Görüş Bildir
Haberler
Paris Turu ile Eksiksiz Bir Tatil İçin Bunlara Mutlaka Göz Atın!

Paris Turu ile Eksiksiz Bir Tatil İçin Bunlara Mutlaka Göz Atın!

Onedio Content
25.11.2022 - 18:03 Son Güncelleme: 25.11.2022 - 18:21

Paris denildiği zaman akla ilk olarak tabii ki romantizm, aşk ve huzur geliyor. Ancak Paris, bunların da ötesinde hemen hemen herkesin “Bir gün kesinlikle görmeliyim” dediği yerlerden biri. Fransa’nın başkenti olan kent, dünyada eşi benzeri olmayan birçok destinasyonu bünyesinde barındırıyor. Görkemli mimari yapılarının yanı sıra Paris, bu yönüyle dünyanın en çok ziyaret edilen şehirlerinden olma unvanını kazanmış durumda. Paris’te tatil yapmak tabiri caizse kırk yılda bir gelen bir fırsat gibi. Peki Paris tatilini mükemmel bir şekilde noktalamak için nelere dikkat etmek gerekli? İşte Ytur tarafından sizler için özel olarak hazırlanan Paris gezi rehberi niteliğindeki yazımız sizlerle...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Paris’e Gitmeden Önce Birkaç Kelime Fransızca Öğrenmek İyi Bir Fikir Olabilir!

Paris’e Gitmeden Önce Birkaç Kelime Fransızca Öğrenmek İyi Bir Fikir Olabilir!

Paris, tabii ki turistik de bir şehir olduğundan İngilizcenin yaygın olarak konuşulduğu yerlerin başında geliyor. Ancak Fransızların kendi kültürlerine düşkün olduklarını da unutmamak gerek! Bu nedenle Paris turu yapmadan önce birkaç kelime Fransızca öğrenmeniz faydanıza olabilir. Örneğin alışveriş için bir butiğe girerken “Bonjour comment ça va?” demeniz nereden baksanız iki taraf için de sempatik bir an olacaktır. Hem belli mi olur belki Fransızcanızı iyice geliştirir, tatil dönüşü bir kursa yazılmak isteyebilirsiniz.

Alışveriş Bütçenizi Hazırlayın: Paris’te Seçenek Çok!

Alışveriş Bütçenizi Hazırlayın: Paris’te Seçenek Çok!

Paris, dünyanın en ünlü moda kentlerinden biri. Bu nedenle dünyanın dört bir yanından Paris’e sırf alışveriş için gidenler var desek inanır mısınız? İnanın, çünkü durum gerçekten de öyle. Özellikle giyim başta olmak üzere birçok farklı alanda her bütçeye uygun seçeneklerin bulunduğu Paris’te kendinizi durduk yere hiç ihtiyacınız olmayan bir ürünü alırken bulabilirsiniz. Bu nedenle önceliğinizi hangi ürünlere vermeniz gerektiğiyle ilgili planlama yapmanız bütçe kontrolü açısından uygun olacaktır. Paris denilince akla ilk gelen hediyelik ürünlere yönelebilirsiniz mesela. Bölgeye özgü şarap çeşitleri, likörler, peynirler, porselenler veya antika takı ürünleri gibi… Tabii Paris’te Türkiye’de olduğu gibi bit pazarı kültürü de var. Bu nedenle hemen ilk girdiğiniz yerlerden alışveriş yapmayın, belki aradığınız ürün çok daha ucuza Marché aux Puces de la Porte de Vanves’te satılıyordur, kim bilir?

Paris’i Karış Karış Gezin!

Paris’i Karış Karış Gezin!

