Görüş Bildir
Haberler
Özellikle Kadınların İzlemesi Gereken Uzun Süre Düşünmenizi Sağlayacak 20 Film

Özellikle Kadınların İzlemesi Gereken Uzun Süre Düşünmenizi Sağlayacak 20 Film

Penny
10.10.2019 - 11:37

Sizin favoriniz hangisi? Tavsiye ettiğiniz benzer filmler var mı?

Kaynak: https://brightside.me/article/20-movi...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Filmlerin açıklamaları beyazperde.com'dan alınmıştır.

Kaynak: https://www.imdb.com/

1. Kaldırım Serçesi (La Vie en Rose) / 2007

1. Kaldırım Serçesi (La Vie en Rose) / 2007

IMDb: 7,6

Ünlü Fransız şarkıcı Edith Piaf’ın hayatını konu alan Kaldırım Seçesi, şarkıcının çocukluğundan ölümüne kadar olan sürede, başarılarını, özel hayatındaki çöküşleri ve hayalkırıklarını ele alıyor. 

Olivier Dahan imzalı film, genç oyuncu Marion Cotillard’ın etkileyici performansına sahne oluyor.

2. Jane'in Zaferi (G.I. Jane) / 1997

2. Jane'in Zaferi (G.I. Jane) / 1997

IMDb: 5,9

Çok tehlikeli görevlere çıkan bir ekip… Teğmen Jordan O’Neill, bu ekibe alınan tek kadın olarak tartışılmaktadır. Henüz erkeklerin bile iyi bir şekilde adapte olamadığı bir bölükte bir kadının barınabilmesi çok tehlikeli görülmektedir. Birliğin bir süre sonra başlayacak eğitimleri bile askerleri bir cehennemin içerisine bırakacaktır. Jordan’ın bu süreçten sağlam bir psikolojiyle çıkması mucizevî olacaktır. Eğitim henüz tamamlanmadan birliğin karşısına tamamlanılması gereken acil bir görev çıkar. Bu Jordan’ın kendisini ispatlayabilmesi için eşsiz bir şanstır. Sinemanın halen en heyecan verici yönetmenlerinden biri olarak anılan Ridley Scott’ın 90’lar döneminden olan G.I Jane’in başrolünde Demi Moore var. Moore’a Viggo Mortensen, Anne Bancroft ve Jason Beghe gibi isimler eşlik ediyor.

3. Mona Lisa Gülüşü (Mona Lisa Smile) / 2003

3. Mona Lisa Gülüşü (Mona Lisa Smile) / 2003

IMDb: 6,5

1953 yılında, ABD’deyiz. Genç ve idealist sanat tarihi hocası Katherine Watson, akademik şöhretiyle anılan kız koleji Wellesley’e adım attığında, buradan mezun olan öğrenciler için başarının ne kadar iyi bir evlilik yaptıklarıyla ölçüldüğünden bihaberdir.

Onlara farklı hayatlar olabileceğini gösterirken, okul yönetimiyle karşı karşıya kalır.

4. Milyonluk Bebek (Million Dollar Baby) / 2004

4. Milyonluk Bebek (Million Dollar Baby) / 2004

IMDb: 8,1

Milyonluk Bebek'te Frankie Dunn, tüm hayatını ring üzerinde dehşet dövüşçüler yetiştirerek geçirmiştir. Boksörlerine öğrettiği en önemli ders hayatın temel kuralıdır: Her şeyin ötesinde daima kendini koru! Zaman içinde kızından kopmanın acısı ile uyanışa geçen Frankie, uzun zamandır hiç kimseyle fazla yakınlaşmayı tercih etmeyen bir adamdır. Frankie’nin salonuna bakan tek arkadaşı eski boksör Scrap, onun hırçın mizacının ardında 25 yıldır affedilmeyi bekleyen bir adamın var olduğunu bilir. Bir gün Maggie Fitzgerald kapıdan içeri girer ve boks öğrenmek istediğini söyler. Dört dalda Oscar sahibi olan filmin yönetmeni Clint Eastwood.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Şeytan Marka Giyer (The Devil Wears Prada) / 2006

