Görüş Bildir
Haberler
Parayla Aran Nasıl?

Parayla Aran Nasıl?

Mia Zona
17.11.2020 - 16:00

Para alışveriş işlemlerini daha kolay hale getirmek amacıyla Lidyalılar tarafında icat edilmiş bir değişim aracı aslında. Ama o günden bugüne neredeyse 3000 yıl geçti, Lidyalıları bile hatırlayan kalmadı. Para da çok değişti haliyle. Her ne kadar 'Para her şey değildir.' deseler de biliyoruz ki para yüksek refahlı bir hayat sürmenin en önemli koşullarından biri. 

Peki senin parayla aran nasıl? Gerçeklerle yüzleşmeye hazırsan başlayalım bakalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İlk olarak söyle bakalım, neler yapıyorsun?

2. Hesabına para yatırıldığında ilk yaptığın ne oluyor?

2. Hesabına para yatırıldığında ilk yaptığın ne oluyor?

3. Peki dışarıda yemek yeme sıklığın ne?

4. Bir şeyi beğendiğinde senin için fiyatının bir önemi olur mu?

5. Çevrendekilerden borç aldığın oluyor mu?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Online alışveriş yaparken ürün sıralamasını neye göre seçersin?

6. Online alışveriş yaparken ürün sıralamasını neye göre seçersin?

7. Ve son olarak, karantina süresince para biriktirebildin mi?

Para elinde durmuyor ki aranız olsun...

Senin hayatında paranın yeri çok açık, tamamen harcamak! Elinde para olsun olmasın sen sürekli harcama odaklısın. Ay sonuna kadar beş paranın kalmadığını söylememize gerek bile yok. İşin garip kısmı, sen bundan şikayetçi değilsin. Harcadıkça mutlu oluyorsun. O halde harca gitsin!

Sen ona karşı boş değilsin ama onun pek gönlü yok gibi...

Para biriktirmek istesen de keyfine o kadar düşkünsün ki bunu asla başaramıyorsun. Eline her para geçtiğinde 'Bu sefer harcamayıp bir kısmını biriktireceğim.' desen de birkaç gün sonra tüm paran bitiyor. Hem para biriktirmek isteyip hem de çılgınca harcamak ne yazık ki mümkün değil. Bunu kabullendiğin an her şey senin için çok daha güzel olacak!

Bir önceki hayatında muhasebeci miydin be kardeşim!

Eline geçen parayı çok iyi bir şekilde planlıyor ve harcıyorsun. Bu sayede de aslında çok paran olmamasına rağmen istediklerini rahatlıkla yapabiliyor, alabiliyorsun. Parayı yönetme konusunda o kadar uzmanlaşmışsın ki, hepimizin senden öğreneceği bir sürü şey var!

Denizde kum, sende para!

Bunu nasıl başardığını bilmiyoruz ama kenarda köşede mutlaka bir miktar paran oluyor. Senin için paranın yokluğu gibi bir durum çok fazla söz konusu olmuyor. Dilediğin gibi harcıyor, geziyor, yiyorsun... Hepimizin hayallerini yaşıyorsun desek abartmış olmayız. Kıymetini bil!

Finansal ayrıcalıklardan günlük yaşama dair onlarca hizmet ve ayrıcalık sunarak sana rehberlik edecek yol arkadaşın Maximum Genç senin için burada!

Finansal ayrıcalıklardan günlük yaşama dair onlarca hizmet ve ayrıcalık sunarak sana rehberlik edecek yol arkadaşın Maximum Genç senin için burada!

Şimdi sen de Maximum Genç’e katıl, aklından geçenleri hayata geçirmeye başla!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
56
35
18
10
3
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
AZERI KIZI

Para elinde durmuyor ki aranız olsun... Senin hayatında paranın yeri çok açık, tamamen harcamak! Elinde para olsun olmasın sen sürekli harcama odaklısın. Ay... Devamını Gör

Denizde kum, sende para! Bunu nasıl başardığını bilmiyoruz ama kenarda köşede mutlaka bir miktar paran oluyor. Senin için paranın yokluğu gibi bir durum çok... Devamını Gör

Yasin Kaya

Muhasebeci falan değilim sadece sabırlıyım.