Fransa turları için paha biçilmez bir durak olan Paris tatiliniz boyunca muhakkak gezmeye fırsat bulamadığınız birkaç mekan kalacaktır. Ancak birazdan paylaşacağımız yerleri sakın ha ihmal etmeyin! Merak etmeyin size sadece herkesin bildiği Eyfel Kulesi gibi mekânları sıralamayacağız. Zaten Paris’te gezilerin başlangıç noktası genellikle Eyfel Kulesi oluyor. Bu eşsiz yapının görkemine hayran olmamak elde değil tabii ki. Paris tatil turunu eksiksiz geçirebilmeniz için mutlaka görmeniz gereken yerlerden biri de Louvre Müzesi. Le Musée du Louvre adıyla bulabileceğiniz müzede arkeolojik, mimari ve tarihi öğeler yer alıyor. Üzerindeki cam piramit ise görülmeye değer güzellikte. Notre Dame Katedrali ise Paris’in bir başka ikonik yapısı. Gotik mimarinin en güzel örneklerinden biri adeta. Seine Nehri ile birlikte katedral önünde hatıra fotoğrafı çektirmeyi unutmayın! Paris’te görülmesi gereken diğer yerler ise şu şekilde;

  • Sainte Chapelle Kilisesi: Notre Dame Katedrali’nin hemen yanında bulunan kilise 13. yüzyılda yapılmış. Dolayısıyla tarihi açıdan büyük bir öneme sahip. Gotik mimarisiyle tam bir şaheser.

  • Orsay Müzesi: Eski bir tren garının sonradan müzeleştirilmesi ile ziyarete açılan bu eşsiz yerde sanat ile içli dışlı olabilirsiniz. Resimden heykele, mobilyadan fotoğraflara kadar geniş bir sanat arşivine sahip.

  • Versay Sarayı: Paris gezi turunda Meşhur Versay Sarayı’nı görmemek olmazdı. Kraliyet döneminin mimarisini görmek isteyenlerin kaçırmaması gereken bir fırsat adeta. Sunduğu mimari şöleniyle ziyaretçilerini mest etmeye devam ediyor.

  • Arc de Triomphe: Şanzelize’yi gezerken gözden kaçırmamanız gereken bir yapı. Zafer Anıtı adıyla biliniyor. Napolyon tarafından yaptırılmış olması ise onu eşsiz kılan detaylarından biri.

Zengin Fransız Mutfağıyla İçli Dışlı Olun!

Zengin Fransız Mutfağıyla İçli Dışlı Olun!

Paris tatil turu ile keyfinize keyif katarken yeni deneyimlere açık olun. Mesela ülkenin en güzel lezetlerini deneyimlemek harika bir fısat olacaktır. Evet, doğru söyledik ülkenin! Çünkü Paris’in aslında lezzetli yemekleriyle meşhur Fransız mutfağının çıkış noktası olduğu söyleniyor. Zaten görünce bu fikre hak vereceksiniz. Birbirinden güzel ve şık restoranların sıralandığı Paris’te bir Fransız gibi yemek yemeye çalışın. Başlangıçta peynir ve şarap çeşitlerinden tercih ederek devamında et yemeklerine geçiş yapabilirsiniz mesela. Yemekten sonra ise Paris sokaklarında fink atarken butik mutlaka kafelere bir şans verin. Özellikle fondüsüyle meşhur Fransa’da kafelerin genellikle geç saatlere kadar açık olmasını avantaja çevirebilirsiniz. Bir kafe tavsiyesi duymak istiyorsanız da Paris’in en eski kafelerinden biri olan, geçmişte ise başarılı yazarların ve filozofların mekânı olan Café de Flore’ye muhakkak bir şans vermenizi öneririz. Bu kafenin adını 2011 yılında vizyona giren Café de Flore- Ruh Eşim filminden zaten duymuş olabilirsiniz. Ne diyelim kendinizi Paris tatilinde bol bol şımartın ve arada tavsiyelerimizi hatırlayın! İyi tatiller…

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Teke tek

Parisi de görmeye çalıştım, ama masraflar o kadar çok yüksek ki? Rahatça bir tatil yapmak istesek ailecek herşey dahil -yaklaşık- 100 bin liraya çıkıyor. Hee... Devamını Gör