınlar için işe/okula uygun saç modeli yapmak; erkekler için ise traş kesiği olmadan traş olmak imkansızdır.

Pazartesi sabahı çevrenizdekilere bakın. Suratı kesik erkekler, saçının bir tarafı 'kalk gidelim' öbür tarafı 'yok yok otur' diyen kadınlar; istisnasız olarak pazartesi geceleri geç yatanlardır.

4. Toplu taşıma araçlarında uyuyakalıp duraklarını kaçırırlar.

O dolmuş parasını göndermemek için uyuyor taklidi yaptığını düşündüğün var ya hani; işte o pazar gecesi geç yatan bir hoyrat. Sevgiyle yaklaş ona. Durağını sor. Sonra bırak uyusun. Durağına gelince de uyandır. Çünkü o, dün gece geç yatarak dünyayı kurtardı. Bırak uyusun. Şaka bir yana, toplu taşıma araçlarında pervasızca uyuyanlar da pazar geceleri geç yatanlardır.

5. Pazar gecesi geç yattıkları için sabah kahvaltısına ayıracak zamanları yoktur. Ana gıda maddeleri simit ve poğaçadır.

Kahvaltı için asla yeterli zamanı olmayan (hatırlarsanız zaten bunların geç yattıkları için sabah yataktan sürünerek çıktıklarını daha önceki derslerimizde öğrenmiştik) bu hovarda insanlar; simit ve poğaçayı can dostları bellerler. Sabah simitçilere akın eden bu tipler, genellikle para üstlerini yanlış alarak maddi olarak da kendilerini zora sokarlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Pazartesi sabahı yapılan toplantılarda uyuklarlar.

Şirket için belki de çok kritik kararların alındığı; o bitmek bilmez pazartesi sabahı toplantılarında elini kafasına yaslayıp uyuklayan o kişi şüphesiz pazar gecesi geç yatanlar kabilesindendir. Patronların bu tipleri aniden uyandırıp toplantı konusu ile ilgili sorular sordukları; sonra da fırça attıkları sık rastlanır bir durumdur.

7. Uyanık kalabilmek için kahveye abanırlar.

Bitik olan enerjilerini yükseltebilmek için, ofiste çaktırmadan uyumanın yanında bir de kahveye abanmalarıyla ünlüdürler. Sabahın köründe bakıyorsunuz türk kahvesi içiyor. Sonra neskafe içiyor. O da kesmiyor öğle tatilinde dışarı çıkanlara kahve sipariş ediyor. Gel kardeşim kahve çekirdeğini varile döktük gir içine deseniz çekinmeden girer bu tipler.

8. Sebepsiz yere sinirlidirler. İş yerinde terör estirirler.

'BU MOUSEU KİM KULLANIYOR YA YİNE PİLİ BİTMİŞ BUNUN! Hea açık kalmış haftasonu ya.' diyen, fotokopi makinesi ile kavga eden o tipi artık tanıyorsun. Pazar gecesi sen uyurken kim bilir ne yapıyordu ama şimdi gelmiş ofiste terör estiriyor.

9. Geç yattıkları için kendilerine kızar, kendi kendileriyle de kavga ederler.

'Neden geç yattım ki ne gerek vardı aah ah aptal kafam' diye kendi kendileriyle kavga eder; pazartesi gecesi kesinlikle erkenden uyuyacaklarına sözler verirler. Ama nafile.

10. Gece izledikleri komik videoları zorla herkese izletirler ve gülmeleri için insanlara psikolojik işkence yaparlar.

'Abi gece çok komik bir video gördüm bah izle bah bah' dedikten sonra siz daha 'aç da izleyelim' demeden bilgisayarınızdan o videoyu açıp; 'bak çok komik' deyip sizden çok gülen ama sizin zerre gülmemenize de sinirlenen o gıcık tip; mutlak suretle pazar gecesi geç yatmıştır. Hafiften sırıtın da gitsin başınızdan.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Bütün gün iş adına hiç bir şey yapmayıp boş boş internette gezinirler.

Çalışamayacak kadar yorgun ve bitkin olduklarından; 'şu günü bir atlatayım yarın hepsini yaparım' diyerek o günü kendileri için sanal bir izin günü ilan ederler. Sen çalışma tabi canım kardeşim ben alıyorum senin maaşını zaten ne gerek var çalışmana. Bak bir de size iş kilitlemeye çalışırlar bunlar. Öyle de sinsidirler.

12. Öğle yemeğini erkenden yiyip; hızla masasına dönerler. Sanmayın ki çalışmak için. Amaç uyumak!

Bu pazar gecesi geç yatanların, sabah %20 enerjiyle uyandıklarını düşünürsek; öğle yemeğine kadar enerji seviyeleri %5'e kadar düşer. Bu sebeple öğle yemeğini hızla yiyip, aynı hızla masalarına dönerler. Ama çalışmak için falan değil. Öyle yanlış fikirlere kapılmayın. Millet yemekten sonra kahve içmek için dışarı çıkınca, ofiste rahat rahat uyumak için!

13. Mesai saati bittiği gibi ortadan kaybolurlar.

Mesai saatinin bitişini dakika dakika, saniye saniye sayan bu 'pazar geç yatanlar kabilesi'; mesai saati bittiği gibi evin yolunu tutar. 1 dakika dahi geç çıkmaya tahammülleri yoktur. Siz daha bilgisayarı kapatmadan o toplu taşıma durağına varmıştır bile emin olun. Zaten o da bilgisayarını falan kapatmamıştır. Böyle de hoyrattır bunlar. Milli servet o elektrik ayıp be kardeşim.

14. Yemek hazırlamaya enerjileri kalmadığı için, yemeği dışarıdan sipariş edip sipariş gelene kadar uyurlar.

Yolda yine metroda dolmuşta uyuyan bu tipler, son enerjileriyle kendilerini eve atarlar. Çok yorgun ve bitkin oldukları için yemek hazırlamaktan kaçınırlar. Buraya kadar tamam da pizzacı 20 dakikadır kapıda dikiliyor kardeşim adama da yazık değil mi?

15. Whatsapp'ta yazışırken uyuyakalıp; karşı tarafı kanser ederler.

Pazartesi günü son enerjileriyle kendilerini eve attıkları için sosyal hayata zerre katılmayan bu tipler; sosyal hayatlarının son dayanağı olan Whatsapp'ta da yazışırken uyuyakalıp sevgililerini arkadaşlarını sinir ederler.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
170
127
31
26
12
10
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
beyr

Bu gece yaşıyacağım olay :D

Erdem Eren

Keşke bunu pazar gece 3 te okumasaydım... Neyse şu albümü de dinleyeyim yatarım

okuyombenya

korku filminde gibiyim yarın pazartesi