5. Şeytan Marka Giyer (The Devil Wears Prada) / 2006

IMDb: 6,9

New York’ta yaşayan sade ve naif bir genç kız olan, henüz gazecilikten mezun Andrea Sachs bir işe girer. Güçlü ve sofistike bir kadın olan Runaway Magazin’in acımasız yöneticisi Miranda Priestly'nin ikinci asistanı olarak çalışmaya başlar. Andrea’nın hayali iyi bir gazeteci olmaktır. Söz konusu görev için aslında sıradan bir tarzı olsa da mücadeleci yapısı ile hızla başarı kazanır. Ancak bu durumun da bedelleri vardır. Andy, kendisine uzak gibi görünen Miranda’nın o şatafatlı dünyasında bir yer kazanmıştır ancak önceki dostları ve tüm sevdikleri kendisinden kilometrelerce uzakta kalmış gibidir.

6. Hayallerin Peşinde (Revolutionary Road) / 2008

6. Hayallerin Peşinde (Revolutionary Road) / 2008

IMDb: 7,3

Richard Yates'in aynı adlı kitabından uyarlanan Hayallerin Peşinde, Frank ve April Wheeler çiftinin (Leonardo DiCaprio-Kate Winslet) bakış açısından Amerikan evlilik kurumunun etkileyici bir portresini çizer. 

Yates'in 1950'ler Amerika'sında geçen öyküsünde modern ilişkilerde yansımasını bulmuş bir soru gündeme getirilir: İki insan birbirinden ayrılmak zorunda kalmaksızın sıradan hayat düzeninden kopmayı başarabilir mi?

Frank ile April, kendilerini her zaman çok özel, farklı görmüşler; hayatı yüksek ideallerine uygun şekilde yaşamaya hazır ve istekli olmuşlardır. Bu nedenle lüks evlerin sıralandığı bir cadde olan Revolutionary Road'daki yeni evlerine taşındıklarında kendilerini çevreleyen durağan ortamdan bağımsızlıklarını gururla ilan ederler. O dönemin toplumsal sınırlarını belirleyen tuzaklara asla düşmemeye kararlıdırlar.

Ancak Wheeler çifti kendilerini hiç beklemedikleri bir durumun tam içinde bulur: Frank Wheeler rutin bir işi olduğu için sinirleri günden güne bozulan yetişkin bir erkeğe dönüşürken April de istek ve tutkularını bastırmaya çalışan mutsuz bir ev kadını olup çıkar. Sonuç ise tıpkı diğerleri gibi hayallerini kaybetmiş tipik bir Amerikan ailesidir.

7. Kraliçe (The Queen) / 2006

7. Kraliçe (The Queen) / 2006

IMDb: 7,3

Halkın Prensesi Diana, Paris’te bir trafik kazasında ölmüştür. Kraliçe ve ailesi, bir süre Balmoral Kalesi’nin kapalı kapıları ardında yas tutmayı uygun görürler. Kalpleri kırık olan halkın insanları bu tutumu anlayamazlar ve Kraliçe’den kendilerine açıklama yapmalarını beklerler. Bu durum henüz seçilen Tony Blair üzerinde de baskı unsurudur. Filmin yönetmeni Stephen Frears, İngilterede Kraliyet Ailesi kavramını mercek altına alırken kurguyu esprili bir dille şekillendirmiş. Geleneksel ile aykırı kavramların kıvamında harmanlandığı bir film olarak değerlendiriliyor.

