Görüş Bildir
Haberler
Partnerinizle Sağlıklı Bir İlişki Kurabilmek İçin Başlangıçta Çizmeniz Gereken 8 Sınır

etiket Partnerinizle Sağlıklı Bir İlişki Kurabilmek İçin Başlangıçta Çizmeniz Gereken 8 Sınır

Lisa Campton
10.07.2022 - 23:02

İlişkileri daha sağlıklı ve sağlam bir temele oturtmak için en başından belli başlı sınırları çizmek gerekiyor. Aksi taktirde kişilerin birbirlerinin alanlarına girip müdahale etmesi ve sıkıntılı bir ilişki yaşamak kaçınılmaz hale geliyor. O sınırlar ise ilişkileri kurtarıyor. Haydi onlara bakalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Mümkün mertebe açık sözlü olun.

İlişkilerdeki en büyük problem düzgün iletişim kurulmamasından kaynaklanıyor. Ne istediğinizi, neyi istemediğinizi açık bir dille belirtin. Bu şekilde sınırlarınızı daha net belirlemiş olursunuz. Sağlıklı bir ilişkinin temeli açık iletişimden geçiyor.

2. Geçmişinizi hiçbir şekilde yargılamayacağını ona söyleyin.

Kıskançlıklar alıp başını giderken geçmiş ilişkilerin hiçbir şekilde önünüze koyamayacağını belirtin. Çekilen bu sınır işleri kolaylaştıracaktır. Kimsenin elinde zamanı geri çevirecek bir alet yok.

3. Sosyal medyadaki durumunuzu ve nasıl bir şekilde olacağınızı öncesinde partnerinize açıklayın.

Sosyal medyadaki aktiflik durumunuz ilişkiniz için bir sorun sebebi olabilir. Bu yüzden sınırı en baştan çizmeniz önemli. Ne gibi paylaşımlar yapacağınız ve beraber fotoğraf paylaşıp paylaşmayacağınızı onunla konuşabilirsiniz.

4. Kendinize ayırdığınız zamanının önemini ona açıklayın.

Birlikte vakit geçiriyor olmak oldukça keyifli kuşkusuz. Ancak sürekli beraber vakit geçiremezsiniz. Kendinize ayırdığınız zamanının önemini ve buna ne kadar ihtiyacınız olduğunu ona net bir şekilde göstermelisiniz.

5. Aile ilişkilerinizin nasıl olduğunu anlatabilirsiniz.

Hemen aileyle tanışmak sağlıklı olmayabiliyor. Bu yüzden sizin aile içindeki dinamiklerinizi anlamasını sağlayabilirsiniz. Bu sınırı geçemeyeceğini veya sadece sizin izniniz doğrultusunda olabileceğini belli etmelisiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Samimiyet dozunuzu iyi ayarlayın.

srv.onedio.com

İlişkilerde zamanla samimiyet dozunun artması ilişkileri kötü bir noktaya getirebiliyor. Her dakika dokunmak, öpüşmek bir diğer taraf için hoş olmayabilir. Samimiyet sınırınızı mutlaka iyi çekin ki sorun yaşamayın.

7. Tek eşlilik konusunda uzlaşın.

Bazen bir tarafın istediği farklı insanları da hayatlarına dahil etmek olabiliyor. Özellikle konu cinsellik olunca. Tek eşlilik konusunda partnerinize tercihinizi beklemeden açıklayın. Sonrasında sinir bozucu anlara maruz kalmamak için bu şart.

8. Sizi neyin sinirlendirip sinirlendirmeyeceğini anlatıp kavgaları büyümeden kurtarırsınız.

Kavgalar da mutluluklar kadar normal bir durum. Ancak sınırınızın neresi olduğu mesajını doğru verirseniz olayların büyümesine ve kötü sonuçlar doğurmasına engel olursunuz.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
9
4
4
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın