Görüş Bildir
Haberler
Özel Hastane 'Kovidli Hamile Bakmıyoruz' Dedi, 32 Yaşındaki Anne Hayatını Kaybetti

Özel Hastane 'Kovidli Hamile Bakmıyoruz' Dedi, 32 Yaşındaki Anne Hayatını Kaybetti

9 aylık hamile olan 32 yaşındaki Dönüş Kılınç koronavirüse yakalandığı için aylarca kontrol amaçlı gittiği Pendik Medipol Hastanesi'nin kapısından geri çevrildi. Hastane yönetimi Kılınç'ı, “Biz pandemi hastanesi değiliz. Diğer hastalarımızı korumak için kovidli hasta kabul etmiyoruz” diyerek kabul etmedi. Hastane hastane gezen Kılınç sonunda bir hastaneye kabul edildi ancak geç kalındı ve Kılınç yaşamını yitirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul'da yaşayan 32 yaşındaki Dönüş Kılınç 9 aylık hamileyken koronavirüse yakalandı. Evde karantinaya giren Kılınç sancıları artınca eşine, 'Beni hastaneye götür' dedi. Ramazan Kılınç eşini 9 ay boyunca kontrol için gittiği Pendik Medipol Hastanesi'ne götürdü. 

Gazete Duvar'dan Hacı Bişkin'in haberine göre hastaneden, 'Pandemi hastanesi değiliz. Eşinizi kabul edemeyiz. Pandemi hastanesine götürün' yanıtını aldı. Kılınç ailesi iki hastane daha gezdi ancak 'prosedür' gerekçesiyle geri çevrildi. Eşi evde fenalaşan Kılınç bu kez başka bir özel hastaneye gitti. Dönüş Kılınç, burada hemen ameliyata alındı ancak kurtarılamadı.

'Kovidli hamile kadınlara tedavi yapamıyoruz'

'Kovidli hamile kadınlara tedavi yapamıyoruz'

Eşi Dönüş Kılınç'ın 3 Kasım günü hamileliği boyunca gittiği Pendik'teki Medipol Hastanesi'ne gittiğini belirten Ramazan Kılınç şunları anlattı:

“Eşimin korona virüsüne yakalandığını söylediğimde bizi kapıdan içeri bile almadılar. Ben de hastane müdürünü aradım. Bana, 'İçerdeki hastaları korumak için kovidli hastaları kabul etmiyoruz. Biz pandemi hastanesi değiliz. Yönetim bu yönde karar aldı' dedi. Israr edince, 'Eşinizin korona virüsü testi negatif çıkınca gelin' yanıtını verdi. Eşim sancılar içinde kıvranıyordu. Biz de Marmara Eğitim Araştırma Hastanesi'ne gittik. Ancak burada da, 'Kovidli hamile kadınlara tedavi yapamıyoruz. Devletin tedavi için bize verdiği bir kota var. Bu kotayı aşamayız' diyerek bizi eve gönderdiler.”

Çocuk kurtuldu...

Çocuk kurtuldu...

Dönüş Kılınç eve geldiğinde sancıları arttı. Eşi bunun üzerine yine Medipol Hastanesi'ni aradı. Kılınç 'Eşinizin testi negatif çıktıysa gelin. Yoksa kabul edemeyiz.' yanıtını aldı.

Ramazan Kılınç, bu kez de eşini başka bir özel hastaneye götürdü. Avrupa Yakası'ndaki bu hastane Kılınç'ı hemen ameliyata aldı. Ramazan Kılıç, ameliyattan çıkan doktorun kendisine söylediklerini şöyle anlatıyor: 

“'Eşinizi neden ilk buraya getirmediniz. Neden bu kadar geciktiniz? Eşinizin durumu çok ilerledi. Maalesef ameliyat sırasında entübe oldu. Kendisini kaybettik. Eğer biraz daha geç kalsaydınız çocuğu da kaybedecektik' dedi. Bakın bu da bir özel hastaneydi. Ama bizi kabul ettiler. Medipol ise bize kapıları sonuna kadar kapattı. İlk günden beri buranın hastası olmamıza rağmen... Eğer isteselerdi eşimi burada da ameliyata alabilirlerdi. Bir insanın canı bu kadar ucuz mu?'

Fahrettin Koca'ya seslendi: 'Eski sahibi olduğu hastane yüzünden eşimi kaybettim'

Fahrettin Koca'ya seslendi: 'Eski sahibi olduğu hastane yüzünden eşimi kaybettim'

Doktor doktor, hastane hastane gezdik” diyen Kılınç, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya şöyle seslendi ve 'Eşim pozitif olduğu için özel hastane bizi kabul etmedi. Sağlık Bakanlığı virüsle mücadele ediyoruz diyor. Kendisinin eski sahibi olduğu hastane yüzünden eşimi kaybettim. Bu yapılanlar vicdana sığar mı?” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
177
146
29
6
5
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sedat Yılmaz

Cami yerine hastane , imam yerine doktor lazım bu ülkeye.

Ercan

Allah rahmet eylesin. Bir bebek annesiz büyüyecek, çok üzücü gerçekten. Biraz hastane suçlanmış ama hastanenin de çok bir suçu yok bu olayda. Alıp diğer ann... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Allah Belanızı Versin diyeceğim ama bir türlü vermiyor!