8. Tatlı Bela (Erin Brockovich) / 2000

8. Tatlı Bela (Erin Brockovich) / 2000

IMDb: 7,3

Erin Brockovich, insana insan gibi davranılmasının en doğrusu olacağını düşünen bir halk kahramanıdır. Kendini dünya üzerinde haksızlığa uğrayan insanların haklarını aramaya ve onlara yardım etmeye adamıştır. Farkındadır ki bu insanlara yardım ederken kendi hayatına da benzer yardımlarda bulunmakta ve daha iyi bir insan olmaktadır. Film, hukuk eğitimi almamış olmasına rağmen, insan sağlığını tehdit eden çok önemli davalarda haklının kazanmasını sağlayan sıradan ama mücadeleci bir kadının öyküsünü anlatıyor.

9. Frida / 2002

9. Frida / 2002

IMDb: 7,4

Sanat dünyasının 'ilk'lerinden ve en özel kişilerinden biri... Bir ressam: Frida Kahlo... Kocası Diego Rivera ile oldukça ilginç ve modern bir ilişkisi vardır. Bunun yanısıra politik ve cinsel özgürlüğün asla kısıtlanamayacak özgürlükler olduğuna inanmaktadır. Peki Frida, baskıcı dönemin 'önemli' ve 'tek' kadın ressamı olurken neler yaşanmış, neler düşünmüş ve neler konuşmuştur?

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Ye Dua Et Sev (Eat Pray Love) / 2010

10. Ye Dua Et Sev (Eat Pray Love) / 2010

IMDb: 5,8

Efsanevi aktrist Julia Roberts'in Pretty Woman (Özel Bir Kadın)sonrası romantik komedi zincirlerine eklenen bir yapım ile karşı karşıyayız. Elizabeth Gilbert’in filmle aynı ismi taşıyan ve kendi hayat deneyiminden yola çıkarak yazdığı ses getirici kitaptan beyazperdeye uyarlanan filmde, acılı bir boşanmanın ardından kendini bulma ümidiyle İtalya, Hindistan ve Bali’yi kapsayan uzun bir gezi turuna çıkan Elizabeth’in hikayesini anlatılıyor. Tabi ki bu geziyi genç kadın için unutulmaz kılacak olan şey, yakışıklı Latin erkeği Javier Bardem'in canlandırdığı Felipe'nin Elizabeth'in kalbini çalması olacaktır.

11. Elizabeth: Altın Çağ (Elizabeth: The Golden Age) / 2007

11. Elizabeth: Altın Çağ (Elizabeth: The Golden Age) / 2007

IMDb: 6,8

Tarihin en meşhur kraliçelerinden olan 1.Elizabeth, kırk beş yıl boyunca tahtta kalarak ismini tarihe kazımıştır. Mary Stuart, İskoçya Kraliçesi olan kuzeni, kendisine eşlik eden İspanya Kralı Philip ile İngiliz tahtına konabilmek için türlü entrikalar çevirirler. Elizabeth bir tarafta imparatorluğu kollamaya çalışırken öteki tarafta da kendi gönlü ile savaşmaktadır. Denizci Raleigh, onun gönlünü çoktan çalmıştır. Sadık adamı Sir Francis Walsingham, kraliçeyi türlü komplo ihtimallerinden elinden geldiğince korumaya çalışmaktadır. Buna rağmen 1.Elizabeth oldukça zorlanacağı sınavlardan geçecektir.

12. Kalbin Olduğu Yer (Where the Heart Is) / 2000

12. Kalbin Olduğu Yer (Where the Heart Is) / 2000

IMDb: 6,8

Novalee (Nathalie Portman) 17 yaşında bir gençtir ve hamiledir. Ruh ikizi olarak gördüğü erkek arkadaşıyla birlikte yeni bir hayata başlamak için California'ya doğru yola çıkar. Ancak erkek arkadaşı Willie onu bir markette terk eder. Novalee ise bu markette yaşamını sürdürmeye çalışır.

