Görüş Bildir
Haberler
Paris Saldırısına Ait Yeni Görüntüler

Paris Saldırısına Ait Yeni Görüntüler

Ulaş
13.01.2015 - 20:15 Son Güncelleme: 14.01.2015 - 11:09
İçeriğin Devamı Aşağıda

Paris saldırısının hemen ardından amatör kamerayla çekilen yeni görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde Kouachi kardeşlerin polisle girdiği çatışma görülüyor.

Paris’te 12 kişinin öldüğü Charlie Hebdo saldırısının yeni görüntüleri ortaya çıktı. Amatör kamerayla derginin yakınındaki bir binanın çatısından çekilen görüntülerde, saldırganların kaçarken attığı sloganlar ve polisle çatışmaları görünüyor.

7 Ocak’ta mizah dergisi Charlie Hebdo’nun Paris’teki binasına saldırı düzenleyen Şerif ve Said Kouachi adlı kardeşler, ellerindeki silahlarla araca binmeden önce “Muhammed Peygamberin intikamını aldık” diye bağırıyor.

Ara sokaktaki araçlarına binen kar maskeli iki saldırganın yolunu polis aracı kesiyor. Kouachi kardeşler araçtan çıkarak polise ateş açıyor. Geri çekilmek zorunda kalan ekip aracının uzaklaşmasıyla, iki saldırgan tekrar araca binerek uzaklaşıyor.

Saldırganlara karşılık vermeyen araçtaki polislerin yaralanmadığı açıklandı. Bir başka videoda Kouachi kardeşlerin yerde yatan Müslüman polis memuru Ahmed Merabet’i öldürdüğü görülmüştü.

Saldırganlar iki gün sonra Paris’e 35 kilometre mesafedeki bir matbaada polisle girdikleri çatışmada öldürüldü. Aynı gün ilk saldırıyla bağlantılı olarak bir süpermarkete düzenlenen saldırıda biri saldırgan 5 kişi öldü.

Saldırının ardından başta Paris olmak üzere Avrupa'nın pek çok kentinde protesto gösterileri düzenlendi.

  • Reuters
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0