Görüş Bildir
Haberler
Papa Francis, Kilisedeki Cinsel Taciz Olaylarını Ortaya Çıkaran Gazetecilere Teşekkür Etti...

Papa Francis, Kilisedeki Cinsel Taciz Olaylarını Ortaya Çıkaran Gazetecilere Teşekkür Etti...

Ulaş
14.11.2021 - 19:00

Katolik Kilisesi lideri Papa Francis, Vatikan'ı sarsan cinsel taciz olaylarının ortaya çıkarılmasındaki yardımlarından olayı gazetecilere teşekkür etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Uzun süre Vatikan'da görev yapan iki gazeteci için düzenlenen törende konuşan Papa Francis, gazetecilik görevinden övgüyle bahsetti. Papa, habercilerin özellikle internette yayılan yanlış bilgilerle mücadele etmek için gerçek dünyada ne olduğunu anlamak adına dışarı çıkmalarının yaşamsal olduğunu vurguladı.

Papa Francis, 'Kilisede neyin yanlış olduğunu bize söylediğiniz, halının altına süpürülmesine engel olmada yardımınız ve taciz kurbanlara ses olduğunuz için teşekkür ederim.' dedi.

Kiliseyi sarsan taciz skandalları ilk olarak ABD'li The Boston Globe'ın 2002 yılında yaptığı haberlerle ortaya çıktı. Gazete tarafından yapılan seri haberlerde din adamlarının cinsel tacizine maruz kalan çocuk kurbanlar anlatılırken, bu olayların Kilise tarafından nasıl görmezden gelindiği de aktarıldı.

ABD'li yayın organının haberlerinin ardından birçok ülkede benzer cinsel taciz olayları ortaya çıktı. Son olarak Fransa'da ekim ayından yayımlanan bir raporda, ülkedeki kiliselerde 70 yılda 200 binden fazla çocuğun cinsel istismara maruz kaldığı tespit edildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
26
5
3
3
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Halbuki "Tacize ve tecavüze uğrayanlar kimsenin umurunda değil. Amaç Hristiyanlığa saldırmak" şeklindeki bir çıkış yapabilir, arkasından destek de alabilirdi... Devamını Gör

Ukela

Yada radikal bir karar alıp köklü bir temizlik yapacağız diyebilirdi. Genç temiz , psikolojik testlerden sağlam çıkmış papazları atayacağız diyebilirdi. Bence.

Ukela

Spotlight filmini izleyin , bu pezevenkde kılını kıpırdatmadı , şimdi olayı normalleştirmeye çalışıyor. Şu Vatikana bir nükleer bomba atacak bir babayiğit çı... Devamını Gör

Uygar Aytun

Bu dinler harbiden akıl hastalığı ya. Bak bi parça objektif bakın olaya . Bana hak verirsiniz.