13. Jeanne D’Arc (The Messenger: The Story of Joan of Arc) / 1999

13. Jeanne D’Arc (The Messenger: The Story of Joan of Arc) / 1999

IMDb: 6,4

1412 yılında Fransa’nın Domremy köyünde Jeanne adında bir kız çocuğu dünyaya gelir. Dönem gereği zor zamanlar yaşanmaktadır. 1337 yılından beri İngiltere ile savaş devam etmektedir. Ülkede şövalye ve askerler kol gezmektedir. İç savaş patlak vermek üzeredir. Jeanne, zaman içinde dindar bir genç kız olur. Neredeyse her gün günah çıkartır. On üç yaşına geldiğinde Tanrı tarafından ilham almakta olduğunu dile getirir. Söylediğine göre Tanrı, Jeanne’ı, Fransa’yı kurtarmak ve Fransa Kralı olacak Prens Charles’a destek vermek ile görevlendirilmiştir. Jeanne’ın dünyaya hangi misyonla geldiğine ikna oluşu ile beraber, tarihe kazınan sıra dışı olaylar birbirini izleyecektir.

14. Bulutların Üzerinde (Head in the Clouds) / 2004

14. Bulutların Üzerinde (Head in the Clouds) / 2004

IMDb: 6,6

Film, coşkulu ve nefes kesen bir romantik drama olarak geliyor karşımıza. 1930’ların İngiltere, Paris ve İspanyasında geçiyor. Gilda Besse, Paris’teki dairesini İrlandalı bir öğretmen olan Guy Malyon ve İspanyalı bir mülteci Mia ile paylaşmaktadır. Dünya savaşa doğru sürüklenirken Gilda, hazcılık üzerine kurulu yaşam tarzını ve yeni filizlenmekte olan fotoğrafçılık kariyerini sürdürmekte kararlıdır. Ancak Guy ve Mia, faşizme karşı savaşmak konusunda hareket geçmek zorunda hissederler kendilerini. Bu andan itibaren de bu üç arkadaşın yolları, görünüşe göre sonsuza dek tamamen ayrılır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Aşkın Peşinde (Elegy) / 2008

15. Aşkın Peşinde (Elegy) / 2008

IMDb: 6,7

Profesör David, bir hayli çekici bir kadın olan Consuela'dan etkilenmektedir. Karısını ve onu hiç bir zaman affedemeyen oğlunu yıllar önce terk etmiş bir üniversite profesörü olarak yaşamını sürdürmektedir. David Kepesh aslında her ay rutin olarak Caroline adlı başka bir kadınla ilişkiye girmektedir. Aslında İkisinin de yaşları ve kişilikleri birbirine daha çok uygundur. Ama David ona hayran olan Consuela’ya giderek kalbini daha ciddi teslim edecek ve dolayısıyla aralarında uzun bir ilişki başlayacaktır. Ancak David’in yaşlılık kompleksi kendisini istemediği düşüncelere sokar. Consuela’nın daha genç biri için onu terk edeceği düşüncesi içini bir kurt gibi kemirir. David yaşı dolayısıyla Consuela’nın ailesiyle tanışmaktan çekinecek ve bu tip kuruntuları giderek ikilinin ilişkisini yıpratacaktır. İstanbul Film Festivali’nde de gösterilen bu film, Philip Roth’un The Dying Animal adlı romanından uyarlanmışi Ben Kingsley’in de mükemmel oyunculuğuyla iddialı bir yapım haline gelmiştir.

16. Amélie / 2001

16. Amélie / 2001

IMDb: 8,3

Amelie, Ünlü Fransız yönetmen Jean-Pierre Jeunet’nin beş dalda Oscar’a aday gösterilen ve son on yılın en ses getiren yapımları arasında. Bu Fransız komedisi bizi genç ve özel bir kadınla tanışmaya davet ediyor; her daim hayat dolu, yaşama sevgi dolu gözlerle tanıklık eden ve sahip olduğu özel ışıltıyı her anında yanında taşıyan Amelie’nin hikayesine... Anne ve babasını kaybetmiş olan Amelie, kendini başkalarının hayatlarını tamir etmeye, onları mutlu kılmaya adamıştır; bu adanmışlığı fark ettirmeden, bu durumdan bihaber olan insanların hayatlarını kolaylaştırmaya yönelik yapmaktadır. Peki başkalarının mutluluğu için çabalayan Amelie, yalnızlığının farkına vardığı an kendi mutluluğu için de çabalamaya başlayacak mıdır?

17. Marilyn ile Bir Hafta (My Week with Marilyn) / 2011

17. Marilyn ile Bir Hafta (My Week with Marilyn) / 2011

IMDb: 7

1956 yılının yazında, 23 yaşında genç bir delikanlı olan Colin Clark (Eddie Redmayne), Oxford'da okuduğu bölümü terk ederek, sinema sektörüne girer ve kendisini o sırada çekimlerine başlanan 'The Prince and the Showgirl adlı filmin setinde, en alt kademedeki asistanlardan biri olarak bulur. 

Sir Laurence Olivier (Kenneth Branagh),efsanevi yıldız Marilyn Monroe (Michelle Williams) ve o dönem yeni evlendiği kocası, İngiliz tiyatro oyun yazarı Aurthur Miller'ı (Dougray Scott) merkezine alan film, asistan Colin'in gözünden Monroe'nun İngiltere'de geçen bir haftasını anlatıyor. Miller İngiltere'den bir süre ayrılmak zorunda kaldığında genç asistana da, Hollywood'a dönmeden önce güzel aktristi İngiliz sosyetesi ile tanıştırmak, gezdirmek ve eğlendirmek görevi düşüyor.

Colin Clark'ın günlüklerinden uyarlanan filmde iki genç insan arasında yaşanan karşı konulmaz çekim bir kez daha beyazperdeye taşınıyor. Simon Curtis'in yönetmenliğinde kotarılan yapımda, Marilyn Monroe'yu Aşk ve Küller filminin Cindy'si Michelle Williams canlandırıyor.

18. Evita / 1996

18. Evita / 1996

IMDb: 7,8

Andrew Lloyd Webber ve Tim Rice’ın çok sevilen sahne müzikalinden uyarlanan görkemli bir müzikal drama. Alan Parker’ın yönettiği filmde de öykü, Madonna’nın canlandırdığı Eva Duarte evini terkedip Latin şarkıcı Agustin Magaldi ile birlikte Buenos Aires’e gelir ve burada zaman zarfında Juan Peron’un karısı ve Arjantin halkının da kahramanı olur.

19. Gia / 1998

19. Gia / 1998

IMDb: 7

Amerika’nın ilk top modeli olan Gia Marie Carangi’nin 17 yaşından başlayarak 1986 yılındaki ölümüne kadar geçen süredeki hayat hikayesi anlatılıyor. 

Gia’nın başarılarla, hayal kırıklarıyla, iniş-çıkışlarla dolu kariyerinden ilişkilerine kadar özel yaşamı tüm ayrıntılarıyla gözler önüne seriliyor. 

Angelina Jolie’nin görülmeye değer performansı sayesinde tekrardan vücut bulan Gia’nın trajik hikayesinin anlatıldığı film, hem Angelina Jolie’ye hem de Faye Dunaway’e Altın Küre kazandırmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Coco Chanel’den Önce (Coco Before Chanel) / 2009

20. Coco Chanel’den Önce (Coco Before Chanel) / 2009

IMDb: 6,7

Yetimhanede başlayıp, kabare şarkıcılığına uzanan daha sonra da dünyanın en önemli modacısı olma yolunda ilerleyen, masal gibi bir hayat.

Gerçek adı Gabriella Chanel olan Coco Chanel ’in Paris’e taşınmadan ve ünlü olmadan önceki yaşamından kesitleri sergileniyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
97
24
6
6
5
5
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?